Boek in het zonnetje: Marcel, sterk met down

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek dat absoluut extra aandacht verdient. Dit keer:

Marcel, sterk met down
Patsi Desiree

In Marcel, sterk met down vertelt Patsi Desiree het semi-autobiografische verhaal van Marcel, een jongeman met Downsyndroom. Hij is bevriend met een paar lieve mensen en met een hond. Dit boek geeft een kijkje in het bijzondere leven van iemand met Down.
Alle opbrengsten van dit boek gaan naar School Elzenhof in Aarschot (België), een school voor kinderen met leer-, gedrags- en autismespectrumstoornissen. De auteur koos voor dit doel omdat haar kleinzoon daar naar school is gegaan vanwege zijn non-verbale autisme. Ook liep de auteur stage op deze school.

Achterflaptekst
Marcel is een jongeman met Downsyndroom. Als hij en zijn moeder verhuizen, leert hij Pippa en Jos kennen. Marcel wordt al snel goede maatjes met hen, ook met Ozzy, de hond van Pippa.
Hij bouwt een bijzondere band met hen op met schitterende, hilarische en aandoenlijke momenten. Maar ook met harde confrontaties en droefheid. Dan wordt Marcel ziek.
Patsi Desiree is een pseudoniem. De schrijfster is geboren in een Belgisch dorpje in Vlaams-Brabant. Eerder is van haar verschenen ‘Gebroken, nooit Verslagen’, eveneens een semi-autobiografie.

“Een onvoorwaardelijke vriendschap op een diepgaande, aangrijpende, humoristische en hartverwarmende manier beschreven: de emoties blijven lang nazinderen.”
(Guido Goedgezelschap)

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje stonden.

2 thoughts on “Boek in het zonnetje: Marcel, sterk met down

 1. Het is zeer goed dat dit boek
  Marcel sterk met down van auteur
  Patsi Desire is uitgebracht.

  Hier kan eenieder van leren en beter begrijpen.

  Met dit boek Marcel sterk met down van auteur Patsi Desire worden er echt mooie bruggen gebouwd.

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pre order Mozaïek van Geluk, gastblog en een prachtige recensie

Pre order Mozaïek van Geluk Vanaf november verkrijgbaar: De fairytale horror Mozaïek van Geluk.Nu al te bestellen.Inclusief gratis leuke extra’s voor de snelle beslissers: Een brief, handgeschreven door één van de personages; Bijpassende goodies; Korting op de verzendkosten. AchterflaptekstSinds de verdwijning van haar geliefde is prinses Faeline ongelukkig. Wie haar laat lachen, mag met haar […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: Verkapt

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Deze keer: VerkaptJanneke Bazelmans In Verkapt neemt de auteur je mee naar de rauwe werkelijkheid van ontbossing en de palmolie-industrie. Een wereld die zeker niet ver van ons bed is. Omdat er helaas nog steeds […]

Ik wil meer weten

Schrijfavonturen juni 2022

Science Fiction & Fantasy Boekenclub Sinds enige tijd ben ik lid van de facebookgroep Science Fiction & Fantasy Boekenclub. Een supertoffe groep voor iedereen die houdt van sciencefiction, fantasy en horror. Met veel leuke discussies en elke maand een ander thema. Maxi Mini Bieb Aurora Dat is de naam van een facebookgroep waar ik deze […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security