Boek in het zonnetje: 40 dagen 40 angsten

Geregeld zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Deze keer:

40 dagen 40 angsten
Ronald van Assen

In dit boek vertelt Ronald openhartig over zijn angst- en persoonlijkheidsstoornis en de schematherapie die hij volgde om zijn demonen de baas te zijn. Ook zet hij zich, als ambassadeur van de stichting Samen Sterk zonder Stigma, in voor meer openheid en acceptatie rondom psychische ziektes. Met het boek 40 dagen 40 angsten heeft hij hier al flink aan bijgedragen en daarom staat dit boek deze keer in het zonnetje.

Achterflaptekst:

Boodschappen doen. Een ouderavond bezoeken. Een feestje vieren… de meeste mensen doen het zonder moeite. Voor iemand met een angststoornis is het pijnlijk anders. Als je vol angsten zit is zelfs het vieren van een verjaardag een bezoeking.

Ronald van Assen lijkt het op zijn veertigste goed voor elkaar te hebben: gelukkig getrouwd, vader van drie kinderen en een goede baan in de automatisering. Tot hij vastloopt en moet inzien dat zijn leven tot nu toe een schijnvertoning is geweest. ‘Persoonlijkheidsstoornissen en impulscontrole-stoornis’ luidt de diagnose na maanden van psychiatrisch onderzoek.

’40 dagen, 40 angsten’ is het eerlijke verslag van iemand die de confrontatie met zijn angsten aangaat. Met behulp van schema-therapie (een vorm van cognitieve gedragstherapie) leert Ronald ingesleten gedragspatronen te herkennen. Met deze therapie als leidraad noteert hij nauwgezet welke patronen, deels ontstaan doordat hij als kind gepest werd, hem parten spelen. En stukje bij beetje weet hij de angsten achter zich te laten.

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje staan.

3 thoughts on “Boek in het zonnetje: 40 dagen 40 angsten

 1. Beste Liesbeth,

  Ik heb 1 exemplaar van het mooie boek
  40 dagen 40 angsten van
  auteur Ronald van Assen besteld en dus gekocht.
  Ik verwacht dat ik dit boek in deze dag bij mij thuis wordt bezorgd.
  Daar kijk ik al enorm naar uit.
  Want ik ga het echt met alle aandacht en
  positieve interessen lezen.
  Ik ben echt heel benieuwt naar dit boek.

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 2. Het lijkt me een heel mooi en ontroerend boek van 40 dagen 40 angsten
  van auteur Ronald van Assen,
  Liesbeth.
  Ik vind het heel bijzonder en knap hoe Ronald van Assen openhartig schrijft over zijn angststoornis en verdere psychiatrische aandoeningen.
  Ik zou het het heel graag een keer willen lezen.

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek in het zonnetje: Geen kind meer

Geregeld zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat zeker extra aandacht verdient. Dit keer: Geen kind meerEsther Boek De jonge zoon van de auteur wordt vals beschuldigd van verkrachting. Wat dit met hem en het gezin doet, heeft Esther Boek beschreven in Geen kind meer. AchterflaptekstHet is de eerste dag van de […]

Ik wil meer weten

In de boekhandel, een goed doel en mooie recensies

Mijn boeken nu fysiek in de boekhandel Mozaïek van Geluk en Ontdekkingsreis zijn nu ook fysiek verkrijgbaar bij Primera Korten in Olst. Hier ben ik natuurlijk superblij mee. Een dikke dankjewel aan de mensen van de lokale boekenwinkel! Meer dan Menselijk In januari verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs schreven belangeloos een verhaal rondom het […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: verliezen van jezelf

Geregeld zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat zeker extra aandacht verdient. Dit keer: Verliezen van jezelfMariska Noordeloos In Verliezen van jezelf beschrijft Mariska Noordeloos hoe een gewoon meisje in handen van mensensmokkelaars kan komen en zo in de prostitutie belandt. Achterflaptekst1999 De achttienjarige Sifra vertrekt naar Londen als au-pair. Dat de […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security