Schrijfwedstrijden (deel 1)

Doe jij ook wel eens mee aan schrijfwedstrijden? Ik wel. De laatste tijd deed ik mee aan:

De storm van 2020

ook wel bekend als de Vlieland-bundel, van Godijn Publishing. De bedoeling was om een verhaal te schrijven dat zich afspeelt op Vlieland, waarbij de feiten over het eiland moesten kloppen. Na enig (online) onderzoek en nadenken had ik een verhaalidee. Het begin en middenstuk stonden vrij snel op papier. Hoe het moest eindigen wist ik ook, ik had zelfs al een laatste zin. Alleen hoe daar te komen, daar heb ik mee geworsteld. Uiteindelijk is het verhaal vlak voor de deadline afgekomen.

De beste verhalen worden samen met een verhaal van uitgever en auteur Elly Godijn gebundeld in een Godijntje, een mini-roman op zakformaat. Eén van die verhalen is van mij!

Nevelkinderen

een science-fiction/ fantasy schrijfwedstrijd van Godijn Publishing. Hiervoor heb ik twee verhalen ingezonden. De deadline is pas in november en de uitslag komt pas ergens in maart, dus ik moet lang geduld hebben. Volgens één van mijn proeflezers ga ik zeker winnen. Het maakt me trots dat hij mijn verhaal zo goed vindt, tegelijkertijd legt het ook een druk op mij. Gelukkig zitten we allebei niet in de jury.

Over mijn eerste verhaal voor Nevelkinderen kreeg ik te horen dat het bijna niet beter kon. Toch bleek dat een andere proeflezer nog wat opmerkingen had. Dat bewijst weer dat het goed is om een verhaal door meerdere mensen te laten proeflezen en dat je door je successen niet blind moet worden voor je tekortkomingen.

Voor mijn tweede verhaal voor Nevelkinderen heb ik o.a. een familielid als proeflezer gevraagd. Iets dat normaal wordt afgeraden, omdat die een verhaal al snel geweldig vinden, maar in dit geval had ik daar een goede reden voor. Het heeft te maken met het beroep dat hij uitoefent en met het verifiëren van bepaalde vakkennis in het verhaal.

One thought on “Schrijfwedstrijden (deel 1)”

 1. Wat super leuk, Liesbeth dat jouw verhaal in de verhalenbundel:
  De storm van 2020 komt.

  Van harte gefeliciteerd met deze goede prestatie!

  En wat super leuk dat je aan de schrijfwedstrijd nevelkinderen meedoet met twee verhalen.
  En wat fijn dar de proeflezers van deze verhalen zeggen dat je zeker gaat winnen en het zo goed is dat het niet beter kan!
  Dat is echt een enorm compliment!

  Ik hoop ook zeker dat jij deze schrijfwedstrijd gaat winnen met deze verhalen.
  Ik wens je heel veel succes, plezier en geluk met deze schrijfwedstrijd!
  Ik zal voor je duimen!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs📕🖌👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 verse nachtwakers (deel 5)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald. Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees […]

lees meer

Schrijfavonturen september 2021

Prachtige recensie Jitske Kingma- Postma las en recenseerde Het goud van de Gelaarsde Kat. Zij las dit boek dankzij de groep Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers op facebook.Jitske geeft dit boek maar liefst 4 sterren en ze wil graag meer van mij lezen. Kijk, dat is een leuk compliment! Dankjewel, Jitske!De […]

lees meer

10 verse nachtwakers (deel 4)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald.Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees je […]

lees meer