Boek in het zonnetje: Marcel, sterk met down

Geregeld zet ik een boek in het zonnetje. Een boek dat absoluut extra aandacht verdient. Dit keer:

Marcel, sterk met down
Patsi Desiree

In Marcel, sterk met down vertelt Patsi Desiree het semi-autobiografische verhaal van Marcel, een jongeman met Downsyndroom. Hij is bevriend met een paar lieve mensen en met een hond. Dit boek geeft een kijkje in het bijzondere leven van iemand met Down.
Alle opbrengsten van dit boek gaan naar School Elzenhof in Aarschot (België), een school voor kinderen met leer-, gedrags- en autismespectrumstoornissen. De auteur koos voor dit doel omdat haar kleinzoon daar naar school is gegaan vanwege zijn non-verbale autisme. Ook liep de auteur stage op deze school.

Achterflaptekst:
Marcel is een jongeman met Downsyndroom. Als hij en zijn moeder verhuizen, leert hij Pippa en Jos kennen. Marcel wordt al snel goede maatjes met hen, ook met Ozzy, de hond van Pippa.
Hij bouwt een bijzondere band met hen op met schitterende, hilarische en aandoenlijke momenten. Maar ook met harde confrontaties en droefheid. Dan wordt Marcel ziek.
Patsi Desiree is een pseudoniem. De schrijfster is geboren in een Belgisch dorpje in Vlaams-Brabant. Eerder is van haar verschenen ‘Gebroken, nooit Verslagen’, eveneens een semi-autobiografie.

“Een onvoorwaardelijke vriendschap op een diepgaande, aangrijpende, humoristische en hartverwarmende manier beschreven: de emoties blijven lang nazinderen.”
(Guido Goedgezelschap)

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje staan.

2 thoughts on “Boek in het zonnetje: Marcel, sterk met down

 1. Het is zeer goed dat dit boek
  Marcel sterk met down van auteur
  Patsi Desire is uitgebracht.

  Hier kan eenieder van leren en beter begrijpen.

  Met dit boek Marcel sterk met down van auteur Patsi Desire worden er echt mooie bruggen gebouwd.

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek in het zonnetje: Geen kind meer

Geregeld zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat zeker extra aandacht verdient. Dit keer: Geen kind meerEsther Boek De jonge zoon van de auteur wordt vals beschuldigd van verkrachting. Wat dit met hem en het gezin doet, heeft Esther Boek beschreven in Geen kind meer. AchterflaptekstHet is de eerste dag van de […]

Ik wil meer weten

In de boekhandel, een goed doel en mooie recensies

Mijn boeken nu fysiek in de boekhandel Mozaïek van Geluk en Ontdekkingsreis zijn nu ook fysiek verkrijgbaar bij Primera Korten in Olst. Hier ben ik natuurlijk superblij mee. Een dikke dankjewel aan de mensen van de lokale boekenwinkel! Meer dan Menselijk In januari verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs schreven belangeloos een verhaal rondom het […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: verliezen van jezelf

Geregeld zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat zeker extra aandacht verdient. Dit keer: Verliezen van jezelfMariska Noordeloos In Verliezen van jezelf beschrijft Mariska Noordeloos hoe een gewoon meisje in handen van mensensmokkelaars kan komen en zo in de prostitutie belandt. Achterflaptekst1999 De achttienjarige Sifra vertrekt naar Londen als au-pair. Dat de […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security