Vakantie lectuur

IMG_20190906_112436905

Zoals ieder jaar, ben ik ook deze zomer op vakantie geweest. Ditmaal ging de reis naar de Harz in oost- Duitsland. Misschien ben jij ook op vakantie geweest of moet je nog gaan. In ieder geval hoop ik dat je een mooie zomer hebt gehad.
In het kader van beter mee verlegen dan om verlegen, had ik op vakantie drie dikke boeken meegenomen.

  • Het eerste boek, De zwerm van Frank Schätzing, had ik in maart gekocht in een tweedehandswinkel in Delft. Het is een ecologische thriller waarin de mensheid krijgt te maken met een natuurlijke vijand die terugslaat. Ik was in die stad vanwege de lancering van de fantasy/ scifi verhalenbundel Nachtwakers, waarin mijn verhaal Vigilie is opgenomen. Omdat De zwerm bijna duizend bladzijden heeft, had ik dat boek voor de vakantie bewaard.
  • Het tweede boek, Nachtmerries en droomlandschappen van Stephen King, heb ik dit jaar gevonden in een ruilboekenkast in Amen, waar we een weekendje weg waren. Dit boek bevat meer dan twintig horrorverhalen.
  • Het derde en laatste boek dat ik mee had was Barrows jongens van Fergus Fleming. Ik heb dit boek jaren geleden gekregen en eerlijk gezegd nog nooit gelezen. Het gaat over de Britse ontdekkingsreizen in de eerste helft van de negentiende eeuw.

Daarnaast had ik een stapel Margriet mee en een kleurboek met kleurpotloden, ook een hobby van mij.
Uiteindelijk heb ik in de vakantie niet zo veel gelezen, vooral omdat het minder warm was dan vorig jaar. Welke boeken nam jij mee op vakantie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijfavonturen september 2021

Prachtige recensie Jitske Kingma- Postma las en recenseerde Het goud van de Gelaarsde Kat. Zij las dit boek dankzij de groep Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers op facebook.Jitske geeft dit boek maar liefst 4 sterren en ze wil graag meer van mij lezen. Kijk, dat is een leuk compliment! Dankjewel, Jitske!De […]

lees meer

10 verse nachtwakers (deel 4)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald.Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees je […]

lees meer

Boek in het zonnetje: Et in ventum

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdiend. Deze keer: Et in ventumdiverse auteurs Uitgeverij Godijn Publishing organiseert jaarlijks een middeleeuwse schrijfwedstrijd met ieder jaar een ander thema. Verhalen moeten zich afspelen tussen het jaar 500 en het jaar 1500. De beste verhalen […]

lees meer