Schrijfwedstrijden (deel 2)

Naast Nevelkinderen en De storm van 2020 (waarin ik ben gepubliceerd) doe ik ook mee met andere schrijfwedstrijden:

 

Ganymedes-20

Ganymedes verschijnt eens per jaar en is een bundel met Nederlandstalige poëzie en korte verhalen in het fantastische genre. Ik had hier al vaak over gehoord, maar was iedere keer te laat met inzenden. Dit jaar dus niet.

Het eerste verhaal dat ik hiervoor inzond, is het derde verhaal uit een serie van tot nu toe vier verhalen. Ieder verhaal is ook los te lezen.

Het andere verhaal is een verhaal dat ik ooit bedoeld had voor de verhalenbundel Onthullingen, maar toen niet heb ingestuurd omdat het minder goed bij het thema paste.

Het mooie is dat wanneer mijn verhalen niet gepubliceerd worden in Ganymedes-20, ze ingediend worden als inzending voor Fantastische Vertellingen.

 

Edge-Zero 2019

Een verhalenbundel met daarin de beste Nederlandstalige horror, sciencefiction en fantasy van het afgelopen jaar. Verhalen binnen deze genres die het voorgaande jaar hebben meegedaan aan een wedstrijd of zijn gepubliceerd komen voor Edge-Zero in aanmerking.

Mijn eerste inzending voor Edge-Zero 2019 is De popppenjongen, een hertelling van Pinokkio. Dit verhaal is verschenen in de verhalenbundel Magie en Tovenaars van Keytree Uitgeverij.

Mijn tweede inzending is Een verhaal met een boodschap, over een bijzondere vampier. Het was mijn inzending voor de verhalenbundel Zonderlingen, van Godijn Publishing.

4 thoughts on “Schrijfwedstrijden (deel 2)

  1. Heel leuk dat je meedoet aan deze schrijfwedstrijden, Liesbeth.
    Ik wens je heel veel succes en plezier hiermee!

    Hartelijke groet,
    Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 verse nachtwakers (deel 5)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald. Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees […]

lees meer

Schrijfavonturen september 2021

Prachtige recensie Jitske Kingma- Postma las en recenseerde Het goud van de Gelaarsde Kat. Zij las dit boek dankzij de groep Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers op facebook.Jitske geeft dit boek maar liefst 4 sterren en ze wil graag meer van mij lezen. Kijk, dat is een leuk compliment! Dankjewel, Jitske!De […]

lees meer

10 verse nachtwakers (deel 4)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald.Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees je […]

lees meer