Kinderboekenweek (deel 1)

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek. In deze dagen wordt er extra aandacht besteed aan kinder- en jeugdboeken. In het kader daarvan vandaag een gastblog van Lieve van den Berg. Zij is auteur van de kinderboeken Reizende Poefjes, De lamp, de sneeuwbol en het kompas en Juf Zebrahoed (verschijnt januari 2020).

Mijn grote wens was om een boek te publiceren. Schrijven is mijn passie. Ik schreef artikelen voor clubblaadjes, voor een familiekrant en ik schrijf nog steeds over wat me bezig houdt. Dat zet ik in een dagboek of op de sociale media.
In 2010 gaf ik een boek in eigen beheer uit bij een POD uitgever. Het werd een succes bij familie en vrienden, maar die waren dan ook betrokken bij het autobiografische verhaal.
Ik bleef schrijven. Vijf jaar geleden kwam ik bij Godijn Publishing terecht en schreef korte verhalen voor diverse bundels. De opzet voor een boek voor volwassenen werd afgekeurd.
De uitgever zei: ‘Ik vind jou meer een kinderboekenschrijver met jouw rijke fantasie.’
Ik gooide het roer om en het resultaat was twee kinderboeken Reizende poefjes en De lamp, de sneeuwbol en het kompas. Avontuurlijke boeken over vriendschap en elkaar bijstaan in moeilijke situaties. Voor deze boeken waren mijn kleinkinderen een grote inspiratiebron. Het jongste kleinkind heeft het syndroom van Down en heeft een grote rol in het boek De lamp, de sneeuwbol en het kompas.
Ik was een gelukkig en trots mens na de lancering van deze boeken en de vele leuke reacties.
Nu is mijn derde kinderboek onderweg; Juf Zebrahoed.
Voor de eerste twee boeken maakt mijn dochter de illustraties, voor Juf Zebrahoed tekende ik ze zelf. Dochter had er helaas geen tijd voor. Een kinderboek hoort illustraties te hebben.
Juf Zebrahoed is geheel aan mijn eigen fantasie ontsproten en wordt 25 januari feestelijk gelanceerd door de uitgever Godijn Publishing.
Ik ben inmiddels gestart met een vervolg hierop.
Mijn allergrootste wens is dat een van mijn boeken verfilmd wordt of op de bestsellerlijst komt. Het wordt moeilijk met zoveel mooie kinderboeken die in omloop zijn.
Kinderboeken lezen is een avontuur in een magische fantasiewereld .

Lieve van den Berg

3 thoughts on “Kinderboekenweek (deel 1)

 1. Beste Liesbeth,

  Wat een geweldige eer en wat ontzettend leuk dat je mijn reactie aan Lieve gaat laten lezen!
  Dat geeft mij een trots gevoel en vind het fijn dat ik Lieve hier blij mee kan maken.

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs.

 2. Beste Liesbeth,
  Heel interessant om over de loopbaan van Lieve van den Berg te leven die auteur is van hele mooi kinderboeken.
  Het is bijzonder om te lezen hoe is geniet van de passie en indekt heeft waar haar allergrootste talent ligt in het schrijven.
  Lieve van den Berg hoopt dat een van haar boeken verfilmd wordt en ik hoop van harte dat dit ook zal gebeuren!
  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 verse nachtwakers (deel 5)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald. Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees […]

lees meer

Schrijfavonturen september 2021

Prachtige recensie Jitske Kingma- Postma las en recenseerde Het goud van de Gelaarsde Kat. Zij las dit boek dankzij de groep Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers op facebook.Jitske geeft dit boek maar liefst 4 sterren en ze wil graag meer van mij lezen. Kijk, dat is een leuk compliment! Dankjewel, Jitske!De […]

lees meer

10 verse nachtwakers (deel 4)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald.Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees je […]

lees meer