Boek in het zonnetje: Zondagskind

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Deze keer:

Zondagskind
Judith Visser

In Zondagskind vertelt Judith openhartig over hoe het is om op te groeien met autisme. Omdat Judith in dit boek duidelijk en toegankelijk uitlegt hoe het is om autisme te hebben, staat Zondagskind deze keer in het zonnetje.

Achterflaptekst:

Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

Zondagskind vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme. Jasmijn bewandelt haar eigen, hobbelige pad en leert bij elk obstakel zichzelf en de wereld waarin ze leeft beter begrijpen. Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met Asperger.

Wist je dat er ook een los te lezen vervolg op dit boek is? Hierin vertelt Judith over haar volwassen leven met autisme.
Dit boek heet Zondagsleven.

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje stonden.

2 thoughts on “Boek in het zonnetje: Zondagskind

 1. Wat prachtig en goed dat je het boek
  Zondagskind van auteur
  Judith Visser zo ontzettend mooi in het zonnetje zet, Liesbeth.
  Ik heb dit boek zondagskind van
  Judith Visser ook gelezen.
  Ik had het geleend van mijn ouders, want die hebben dit boek namelijk ook in hun bezit.
  En zowel mijn ouders en ik vinden het een fantastisch goed en mooi boek.
  Dus de complimenten van
  Judith Visser.
  Mijn ouders hebben nu ook het andere boek van Judith Visser in hun bezit.
  Ik heb dit andere boek van
  Judith Visser mijn vader cadeau gegeven voor vaderdag dit jaar.
  En dat gaan mijn vader, moeder en ik ook zeker met veel passie lezen.
  Wij zijn heel benieuwt naar dit prachtige andere boek van Judith Visser.
  En ik zelf die ook auteur is met het
  Syndroom van Asperger, een vorm van autisme, die zelf in eigen beheer mijn gedichtenbundel Suus Leven met Asperger heb uitgegeven in 2019 en dit jaar 2021 mijn autobiografie ga uitgeven wat met namen gaat over mijn kindertijd als meisje met autisme, kan mij helemaal verbinden met de boeken van Judith Visser die ook over Asperger autisme gaan.
  Ik vind Judith Visser echt een geweldige
  TOP! auteur!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boek in het zonnetje: homoseksualiteit is geen keuze

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Dit keer: Homoseksualiteit is geen keuzeMarie-Louise Klomp In Homoseksualiteit is geen keuze vertelt de auteur het verhaal van haar man die tijdens zijn huwelijk met haar als homo uit de kast komt. Er wordt beschreven wat dit […]

Ik wil meer weten

Unieke bladwijzer cadeau en een unieke actie

Unieke bladwijzer Wie Mozaïek van Geluk bij mij bestelt, krijgt er een unieke bladwijzer bij cadeau. Ik ga nog niet verklappen hoe hij eruitziet. Wel kan ik zeggen dat hij perfect bij het boek past en ontzettend gaaf is geworden!Ben je toch heel erg nieuwsgierig? De bladwijzer is volgende week exclusief te zien voor leden […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: 3 oktober

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Dit keer: 3 oktoberAnya van der Gracht 3 oktober is het derde deel uit een op waarheid gebaseerde serie. Dit deel gaat over iemand die een relatie heeft met een psychopaat, vertelt vanuit de psychopaat.Omdat […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security