Mooie recensies en een unboxing tijdens een giftig diner

Recensie Mozaïek van Geluk

Wijna Pronk schreef een mooie recensie over de fairytale horror Mozaïek van Geluk.

“Het is met humor in elkaar gezet, de verhaallijn blijft er ondanks de vele zijweggetjes goed in.”

Nog een mooie recensie

Ook Johan Klein Haneveld las Mozaïek van Geluk. Hij schreef een kritische recensie, maar gaf me daarmee een groot compliment. Zijn recensie lees je via onderstaande knop.

Achterflaptekst
Sinds de verdwijning van haar geliefde is prinses Faeline ongelukkig. Wie haar laat lachen, mag met haar trouwen. Dit brengt koning Archibald in een lastige positie. Misschien is het beter dat ze met een ander trouwt. Wat gebeurt er wanneer de prinses opnieuw ongelukkig wordt?
Intussen wordt een jonge vrouw slachtoffer van de niet zo goede fee. Op de vlucht voor de prins met wie ze moest dansen, wordt ze ingezet als middel om Faeline te genezen van haar beestachtige toestand.
Laat je door verhalen, limericks, een lied en een pamflet meevoeren naar een wereld vol biggen, pratende kikkers en levensgevaarlijke kamillethee. Een wereld waarin trouwen met een prinses letterlijk een rib uit je lijf kost.
“Dat van die kamillethee is niet waar! Tegenwoordig kun je onbezorgd genieten van mijn thee.”
Flip

Unboxing Mozaïek van Geluk

Nevin Teunissen maakte op TikTok een leuke unboxing video van Mozaïek van Geluk en recenseerde de eerste zes hoofdstukken. Als ze het boek uit heeft, volgt een recensie van het hele boek.
Wist je dat Nevin een dichtbundel heeft geschreven? Genderidentiteit gezocht.

Recensie De bar met de Duizend Deuren

Op OOTW magazine verscheen een mooie recensie van De bar met de Duizend Deuren. In deze bundel staan mijn verhalen Waar voor je geld en De piskabouter.

“Een anthologie die ik met plezier gelezen heb, waarin de deuren van het bar portaal centraal staan, en steeds weer naar andere parallelle werelden voeren.”

Achterflaptekst
De Bar met de Duizend Deuren is alleen voor Paul toegankelijk. Maar hij is er niet alleen. Ook zijn evenbeelden uit alternatieve universa weten de bar te vinden. Onder het genot van een kroes bier en een schaal geroosterde veldmuizen vertellen ze elkaar de wildste verhalen. Johan Klein Haneveld nodigde 24 schrijvers uit Nederland en België uit met hem een bezoek te brengen aan deze bar in het hart van het multiversum. De omslag is gemaakt door Tais Teng. Met verhalen van onder meer: Jaap Boekestein, Tais Teng, Mike Jansen, Johan Klein Haneveld, Joke Adam, Martijn Kregting, Theo Barkel en anderen.

Het giftige diner

In 2021 hield 18.02 Publishing een schrijfwedstrijd, met als thema Wie heeft het gedaan?
Heer Otto valt voorover in zijn soep. Vergiftigd. Wie is de dader?
De winnende deelnemers hebben ieder een verhaal geschreven over één van de aanwezige gasten of medewerkers. Alle verhalen samen vormen een geheel. Deze co-writing contest is een groot succes.

Achterflaptekst
“Plots klinkt er een gorgelend geluid. Otto grijpt naar zijn borstkas, dan naar zijn maag en graait dan toch weer naar zijn borstkas. Hij braakt de inhoud van zijn maag, vermengd met bloed, over zijn bord heen.
Voordat iemand ook maar beseft wat er gebeurt, valt Otto naar voren, met zijn gezicht in de soep.”

Een van de aanwezigen bij het diner in het landhuis is schuldig aan het overlijden van Heer Otto, zoals hij zich graag liet noemen. Shirley van Holmen, rechercheur in hart en nieren, is gevraagd om dit mysterie op te lossen. Lukt het haar in een korte tijd na de verhoren en met enkele bevindingen tot een conclusie te komen? Lukt het haar om antwoord te geven op de vraag: Wie heeft het gedaan?

Gelezen boeken

Ik las Waarom ik anders ben van Nadine Smets, Leviathan van Natascha van Limpt en Begeesterd van Anaïd Haen.

Niets missen van mijn boeken en verhalen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van mijn nieuwsbrief, de Mythische Mare.
Je krijgt dan meteen
het eerste hoofdstuk van Mozaïek van Geluk cadeau.

3 thoughts on “Mooie recensies en een unboxing tijdens een giftig diner

 1. Lieve Liesbeth,

  Ik zag vandaag dat jij jouw nieuwe prachtige boek Mozaïek van Geluk had opgedragen aan
  Aaltje en mij, Suzanne.

  Ik voel mij hier door enorm vereerd!
  Enorm dankjewel hiervoor!
  Heel super lief van jou!

  Suzanne van den Buijs

 2. Deze mooie woorden van jouw boek,
  Mozaïek van geluk mag je in je zak steken.
  Zowel bij de geschreven recensies als in het filmpje!👍👍👍

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Godheden, een krant, een podcast en een interview

Meer dan Menselijk Op 16 januari 2023 verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs uit Nederland en België, die het Autismefonds allemaal een warm hart toedragen, schreven ieder een verhaal rondom het thema “goden en godinnen”. Een aantal van hen heeft zelf ook autisme. De verhalen variëren in inspiratie: van godheden uit bestaande mythologieën […]

Ik wil meer weten

Mijn jaaroverzicht in boeken 2022

Wie de pagina Mijn leeservaringen bekijkt, ziet dat ik veel boeken lees. In 2022 las ik in totaal 31 boeken. Hiervan waren twee boeken vertaald uit het Engels: In het daglicht van Kirsten Hannah en Dagboek van een manny van Holly Peterson. Deze laatste is het enige boek dat uit een minibieb komt.De rest van […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: Niemand mist mij

In Niemand mist mij vertelt Corien hoe zij als meisje van tien haar vijf jaar oudere zus verloor en welke impact dit had op haar verdere leven. Dit boek is een aanrader voor iedereen die ook een broer of zus heeft verloren en voor iedereen die wil weten wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Vooral als er, zoals bij Corien, niet over wordt gepraat.

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security