Boek in het zonnetje: Auteurs voor Australië

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Deze keer:

Auteurs voor Australië
Diverse auteurs

In het voorjaar van 2020 waren er in Australië grote bosbranden. Vele hectares bos gingen in vlammen op en als gevolg daarvan raakten veel dieren hun thuis kwijt. Om deze dieren te helpen besloten een aantal mensen een verhalenbundel te maken waarvan de opbrengsten naar het Wereld Natuur Fonds gaan.
Omdat dit nog steeds een heel goed doel is en we de natuur niet mogen vergeten, staat Auteurs voor Australië dit keer in het zonnetje.

Achterflaptekst

“Weet je, het was echt heel naïef om te denken dat ik met mijn opleiding van de vrijwillige brandweer in Nederland hier iets kon betekenen.” Hij laat zijn hoofd tegen de muur rusten en draait zijn gezicht mijn kant op. Zijn donkere ogen kijken me indringend aan. “Voor dit soort shit zijn wij echt niet opgeleid.”

Een passage uit ‘Vlam gevat’ van Jacodine van de Velde, één van de verhalen uit de bundel ‘Auteurs voor Australië’. Onder leiding van Oli Veyn werkten tien auteurs, drie redacteuren, een persklaarmaker, twee vormgevers, een marketeer, een illustrator en een uitgeverij belangeloos mee aan dit boek. De opbrengst komt volledig ten goede aan WWF. 

Alle verhalen bevatten naast romantiek een link naar Australië, brandweer en/of klimaatverandering. Het Wereld Natuurfonds gebruikt de donaties om bomen te planten in kritiek leefgebied voor koala’s, noodhulp en medicijnen te bieden aan gewonde dieren en helpt om flora en fauna te beschermen. 

Via deze link lees je wie er allemaal, belangeloos, aan hebben meegewerkt.
Wist je dat ik eerder al een serie blogs over dit boek schreef?

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje stonden.

3 thoughts on “Boek in het zonnetje: Auteurs voor Australië

 1. Dat is super mooi dat er nog meer boeken in het zonnetje worden gezet komende tijd, Liesbeth!
  Wat goed dat je dan de auteurs van die boeken zo prachtig promoot!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 2. Wat mooi dat je weer een boek in het zonnetje zet, Liesbeth.
  En dan wel het boek;
  Auteurs voor Australië.
  Zo krijgen mensen echt zin om dit boek te lezen.
  En dat is mooi!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek in het zonnetje: Welke dag is het vandaag?

Eens per maand zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat absoluut extra aandacht verdient. Dit keer: Welke dag is het vandaag?Rina Stam Welke dag is het vandaag? gaat over Francis, die lijdt aan dementie. Het bijzondere aan dit boek is dat het grotendeels geschreven is vanuit het perspectief van Francis zelf. Door […]

Ik wil meer weten

Publicatie Actie en Fantasyfest

Mozaïek van Geluk gepubliceerd Vanaf november 2022 is de fairytale horror Mozaïek van Geluk officieel verkrijgbaar. (Door familieomstandigheden is de oorspronkelijke datum opgeschoven.) Heb jij het boek in de voorverkoop besteld? Dan komt het zo snel mogelijk jouw kant op, inclusief o.a. een bijpassende bladwijzer en een speciaal voor het boek handgemaakte kaart van Ayalda’s […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: Onbeperkt gelukkig met een beperking

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek dat absoluut extra aandacht verdient. Dit keer: Onbeperkt gelukkig met een beperkingMiriam Dubbeldam- Druijff In deze autobiografie vertelt Miriam over haar leven. Ze is geboren met Spina Bifida (open rug) en dat zorgt voor veel uitdagingen en ziekenhuisbezoeken. Miriam probeert te kijken naar […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security