Boek in het zonnetje: Zondagskind

Geregeld zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdient. Deze keer:

Zondagskind
Judith Visser

In Zondagskind vertelt Judith openhartig over hoe het is om op te groeien met autisme. Omdat Judith in dit boek duidelijk en toegankelijk uitlegt hoe het is om autisme te hebben, staat Zondagskind deze keer in het zonnetje.

Achterflaptekst:
Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

Zondagskind vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme. Jasmijn bewandelt haar eigen, hobbelige pad en leert bij elk obstakel zichzelf en de wereld waarin ze leeft beter begrijpen. Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met Asperger.

Wist je dat er ook een los te lezen vervolg op dit boek is? Hierin vertelt Judith over haar volwassen leven met autisme.
Dit boek heet Zondagsleven.

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje staan.

2 thoughts on “Boek in het zonnetje: Zondagskind

 1. Wat prachtig en goed dat je het boek
  Zondagskind van auteur
  Judith Visser zo ontzettend mooi in het zonnetje zet, Liesbeth.
  Ik heb dit boek zondagskind van
  Judith Visser ook gelezen.
  Ik had het geleend van mijn ouders, want die hebben dit boek namelijk ook in hun bezit.
  En zowel mijn ouders en ik vinden het een fantastisch goed en mooi boek.
  Dus de complimenten van
  Judith Visser.
  Mijn ouders hebben nu ook het andere boek van Judith Visser in hun bezit.
  Ik heb dit andere boek van
  Judith Visser mijn vader cadeau gegeven voor vaderdag dit jaar.
  En dat gaan mijn vader, moeder en ik ook zeker met veel passie lezen.
  Wij zijn heel benieuwt naar dit prachtige andere boek van Judith Visser.
  En ik zelf die ook auteur is met het
  Syndroom van Asperger, een vorm van autisme, die zelf in eigen beheer mijn gedichtenbundel Suus Leven met Asperger heb uitgegeven in 2019 en dit jaar 2021 mijn autobiografie ga uitgeven wat met namen gaat over mijn kindertijd als meisje met autisme, kan mij helemaal verbinden met de boeken van Judith Visser die ook over Asperger autisme gaan.
  Ik vind Judith Visser echt een geweldige
  TOP! auteur!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Godheden, een krant, een podcast en een interview

Meer dan Menselijk Op 16 januari 2023 verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs uit Nederland en België, die het Autismefonds allemaal een warm hart toedragen, schreven ieder een verhaal rondom het thema “goden en godinnen”. Een aantal van hen heeft zelf ook autisme. De verhalen variëren in inspiratie: van godheden uit bestaande mythologieën […]

Ik wil meer weten

Mijn jaaroverzicht in boeken 2022

Wie de pagina Mijn leeservaringen bekijkt, ziet dat ik veel boeken lees. In 2022 las ik in totaal 31 boeken. Hiervan waren twee boeken vertaald uit het Engels: In het daglicht van Kirsten Hannah en Dagboek van een manny van Holly Peterson. Deze laatste is het enige boek dat uit een minibieb komt.De rest van […]

Ik wil meer weten

Mooie recensies en een unboxing tijdens een giftig diner

Recensie Mozaïek van Geluk Wijna Pronk schreef een mooie recensie over de fairytale horror Mozaïek van Geluk. “Het is met humor in elkaar gezet, de verhaallijn blijft er ondanks de vele zijweggetjes goed in.” Nog een mooie recensie Ook Johan Klein Haneveld las Mozaïek van Geluk. Hij schreef een kritische recensie, maar gaf me daarmee een […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security