Boek in het zonnetje: 40 dagen 40 angsten

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdiend. Deze keer:

40 dagen 40 angsten
Ronald van Assen

In dit boek vertelt Ronald openhartig over zijn angst- en persoonlijkheidsstoornis en de schematherapie die hij volgde om zijn demonen de baas te zijn. Ook zet hij zich, als ambassadeur van de stichting Samen Sterk zonder Stigma, in voor meer openheid en acceptatie rondom psychische ziektes. Met het boek 40 dagen 40 angsten heeft hij hier al flink aan bijgedragen en daarom staat dit boek deze keer in het zonnetje.

Achterflaptekst:

Boodschappen doen. Een ouderavond bezoeken. Een feestje vieren… de meeste mensen doen het zonder moeite. Voor iemand met een angststoornis is het pijnlijk anders. Als je vol angsten zit is zelfs het vieren van een verjaardag een bezoeking.

Ronald van Assen lijkt het op zijn veertigste goed voor elkaar te hebben: gelukkig getrouwd, vader van drie kinderen en een goede baan in de automatisering. Tot hij vastloopt en moet inzien dat zijn leven tot nu toe een schijnvertoning is geweest. ‘Persoonlijkheidsstoornissen en impulscontrole-stoornis’ luidt de diagnose na maanden van psychiatrisch onderzoek.

’40 dagen, 40 angsten’ is het eerlijke verslag van iemand die de confrontatie met zijn angsten aangaat. Met behulp van schema-therapie (een vorm van cognitieve gedragstherapie) leert Ronald ingesleten gedragspatronen te herkennen. Met deze therapie als leidraad noteert hij nauwgezet welke patronen, deels ontstaan doordat hij als kind gepest werd, hem parten spelen. En stukje bij beetje weet hij de angsten achter zich te laten.

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje stonden.

3 thoughts on “Boek in het zonnetje: 40 dagen 40 angsten

 1. Beste Liesbeth,

  Ik heb 1 exemplaar van het mooie boek
  40 dagen 40 angsten van
  auteur Ronald van Assen besteld en dus gekocht.
  Ik verwacht dat ik dit boek in deze dag bij mij thuis wordt bezorgd.
  Daar kijk ik al enorm naar uit.
  Want ik ga het echt met alle aandacht en
  positieve interessen lezen.
  Ik ben echt heel benieuwt naar dit boek.

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 2. Het lijkt me een heel mooi en ontroerend boek van 40 dagen 40 angsten
  van auteur Ronald van Assen,
  Liesbeth.
  Ik vind het heel bijzonder en knap hoe Ronald van Assen openhartig schrijft over zijn angststoornis en verdere psychiatrische aandoeningen.
  Ik zou het het heel graag een keer willen lezen.

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boek in het zonnetje: Zoeter dan wraak

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdiend. Deze keer: Zoeter dan wraakdiverse auteurs Deze thriller bevat verhalen van verschillende auteurs. De opbrengst van deze verhalenbundel is voor de Diabetesvereniging Nederland, DVN. Diabetes, of suikerziekte, is een chronische stofwisselingsziekte waarbij er te veel […]

Ik wil meer weten

10 verse nachtwakers (deel 13)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald. Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees […]

Ik wil meer weten

Schrijfavonturen januari 2022

Mijn schrijfavonturen van de afgelopen maand.

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield Security