Schrijfavonturen augustus 2021

Live Q & A op facebook

Wat? Een live vraag en antwoord met mij

Waar? In de facebookgroep Boeken van Nederlandse en Vlaamse Auteurs

Wanneer? Maandag 23 augustus 2021

Hoe laat? Tussen 19.00u en 20.00u

Meedoen? Zorg dan dat je lid bent van deze gezellige facebookgroep (gratis).

Achterflaptekst Mozaïek van Geluk

De achterflaptekst van Mozaïek van Geluk is zo goed als af:

Sinds de verdwijning van haar geliefde is prinses Faeline ongelukkig. Wie haar weer laat lachen, met haar mag trouwen. De raadgever, die zelf koning wil worden, krijgt de opdracht om deze persoon te vinden. Om zijn eigen belangen te redden, maakt hij gruwelijke keuzes.
Ver van het paleis leeft Roos onder het juk van haar stiefmoeder. Zij raakt op meerdere manieren betoverd. Zoekend naar zichzelf komt ze bij het paleis. Kan zij Faeline weer laten lachen, ook als ze allebei zichzelf niet kunnen zijn?
Ontdek het in deze fairytale fantasy mozaïekroman, die je in zeventien verhalen mee voert langs minder goede feeën, betoverde roggekoeken, gehandicapte hooiwagens en lofliederen over kikkers.

Liesbeth Jochemsen schrijft voornamelijk fairytale fantasy. Haar werk is gepubliceerd in meerdere verhalenbundels.
Mozaïek van Geluk is haar derde boek.
www.liesbethjochemsen.nl

In de nieuwsbrief van mijn werk

Ik werd genoemd in de nieuwsbrief van mijn werk, vanwege het behalen van de 3e plaats bij Beste verhaal uit de Sallandse IJsselstreek.
Via deze link kun je het filmpje terugkijken.

Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe

Op de website van stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe verscheen een mooi stukje jurycommentaar over mijn verhaal Opgericht, dat de derde prijs won bij de wedstrijd Beste verhaal uit de Sallandse IJsselstreek.
Het originele bericht is hier te lezen.

Rondom de live-uitzending op tv werden er ook foto’s gemaakt.

Edge Zero 2021

Jaarlijks verzamelt Edge-Zero de beste verhalen in het Nederlandse taalgebied binnen het fantastische genre.
Dit jaar deed ik mee met twee verhalen, Een klok in tijdnood en Versteende verlangens. Helaas zijn beide verhalen niet door. Gelukkig heb ik voor allebei al een andere bestemming gevonden.

Wie heeft het gedaan?

Beter nieuws heb ik van de schrijfwedstrijd Wie heeft het gedaan? van 18.02 Publishing. Het scenario was een groot landhuis waarin heer Otto een feest gaf. Ten minste één van hen vergiftigd heer Otto met arsenicum. Maar wie? Dat is aan de detective om uit te zoeken. De opdracht was om een kort verhaal te schrijven vanuit het perspectief van één van de gasten. Je mocht zelf weten of jouw personages schuldig was of niet.
Ik schreef twee verhalen en mijn verhaal Mevrouw van den Seystenaer behoort tot de winnende verhalen! Hier ben ik natuurlijk superblij mee!
Onder voorbehoud wordt de bundel in februari 2022 gepubliceerd.

Boeken gelezen

Deze maand heb ik niet zo heel veel gelezen. Ik heb namelijk genoten van een heerlijke vakantie op Texel. Net als vorige maand ben ik nog steeds bezig in Solo van Pen Hadow.
Wel kwam ik door het zien van de vele kwallen op het strand op het idee voor een SF-verhaal, maar daarover vertel ik een andere keer.

2 thoughts on “Schrijfavonturen augustus 2021

 1. Wat geweldig super leuk dat je genoemd bent in de nieuwsbrief van je werk vanwege dat je de derde plaats hebt gehaald van de
  verhalenwedstrijd Beste verhaal uit de
  Sallandse IJsselstreek, Liesbeth.
  Echt een hele eer is dit.
  En die derde plaats van Beste verhaal van de Sallandse IJsselstreek heb je dan ook oprecht verdiend.
  Het was een prachtig verhaal!

  Ook van harte gefeliciteerd met dat je verhaal Mevrouw van den Seystenaer behoort tot de winnende verhalen van verhalenwedstrijd Wie heeft het gedaan?
  Echt weer een enorm knappe prestatie van jou!
  Daar mag je echt oprecht heel trots op zijn!

  Jij bent echt een top auteur, Liesbeth.
  Met een prachtig mooi uitzonderlijk schrijftalent.
  Ik ben echt fan van jou schrijfwerken en jou als schrijfster!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blogtour, tiktok, nieuwe serie en ziekenomroep

Meer dan Menselijk De verhalenbundel Meer dan Menselijk is inmiddels verschenen. Alle opbrengsten gaan naar het Autisme Fonds. De eerste recensies komen ook binnen. Soumya Shyam, die zelf ook een verhaal voor deze bundel schreef, zegt op Goodreads het volgende over de bundel: “Ik heb genoten van de variëteit aan verhalen, ideeën en settings dat […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: Geen kind meer

Geregeld zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat zeker extra aandacht verdient. Dit keer: Geen kind meerEsther Boek De jonge zoon van de auteur wordt vals beschuldigd van verkrachting. Wat dit met hem en het gezin doet, heeft Esther Boek beschreven in Geen kind meer. AchterflaptekstHet is de eerste dag van de […]

Ik wil meer weten

In de boekhandel, een goed doel en mooie recensies

Mijn boeken nu fysiek in de boekhandel Mozaïek van Geluk en Ontdekkingsreis zijn nu ook fysiek verkrijgbaar bij Primera Korten in Olst. Hier ben ik natuurlijk superblij mee. Een dikke dankjewel aan de mensen van de lokale boekenwinkel! Meer dan Menselijk In januari verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs schreven belangeloos een verhaal rondom het […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security