Boek in het zonnetje: Niemand mist mij

Geregeld zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat zeker extra aandacht verdient. Dit keer:

Niemand mist mij
Corien Kraaijeveld

In Niemand mist mij vertelt Corien hoe zij als meisje van tien haar vijf jaar oudere zus verloor en welke impact dit had op haar verdere leven. Dit boek is een aanrader voor iedereen die ook een broer of zus heeft verloren en voor iedereen die wil weten wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Vooral als er, zoals bij Corien, niet over wordt gepraat.

Achterflaptekst:
Als ik te horen krijg dat mijn oudere zus Sjani samen met haar vriendin is verongelukt, stort mijn zorgeloze leventje als een kaartenhuis in.
In ‘NIEMAND MIST MIJ’ beschrijf ik mijn loodzware reis als 10-jarig meisje dat vecht tegen onbeschrijflijk diep verdriet en de daarbij verschijnende demonen.
Door het overlijden van mijn zus verlies ik mezelf. Zo erg zelfs dat ik in een identiteitscrisis kom. Dit tekent mijn hele leven. Eind 2019 vertel ik in het EO-programma ‘Ik mis je’ over mijn zoektocht. Over het jarenlang imiteren van mijn zus om maar gezien te worden. Door de jaren heen probeer ik erachter te komen, wie ben ik nu zelf?
De streep die het wegvallen van mijn zus door mijn leven zet, de impact van het verlies en de vele consequenties hieraan verbonden, heb ik door mijn ogen bekeken zo realistisch mogelijk beschreven. Ik omschrijf een leven dat in stukken lag. Deze brokstukken zijn terug te vinden in dit boek.

Ik mensen inzicht te geven in wat het met een kind doet om een zus of broer te verliezen. Tevens hoop ik de lezer herkenning, maar ook misschien wel enige kracht, steun of hoop mee te geven.
Een hulpboek voor iedereen die hulp zoekt of hulp wil bieden.

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje staan.

One thought on “Boek in het zonnetje: Niemand mist mij”

  1. Het is inderdaad zo dat zoals het in het boek Niemand mist mij van Corine Kraaijenveld staat dat het een enorme impact heeft op je leven. Dat is helemaal waar. Wat ontzettend moedig en knap dat Corine Kraaijenveld hier een boek over heeft geschreven. Daar kunnen mensen met een gelijkengebeurtenis nog heel veel aan hebben. Maar ook mensen die niet zo’n gelijke gebeurtenis hebben meegemaakt kunnen hier heel veel van leren.

    Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Godheden, een krant, een podcast en een interview

Meer dan Menselijk Op 16 januari 2023 verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs uit Nederland en België, die het Autismefonds allemaal een warm hart toedragen, schreven ieder een verhaal rondom het thema “goden en godinnen”. Een aantal van hen heeft zelf ook autisme. De verhalen variëren in inspiratie: van godheden uit bestaande mythologieën […]

Ik wil meer weten

Mijn jaaroverzicht in boeken 2022

Wie de pagina Mijn leeservaringen bekijkt, ziet dat ik veel boeken lees. In 2022 las ik in totaal 31 boeken. Hiervan waren twee boeken vertaald uit het Engels: In het daglicht van Kirsten Hannah en Dagboek van een manny van Holly Peterson. Deze laatste is het enige boek dat uit een minibieb komt.De rest van […]

Ik wil meer weten

Mooie recensies en een unboxing tijdens een giftig diner

Recensie Mozaïek van Geluk Wijna Pronk schreef een mooie recensie over de fairytale horror Mozaïek van Geluk. “Het is met humor in elkaar gezet, de verhaallijn blijft er ondanks de vele zijweggetjes goed in.” Nog een mooie recensie Ook Johan Klein Haneveld las Mozaïek van Geluk. Hij schreef een kritische recensie, maar gaf me daarmee een […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security