Even voorstellen: Alice Bakker

Op 25 januari lanceerden tien auteurs tegelijkertijd hun boek. Dit deden ze op het schrijfevent BOEK10, georganiseerd door Godijn Publishing. Mijn fairytale fantasy Het goud van de Gelaarsde Kat is tijdens een eerder BOEK10-event gelanceerd. In deze serie blogs ontmoeten we (een aantal van) de nieuwe BOEK10-auteurs.  Deze keer: Alice Bakker, auteur van de young adult Jouw spel, mijn regels.

Alice signeert

‘Kijk mij nou, met mijn oeuvre,’ zei ik op 26 januari op Facebook. Ik sta op het grote podium in theater Het Klooster en achter mij, op groot scherm, zie je de boeken die ik geschreven heb. Het voelt onwennig. Maar drie boeken? Dat mag je best een eretitel geven. Een oeuvre. Maar een ding: het is nog niet compleet. Er komt nog wel een boekje bij. Of twee.
Toen ik mijn eerste publicatie had, was ik trots, maar ik voelde me ook nietig. Een beetje van ‘wie ben ik nu eigenlijk’. Het was een verhaal in een verhalenbundel en ik schreef destijds een blog over hoe graag ik een stapel boeken met mijn naam erin zou hebben. En daarna een boek met alleen míjn naam erop. Het leek een droom, die niet zomaar verwezenlijkt was.
En dat klopte ook. Een boek heb je niet zomaar. Voor je een uitgever vindt die er wat in ziet, ben je vaak wel even verder. In mijn geval was dat zes jaar na dat eerste verhaal in die verhalenbundel. Superfijn dat ik een uitgever gevonden had, nog steeds voelde het niet als een prestatie. Hoe hard mijn trotse vader het ook van de daken schreeuwde, ik bleef er nog steeds bescheiden onder.
Zaterdag 25 januari presenteerde ik mijn derde boek: Jouw Spel, Mijn Regels. Tijd om die bescheidenheid te laten varen. Ik ben Alice Bakker en ik ben een schrijver! Maar ja, op papier -of op het scherm- klinkt dat natuurlijk heel koen. Maar in werkelijkheid? Ik geloof niet dat naast mijn schoenen lopen bij me past. Doe maar gewoon, dat is al gek genoeg.

Wat gebeurt er als kampleider Milou een elfjarig kind uit het oog verliest? Lees het in de Young Adult  Jouw spel – Mijn regels

De stomste stage ooit! Milou begeleidt een kinderkamp op Vlieland. Dat doet ze samen met Joyce, die gemeen spel speelt. Dat Vince verdwijnt, een elfjarige ~Omslag JSMRdeelnemer van het kamp, is het toppunt. Is het de schuld van Milou? En waar is Vince?

Wie een spel speelt, moet de regels kennen.

Alice Bakker (1970) is auteur en eigenaar van tekstbureau In Woordenland. “Jouw spel – Mijn regels” is haar derde jeugdboek. Haar Young Adults zijn geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar, ook als je moeite hebt met lezen.

Jouw spel, mijn regels is in iedere (online) boekwinkel te koop.

Drukwerk

One thought on “Even voorstellen: Alice Bakker”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 verse nachtwakers (deel 5)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald. Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees […]

lees meer

Schrijfavonturen september 2021

Prachtige recensie Jitske Kingma- Postma las en recenseerde Het goud van de Gelaarsde Kat. Zij las dit boek dankzij de groep Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers op facebook.Jitske geeft dit boek maar liefst 4 sterren en ze wil graag meer van mij lezen. Kijk, dat is een leuk compliment! Dankjewel, Jitske!De […]

lees meer

10 verse nachtwakers (deel 4)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald.Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees je […]

lees meer