Geregeld zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Deze keer:
Et in ventum
diverse auteurs
Uitgeverij Godijn Publishing organiseert jaarlijks een middeleeuwse schrijfwedstrijd met ieder jaar een ander thema. Verhalen moeten zich afspelen tussen het jaar 500 en het jaar 1500. De beste verhalen worden opgenomen in de gelijknamige verhalenbundel. De opbrengst van deze middeleeuwse verhalenbundels gaat naar de Nederlandse Kastelen Stichting.
Omdat met deze boeken de geschiedenis wordt levend gehouden en het belangrijk is om de historische kastelen te onderhouden, staat Et in ventum (samen met de andere middeleeuwse verhalenbundels van Godijn Publishing) deze keer in het zonnetje.

Achterflaptekst:
De wind is een boodschapper. Brenger van berichten uit verre windstreken. Drager van geuren en geluiden. Van voorspoed of juist tegenslag. De wind kan je strelen in het voorbijgaan, maar je ook iets influisteren. Hij kan zich in je hoofd nestelen en verlangens oproepen die je nooit eerder had.
In deze bundel middeleeuwse verhalen is de wind de enige constante. Hij stuwt de drakenschepen van de Vikingen naar verre kusten. Jaagt de pest door de straten van ontvolkte steden. Voert geliefden mee. Of brengt ze juist terug, maar niet altijd in dezelfde gedaante. In deze bundel draagt de wind ook het woord van God en wakkert hij de devote gevoelens aan van een jong meisje. Hij fluit door de touwen van een hangbrug waarop een moeder zich opoffert voor haar kind. Geeft een havenkroeg een toepasselijke naam. En hij doet de vlammen van brandstapels oplaaien, waarna hij de schreeuwen van de slachtoffers weer met zich meeneemt.
De middeleeuwse verhalenbundel Et in ventum, als een fluistering in de wind is een fraai voorbeeld van wat goede schrijvers kunnen met een fascinerend thema. Veel leesplezier!
Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje staan.
Wat bijzonder dat Godijn publishing met boeken zoals Et in Ventum middeleeuwse verhalen in leven houdt, Liesbeth.
Echt heel goed en mooi dat zij dit doen!
Zo gaan deze middeleeuwse verhalen
nooit verloren.
En dat is heel fijn omdat dan in alle eeuwigheid deze prachtige verhalen gelezen kunnen worden. En dan blijft deze bijzondere geschiedenis altijd doorbestaan.
Hartelijke groet,
Suzanne van den Buijs