Auteurs voor Australië (deel 1)

Auteurs voor Australië (diverse auteurs)

 

Auteurs voor Australië is de titel van een bijzondere verhalenbundel. Alle opbrengsten gaan naar het WWF voor het getroffen Australië. Zij gebruiken het geld om bomen te planten in kritiek leefgebied voor koala’s, noodhulp en medicijnen te bieden aan gewonde dieren en flora en fauna te beschermen. Een enthousiast team van Nederlanders en Belgen werkte belangeloos samen om dit mogelijk te maken. Alle verhalen en één gedicht hebben het thema brandweer, Australië en/of klimaatverandering. Het boek is hier te koop.
Ik had de eer om een paar mensen achter de verhalenbundel te mogen interviewen. Dit keer: redacteur Anya van der Gracht.

Als redacteur ben je betrokken bij dit bijzondere project. Wat betekent dat in jouw geval?
Om als redactrice mee te mogen werken betekende voor mij meer dan ik dacht. In eerste instantie had ik niet verwacht dat dit project een overweldigend succes zou worden.
Het eerste verhaal dat ik in mijn mailbox kreeg, greep me direct aan. Ik startte het redactiewerk en stopte pas vroeg in de ochtend. Door de verhalen die ik onder ogen kreeg, drong het goed tot me door dat dit soort initiatieven belangrijk zijn en mensen bij elkaar brengt. Ik moet zeggen dat er een geweldige prestatie is neergezet; niet alleen wat de schrijvers betreft, zeker wat de organisatie betreft.
De ramp die Australië en al zijn inwoners is overkomen (de recente bosbranden, red.), is bijna niet te overzien. Hopelijk kunnen we met de bijdrage van deze bundel een klein beetje steun bieden aan de wederopbouw van flora en fauna.

Bij welke andere boeken ben je als redacteur betrokken (geweest)?
Een hele stapel manuscripten heb ik onder handen gehad, in diverse genres. Het waargebeurde verhaal en young adult spreken mij het meest aan. Andere verhalen krijgen, uiteraard, net zoveel aandacht. Een selectie van de boeken waaraan ik mee heb mogen werken: Verliezen van jezelf, Ik weet wat je deed, De kilte van een zomernacht en De dertiende nacht. Op dit moment ben ik nog met een vijftal manuscripten bezig. Tussendoor schrijf ik boeken, waargebeurde verhalen van zowel mijzelf als van anderen.

Kun je iets meer over jezelf vertellen?
Over mij valt veel te vertellen, het meeste daarvan staat in mijn boeken te lezen. Wat niet te lezen valt, is dat ik graag reis … veel en ver. Een rondreis van tien maanden door Oost-Europa was een van de mooiste ervaringen. Die reis stopte onverwacht omdat ik de mogelijkheid kreeg in Portugal een camping te beheren. Die kans liet ik niet liggen. Als bijrijder zit ik sokken te haken, als ik niet afgeleid word door de omgeving of in slaap val. Verder teken ik graag. Eenvoudige illustraties en kleurplaten voor volwassenen, maar ook boekenleggers en sprookjes.

Op https://auteursvooraustralie.wordpress.com kun je meer lezen over dit bijzondere project. Het e-book kost €4,95 en voor €14,95 heb je de paperback in huis.

One thought on “Auteurs voor Australië (deel 1)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boek in het zonnetje: Verkapt

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Deze keer: VerkaptJanneke Bazelmans In Verkapt neemt de auteur je mee naar de rauwe werkelijkheid van ontbossing en de palmolie-industrie. Een wereld die zeker niet ver van ons bed is. Omdat er helaas nog steeds […]

Ik wil meer weten

Schrijfavonturen juni 2022

Science Fiction & Fantasy Boekenclub Sinds enige tijd ben ik lid van de facebookgroep Science Fiction & Fantasy Boekenclub. Een supertoffe groep voor iedereen die houdt van sciencefiction, fantasy en horror. Met veel leuke discussies en elke maand een ander thema. Maxi Mini Bieb Aurora Dat is de naam van een facebookgroep waar ik deze […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: Wodka & Ranja

Deze maand staat het boek Wodka & Ranja van Yvonne Sonke in het zonnetje.

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security