Boek in het zonnetje: homoseksualiteit is geen keuze

Geregeld zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Dit keer:

Homoseksualiteit is geen keuze
Marie-Louise Klomp

In Homoseksualiteit is geen keuze vertelt de auteur het verhaal van haar man die tijdens zijn huwelijk met haar als homo uit de kast komt. Er wordt beschreven wat dit met haar doet en wat de gevolgen voor hun relatie zijn en hoe het verder gaat. De ondertitel zegt eigenlijk alles:

“Als je homoseksuele man je verlaat en daarna”

Achterflaptekst:
“Ik vind dit heel moeilijk om te zeggen, want ik heb toch echt veel om je gegeven, maar het gaat echt niet meer. Daarvoor is er met mij teveel gebeurd. Ik hoor echt in dat andere wereldje thuis, dat weet ik nu zeker. En daar maak jij geen deel meer van uit.”
Toen Marie-Louise Klomp vanuit het niets geconfronteerd werd met de homoseksualiteit van haar man stortte haar wereld in. Tijd om te rouwen was er niet. Ze moest door, want haar acht maanden oude dochtertje verdiende hoe dan ook een normale jeugd. Om haar pijn en verdriet draaglijk te maken, begon ze met schrijven. Zo wilde ze dat haar dochter later zou kunnen lezen hoe moeilijk haar beide ouders het hadden gehad. Haar moeder, omdat ze er plotseling helemaal alleen voor stond en haar vader omdat hij afscheid moest nemen van zijn dochtertje en zijn vrouw.
“Een ontroerend mooi verhaal!” Veronique Janssen, recensent Veronique’s Boekenhoekje.
“Als je besluit om slechts één enkel boek te lezen dat gebaseerd is op waargebeurde feiten, laat het dan alsjeblieft dit zijn.” Valerie Vaes, recensent Valeries Boekenwereld.

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje staan.

One thought on “Boek in het zonnetje: homoseksualiteit is geen keuze”

 1. Een boek met een onderwerp dat mij echt raakt Homoseksualiteit is geen keuze van Marie Louise Klomp, Liesbeth.

  Het doet er echt heel veel toe dat
  Homoseksualiteit geaccepteerd word door alle wereldburgers en het er gewoon altijd mag zijn.
  Dat moet gewoon, want het hoort bij onze maatschappij.

  Ik vind Marie Louise Klomp echt een geweldig mens dat zij met haar boek bekendheid geeft en meer begrip kweekt voor Homoseksualiteit!

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blogtour, tiktok, nieuwe serie en ziekenomroep

Meer dan Menselijk De verhalenbundel Meer dan Menselijk is inmiddels verschenen. Alle opbrengsten gaan naar het Autisme Fonds. De eerste recensies komen ook binnen. Soumya Shyam, die zelf ook een verhaal voor deze bundel schreef, zegt op Goodreads het volgende over de bundel: “Ik heb genoten van de variëteit aan verhalen, ideeën en settings dat […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: Geen kind meer

Geregeld zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat zeker extra aandacht verdient. Dit keer: Geen kind meerEsther Boek De jonge zoon van de auteur wordt vals beschuldigd van verkrachting. Wat dit met hem en het gezin doet, heeft Esther Boek beschreven in Geen kind meer. AchterflaptekstHet is de eerste dag van de […]

Ik wil meer weten

In de boekhandel, een goed doel en mooie recensies

Mijn boeken nu fysiek in de boekhandel Mozaïek van Geluk en Ontdekkingsreis zijn nu ook fysiek verkrijgbaar bij Primera Korten in Olst. Hier ben ik natuurlijk superblij mee. Een dikke dankjewel aan de mensen van de lokale boekenwinkel! Meer dan Menselijk In januari verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs schreven belangeloos een verhaal rondom het […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security