Schrijfavonturen februari 2022

Mozaïek van Geluk

Ik heb nu bijna het manuscript van Mozaïek van Geluk af. Nog één laatste keer doorlezen en gelijk een laatste grotere wijziging doorvoeren:
Het personage Flip Vlierbes, die eerst Albert Appel heette, gebruikt vlierbessen als slaapmiddel. Deze bessen hebben echter geen slaapverwekkend effect en dus zocht ik iets anders. Uiteindelijk werd dat kamille, omdat deze plant een kalmerende werking heeft. Flip kreeg dus opnieuw naamswijziging.
Ik zou er een identiteitscrisis van krijgen.

Mythische Mare

Voor de lezers van de mythische mare heb ik aankomende dinsdag de vraag of ik onder een pseudoniem moet gaan schrijven. Waarom ik die vraag stel? Dat weet je als je je inschrijft. Dan krijg je ook het verhaal Coq au vin cadeau.

Niets missen van mijn boeken en verhalen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van mijn nieuwsbrief, de Mythische Mare.
Je krijgt dan meteen
het eerste hoofdstuk van Mozaïek van Geluk cadeau.

Schrijver van de Maand

Op de facebookgroep Ik hou van Horror, Fantasy en spannende-boeken!!!!!!! van Tazzy Jenninga ben ik vanaf maart een maand lang Schrijver van de Maand. Ik zou zeggen: wordt vooral lid van deze gezellige groep.
Er hoort ook een website bij: https://ikhouvanhorrorfantasyenspanning.wordpress.com.

Wijzigingen

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, blog ik nu twee keer per maand, in plaats van wekelijks. De ene keer is dat Boek in het zonnetje, de andere keer zijn dat mijn Schrijfavonturen. Omdat ik Boek in het zonnetje ver van te voren kan inplannen, hoef ik nog maar eens per maand een blogbericht te schrijven. En natuurlijk een keer per maand een bericht vanuit de Mythische Mare (zie het volgende kopje). Op deze manier houd ik meer tijd over om te schrijven.

Een andere grote wijziging vind je bij Mijn Leeservaringen. Hier staan mijn leeservaringen over andere boeken. Wanneer je op de titel van zo’n boek klikt, kom je bij mijn mening over dat boek. Eerst had ieder boek dat ik las een aparte pagina op mijn eigen site. Bij elkaar waren dat tientallen pagina’s en iedere maand werden dat er meer. Op die manier zou ik binnenkort meer pagina’s over andere boeken hebben, dan over boeken van mezelf. Daarom heb ik alle hyperlinks bij Mijn Leeservaringen omgezet naar links op Hebban of Goodreads. Dit zijn allebei boekencommunity’s waar je o.a. recensies kunt plaatsen/ lezen.

De bar met de duizend deuren

Vol trots kan ik hier al de cover laten zien van de verhalenbundel De bar met de duizend deuren!
Deze sciencefiction bundel bevat twee verhalen van mijn hand:

 • De piskabouter
 • Waar voor je geld

De Bar met de Duizend Deuren is alleen voor Paul toegankelijk. Maar hij is er niet alleen. Ook zijn evenbeelden uit alternatieve universa weten de bar te vinden. Onder het genot van een kroes bier en een schaal geroosterde veldmuizen vertellen ze elkaar de wildste verhalen.

Johan Klein Haneveld nodigde 24 schrijvers uit Nederland en België uit met hem een bezoek te brengen aan deze bar in het hart van het multiversum. 

De omslag is gemaakt door Tais Teng.

Andere boeken

Ik las In het daglicht van Kirstin Hannah en Educated drug dealer van Ellen Kruize. Vooral die laatste, over het leven van een apothekersassistent, vond ik erg leuk om te lezen.
Verder las ik de complete Ron en Geertje trilogie van Ronald van Assen. In deze boeken beleven Ron en Geertje allerlei avonturen in (historisch) Delft, waarbij je als lezer veel leert over deze stad en haar beroemde inwoners. Deze trilogie bestaat uit

 1. De acht poorten
 2. Een boodschap uit het verleden
 3. Het gevaar van het water

One thought on “Schrijfavonturen februari 2022”

 1. Wat goed dat jij het manuscript van
  Mozaïek van geluk bijna af hebt, Liesbeth!
  Ik ben echt enorm nieuwsgierig naar dit mooie nieuwe boek van jou.

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Godheden, een krant, een podcast en een interview

Meer dan Menselijk Op 16 januari 2023 verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs uit Nederland en België, die het Autismefonds allemaal een warm hart toedragen, schreven ieder een verhaal rondom het thema “goden en godinnen”. Een aantal van hen heeft zelf ook autisme. De verhalen variëren in inspiratie: van godheden uit bestaande mythologieën […]

Ik wil meer weten

Mijn jaaroverzicht in boeken 2022

Wie de pagina Mijn leeservaringen bekijkt, ziet dat ik veel boeken lees. In 2022 las ik in totaal 31 boeken. Hiervan waren twee boeken vertaald uit het Engels: In het daglicht van Kirsten Hannah en Dagboek van een manny van Holly Peterson. Deze laatste is het enige boek dat uit een minibieb komt.De rest van […]

Ik wil meer weten

Mooie recensies en een unboxing tijdens een giftig diner

Recensie Mozaïek van Geluk Wijna Pronk schreef een mooie recensie over de fairytale horror Mozaïek van Geluk. “Het is met humor in elkaar gezet, de verhaallijn blijft er ondanks de vele zijweggetjes goed in.” Nog een mooie recensie Ook Johan Klein Haneveld las Mozaïek van Geluk. Hij schreef een kritische recensie, maar gaf me daarmee een […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security