Boek in het zonnetje: Auteurs voor Australië

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdiend. Deze keer:

Auteurs voor Australië
Diverse auteurs

In het voorjaar van 2020 waren er in Australië grote bosbranden. Vele hectares bos gingen in vlammen op en als gevolg daarvan raakten veel dieren hun thuis kwijt. Om deze dieren te helpen besloten een aantal mensen een verhalenbundel te maken waarvan de opbrengsten naar het Wereld Natuur Fonds gaan.
Omdat dit nog steeds een heel goed doel is en we de natuur niet mogen vergeten, staat Auteurs voor Australië dit keer in het zonnetje.

Achterflaptekst

“Weet je, het was echt heel naïef om te denken dat ik met mijn opleiding van de vrijwillige brandweer in Nederland hier iets kon betekenen.” Hij laat zijn hoofd tegen de muur rusten en draait zijn gezicht mijn kant op. Zijn donkere ogen kijken me indringend aan. “Voor dit soort shit zijn wij echt niet opgeleid.”

Een passage uit ‘Vlam gevat’ van Jacodine van de Velde, één van de verhalen uit de bundel ‘Auteurs voor Australië’. Onder leiding van Oli Veyn werkten tien auteurs, drie redacteuren, een persklaarmaker, twee vormgevers, een marketeer, een illustrator en een uitgeverij belangeloos mee aan dit boek. De opbrengst komt volledig ten goede aan WWF. 

Alle verhalen bevatten naast romantiek een link naar Australië, brandweer en/of klimaatverandering. Het Wereld Natuurfonds gebruikt de donaties om bomen te planten in kritiek leefgebied voor koala’s, noodhulp en medicijnen te bieden aan gewonde dieren en helpt om flora en fauna te beschermen. 

Via deze link lees je wie er allemaal, belangeloos, aan hebben meegewerkt.
Wist je dat ik eerder al een serie blogs over dit boek schreef?

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje stonden.

3 thoughts on “Boek in het zonnetje: Auteurs voor Australië

 1. Dat is super mooi dat er nog meer boeken in het zonnetje worden gezet komende tijd, Liesbeth!
  Wat goed dat je dan de auteurs van die boeken zo prachtig promoot!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 2. Wat mooi dat je weer een boek in het zonnetje zet, Liesbeth.
  En dan wel het boek;
  Auteurs voor Australië.
  Zo krijgen mensen echt zin om dit boek te lezen.
  En dat is mooi!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boek in het zonnetje: Zoeter dan wraak

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdiend. Deze keer: Zoeter dan wraakdiverse auteurs Deze thriller bevat verhalen van verschillende auteurs. De opbrengst van deze verhalenbundel is voor de Diabetesvereniging Nederland, DVN. Diabetes, of suikerziekte, is een chronische stofwisselingsziekte waarbij er te veel […]

Ik wil meer weten

10 verse nachtwakers (deel 13)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald. Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees […]

Ik wil meer weten

Schrijfavonturen januari 2022

Mijn schrijfavonturen van de afgelopen maand.

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield Security