Boek in het zonnetje: Nadja en Najib

Geregeld zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Deze keer:

Nadja en Najib
Fiona Hack

Helaas hebben meisjes nog steeds minder mogelijkheden dan jongens. En jongens die anders zijn dan de norm, worden moeilijk geaccepteerd. Het boek Nadja en Najib doorbreekt het vastgeroeste rollenpatroon van wat jongens en meisjes wel en niet zouden kunnen en mogen doen. Een boek dat door ieder kind en iedere opvoeder gelezen moet worden. Daarom staat Nadja en Najib van Fiona Hack deze keer in het zonnetje.

Achterflaptekst:
In Naburia woont de Koninklijke tweeling Najib en Nadja. Najib wil wetenschapper worden in plaats van koning, terwijl Nadja wil vechten met het zwaard, paardrijden en meedenken met haar vader, koning Victor, wanneer de minister van piratenzaken langskomt. In plaats daarvan moet ze trouwen met prins Wilbert en voor altijd theedrinken en borduren. Nadja en Najib hebben een plan. Heeft Najib de moed om het plan te laten lukken? Kan Nadja haar ouders laten inzien dat zij meer kan dan borduren? Alles lijkt goed te gaan tot op een dag koning Angus van het buureiland Verburitius een deal sluit met een groep piraten.

Een oude kwestie die vraagt om wraak, een machtspel tussen twee koningen en een tweeling die hun lot willen ontlopen, maakt dit verhaal spannend tot de laatste letter.

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje staan.

2 thoughts on “Boek in het zonnetje: Nadja en Najib

 1. Wat ontzettend goed dat dit boek van Nadja en Najib van auteur Fiona a Hack opkomt voor gelijken rechten en gelijken kansen tussen alle mensen.
  Emancipatie, gelijken kansen en mogelijkheden bijvoorbeeld kwa school, opleiding, werk of hobby voor alle mensen op de hele wereld wie of wat je ook bent is zeker zeer, zeer belangrijk!
  Ieder mens op de hele wereld, ook als die niet doorsnee is,heeft het recht om zich heel goed te ontwikkelen en aan een mooie en goede toekomst te bouwen.
  Emancipatie, gelijkwaardigheid en gelijken kansen voor ieder mens op deze liefdevolle wereld!
  Daar ga en sta ik helemaal voor de volle
  100 procent voor!

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek in het zonnetje: Geen kind meer

Geregeld zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat zeker extra aandacht verdient. Dit keer: Geen kind meerEsther Boek De jonge zoon van de auteur wordt vals beschuldigd van verkrachting. Wat dit met hem en het gezin doet, heeft Esther Boek beschreven in Geen kind meer. AchterflaptekstHet is de eerste dag van de […]

Ik wil meer weten

In de boekhandel, een goed doel en mooie recensies

Mijn boeken nu fysiek in de boekhandel Mozaïek van Geluk en Ontdekkingsreis zijn nu ook fysiek verkrijgbaar bij Primera Korten in Olst. Hier ben ik natuurlijk superblij mee. Een dikke dankjewel aan de mensen van de lokale boekenwinkel! Meer dan Menselijk In januari verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs schreven belangeloos een verhaal rondom het […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: verliezen van jezelf

Geregeld zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat zeker extra aandacht verdient. Dit keer: Verliezen van jezelfMariska Noordeloos In Verliezen van jezelf beschrijft Mariska Noordeloos hoe een gewoon meisje in handen van mensensmokkelaars kan komen en zo in de prostitutie belandt. Achterflaptekst1999 De achttienjarige Sifra vertrekt naar Londen als au-pair. Dat de […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security