Boek in het zonnetje: Auteurs voor Australië

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Deze keer:

Auteurs voor Australië
Diverse auteurs

In het voorjaar van 2020 waren er in Australië grote bosbranden. Vele hectares bos gingen in vlammen op en als gevolg daarvan raakten veel dieren hun thuis kwijt. Om deze dieren te helpen besloten een aantal mensen een verhalenbundel te maken waarvan de opbrengsten naar het Wereld Natuur Fonds gaan.
Omdat dit nog steeds een heel goed doel is en we de natuur niet mogen vergeten, staat Auteurs voor Australië dit keer in het zonnetje.

Achterflaptekst

“Weet je, het was echt heel naïef om te denken dat ik met mijn opleiding van de vrijwillige brandweer in Nederland hier iets kon betekenen.” Hij laat zijn hoofd tegen de muur rusten en draait zijn gezicht mijn kant op. Zijn donkere ogen kijken me indringend aan. “Voor dit soort shit zijn wij echt niet opgeleid.”

Een passage uit ‘Vlam gevat’ van Jacodine van de Velde, één van de verhalen uit de bundel ‘Auteurs voor Australië’. Onder leiding van Oli Veyn werkten tien auteurs, drie redacteuren, een persklaarmaker, twee vormgevers, een marketeer, een illustrator en een uitgeverij belangeloos mee aan dit boek. De opbrengst komt volledig ten goede aan WWF. 

Alle verhalen bevatten naast romantiek een link naar Australië, brandweer en/of klimaatverandering. Het Wereld Natuurfonds gebruikt de donaties om bomen te planten in kritiek leefgebied voor koala’s, noodhulp en medicijnen te bieden aan gewonde dieren en helpt om flora en fauna te beschermen. 

Via deze link lees je wie er allemaal, belangeloos, aan hebben meegewerkt.
Wist je dat ik eerder al een serie blogs over dit boek schreef?

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje stonden.

3 thoughts on “Boek in het zonnetje: Auteurs voor Australië

 1. Dat is super mooi dat er nog meer boeken in het zonnetje worden gezet komende tijd, Liesbeth!
  Wat goed dat je dan de auteurs van die boeken zo prachtig promoot!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 2. Wat mooi dat je weer een boek in het zonnetje zet, Liesbeth.
  En dan wel het boek;
  Auteurs voor Australië.
  Zo krijgen mensen echt zin om dit boek te lezen.
  En dat is mooi!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boek in het zonnetje: Verkapt

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Deze keer: VerkaptJanneke Bazelmans In Verkapt neemt de auteur je mee naar de rauwe werkelijkheid van ontbossing en de palmolie-industrie. Een wereld die zeker niet ver van ons bed is. Omdat er helaas nog steeds […]

Ik wil meer weten

Schrijfavonturen juni 2022

Science Fiction & Fantasy Boekenclub Sinds enige tijd ben ik lid van de facebookgroep Science Fiction & Fantasy Boekenclub. Een supertoffe groep voor iedereen die houdt van sciencefiction, fantasy en horror. Met veel leuke discussies en elke maand een ander thema. Maxi Mini Bieb Aurora Dat is de naam van een facebookgroep waar ik deze […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: Wodka & Ranja

Deze maand staat het boek Wodka & Ranja van Yvonne Sonke in het zonnetje.

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security