Haar Schotse hart (Eloisa James)

Titel: Haar Schotse hart
Oorspronkelijke titel: Much ado about you
Auteur: Eloisa James
Aantal blz.: 320
Uitgeverij: The House of Books
Genre: romantiek, geschiedenis

Haar Schotse hart gaat over Teresa Essex, die door iedereen Tess wordt genoemd. Als oudste van vier dochters groeit ze op bij haar alleenstaande vader. Hij houdt meer van paarden dan van zijn dochters en verwed het grootste deel van het familiefortuin. Als hij overlijdt, komen Tess en haar drie jongere zussen Imogen, Annabel en Josephine, die Josie wordt genoemd, onder voogdij van de hertog van Holbrook.
Deze Rafe geniet van zijn bestaan als vrijgezel en houdt van drinken. Hij is totaal niet geschikt om vier jonge vrouwen aan een goede huwelijkspartner te helpen. Tess besluit daarom om zelf op zoek te gaan. Met slechts één paard per zus als huwelijksschat is dat niet gemakkelijk.
Garret Langham, graaf van Maine, die bevriend is met Rafe, lijkt een goede kandidaat. Hij is van adel en heeft geld. Binnen zijn kring kan Tess op zoek naar mannen voor haar drie zusjes. Ondanks haar voornemen, valt Tess voor de charmes van lord Lucius Felton, die veel minder geschikt is.
Dan is er ook nog Imogen, die haar oog heeft laten vallen op iemand die bezeten is van paarden en bovendien al is verloofd. Tess vreest dat deze jongeman dezelfde kant op gaat als hun overleden vader en al zijn geld zal vergokken.
De Engelse titel van het boek slaat op het stuk Much ado about nothing, een toneelstuk van Shakespeare. De cover van dit boek verraadt meteen het genre. Zoals je van dit soort boeken mag verwachten, vindt de hoofdpersoon uiteindelijk de ware liefde. Het voldoet aan alle clichés van het genre en als je daarvan houdt/ dat verwacht, dan is dit een leuk boek.

Dit boek is onderdeel van een vierdelige serie over de zussen Essex, waarbij in ieder deel één van de zussen centraal staat. Hier kun je meer lezen over de andere delen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x Logo: Shield Security
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield Security