Boek in het zonnetje: Zondagskind

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdiend. Deze keer:

Zondagskind
Judith Visser

In Zondagskind vertelt Judith openhartig over hoe het is om op te groeien met autisme. Omdat Judith in dit boek duidelijk en toegankelijk uitlegt hoe het is om autisme te hebben, staat Zondagskind deze keer in het zonnetje.

Achterflaptekst:

Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

Zondagskind vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme. Jasmijn bewandelt haar eigen, hobbelige pad en leert bij elk obstakel zichzelf en de wereld waarin ze leeft beter begrijpen. Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met Asperger.

Wist je dat er ook een los te lezen vervolg op dit boek is? Hierin vertelt Judith over haar volwassen leven met autisme.
Dit boek heet Zondagsleven.

Bekijk hier de boeken die ook in het zonnetje stonden.

2 thoughts on “Boek in het zonnetje: Zondagskind

 1. Wat prachtig en goed dat je het boek
  Zondagskind van auteur
  Judith Visser zo ontzettend mooi in het zonnetje zet, Liesbeth.
  Ik heb dit boek zondagskind van
  Judith Visser ook gelezen.
  Ik had het geleend van mijn ouders, want die hebben dit boek namelijk ook in hun bezit.
  En zowel mijn ouders en ik vinden het een fantastisch goed en mooi boek.
  Dus de complimenten van
  Judith Visser.
  Mijn ouders hebben nu ook het andere boek van Judith Visser in hun bezit.
  Ik heb dit andere boek van
  Judith Visser mijn vader cadeau gegeven voor vaderdag dit jaar.
  En dat gaan mijn vader, moeder en ik ook zeker met veel passie lezen.
  Wij zijn heel benieuwt naar dit prachtige andere boek van Judith Visser.
  En ik zelf die ook auteur is met het
  Syndroom van Asperger, een vorm van autisme, die zelf in eigen beheer mijn gedichtenbundel Suus Leven met Asperger heb uitgegeven in 2019 en dit jaar 2021 mijn autobiografie ga uitgeven wat met namen gaat over mijn kindertijd als meisje met autisme, kan mij helemaal verbinden met de boeken van Judith Visser die ook over Asperger autisme gaan.
  Ik vind Judith Visser echt een geweldige
  TOP! auteur!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boek in het zonnetje: Leven vanuit verzet

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek dat absoluut extra aandacht verdiend. Dit keer: Leven vanuit verzetJosé Bosma In Leven vanuit verzet beschrijft José Bosma haar leven. Een leven dat getekend is door de oorlogstrauma’s van haar vader. Hoewel José na de tweede wereldoorlog is geboren, hebben de trauma’s die haar […]

Ik wil meer weten

Schrijfavonturen april 2022

Fictera Schrijfcoaching Anna Mattaar van Fictera Schrijfcoaching gaf feedback op een deel van mijn verhaal Versteende verlangens. Dit verhaal gaat over Het kruis op de Eikelhof. Over dit rijksmonument schreef ik ook het verhaal Opgericht.Anna’s feedback op Versteende verlangens is hier te lezen. Mythische Mare Meer dan Menselijk Meer dan Menselijk is de titel van een verhalenbundel […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: Een veilige plek

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek dat absoluut extra aandacht verdiend. Dit keer: Een veilige plekWilma van den Akker Een veilige plek is losjes gebaseerd op de ervaringen van de auteur in de vrouwenopvang. In dit boek wordt verteld hoe het daar aan toe gaat. Ook leer je de […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security