Boek in het zonnetje: Marcel, sterk met down

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek dat absoluut extra aandacht verdient. Dit keer:

Marcel, sterk met down
Patsi Desiree

In Marcel, sterk met down vertelt Patsi Desiree het semi-autobiografische verhaal van Marcel, een jongeman met Downsyndroom. Hij is bevriend met een paar lieve mensen en met een hond. Dit boek geeft een kijkje in het bijzondere leven van iemand met Down.
Alle opbrengsten van dit boek gaan naar School Elzenhof in Aarschot (België), een school voor kinderen met leer-, gedrags- en autismespectrumstoornissen. De auteur koos voor dit doel omdat haar kleinzoon daar naar school is gegaan vanwege zijn non-verbale autisme. Ook liep de auteur stage op deze school.

Achterflaptekst
Marcel is een jongeman met Downsyndroom. Als hij en zijn moeder verhuizen, leert hij Pippa en Jos kennen. Marcel wordt al snel goede maatjes met hen, ook met Ozzy, de hond van Pippa.
Hij bouwt een bijzondere band met hen op met schitterende, hilarische en aandoenlijke momenten. Maar ook met harde confrontaties en droefheid. Dan wordt Marcel ziek.
Patsi Desiree is een pseudoniem. De schrijfster is geboren in een Belgisch dorpje in Vlaams-Brabant. Eerder is van haar verschenen ‘Gebroken, nooit Verslagen’, eveneens een semi-autobiografie.

“Een onvoorwaardelijke vriendschap op een diepgaande, aangrijpende, humoristische en hartverwarmende manier beschreven: de emoties blijven lang nazinderen.”
(Guido Goedgezelschap)

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje stonden.

2 thoughts on “Boek in het zonnetje: Marcel, sterk met down

 1. Het is zeer goed dat dit boek
  Marcel sterk met down van auteur
  Patsi Desire is uitgebracht.

  Hier kan eenieder van leren en beter begrijpen.

  Met dit boek Marcel sterk met down van auteur Patsi Desire worden er echt mooie bruggen gebouwd.

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek in het zonnetje: Welke dag is het vandaag?

Eens per maand zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat absoluut extra aandacht verdient. Dit keer: Welke dag is het vandaag?Rina Stam Welke dag is het vandaag? gaat over Francis, die lijdt aan dementie. Het bijzondere aan dit boek is dat het grotendeels geschreven is vanuit het perspectief van Francis zelf. Door […]

Ik wil meer weten

Publicatie Actie en Fantasyfest

Mozaïek van Geluk gepubliceerd Vanaf november 2022 is de fairytale horror Mozaïek van Geluk officieel verkrijgbaar. (Door familieomstandigheden is de oorspronkelijke datum opgeschoven.) Heb jij het boek in de voorverkoop besteld? Dan komt het zo snel mogelijk jouw kant op, inclusief o.a. een bijpassende bladwijzer en een speciaal voor het boek handgemaakte kaart van Ayalda’s […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: Onbeperkt gelukkig met een beperking

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek dat absoluut extra aandacht verdient. Dit keer: Onbeperkt gelukkig met een beperkingMiriam Dubbeldam- Druijff In deze autobiografie vertelt Miriam over haar leven. Ze is geboren met Spina Bifida (open rug) en dat zorgt voor veel uitdagingen en ziekenhuisbezoeken. Miriam probeert te kijken naar […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security