Wekelijks een kort verhaal en een culinair recept

De eerste recensie

Martine Pauwels schreef de eerste recensie van Mozaïek van Geluk. Het is een hele mooie recensie geworden. Dankjewel, Martine!
Martine schrijft zelf ook boeken. Kijk maar op haar website.

Wist je dat?

De fairytale horror Mozaïek van Geluk ook te koop is via AnderWereld en de OERgezellig Boekenwinkel?

En dat Mozaïek van Geluk momenteel rondreist in het OERgezellig Boekenlab? In ruil voor een recensie kun je boeken gratis lezen. Na het lezen schrijf je er iets leuks in voor de auteur en stuur je het boek op eigen kosten naar de volgende lezer. Na een jaar komt het boek vol mooie woorden terug bij de auteur.

Publicatie Actie

Eerst even sfeer proeven van Mozaïek van Geluk? Maak dan gebruik van de publicatie actie. Zet het boek bij Hebban en/of Goodreads op je Wil-ik-lezen-lijst en ontvang het eerste hoofdstuk in je mailbox.

Talentprijs en Muzeprijs 2022

Op zondag 20 november 2022 was ik bij de uitreiking van de Talentprijs en Muzeprijs 2022 bij ons in de gemeente. Suzanne van den Buijs, die de autobiografische dichtbundel Suus leven met Asperger schreef, was één van de genomineerden. Omdat ik haar persoonlijk goed ken, was ik bij de uitreiking aanwezig. Zo kon ik gelijk het door haar bestelde exemplaar van Mozaïek van Geluk aan Suzanne geven.
De middag bestond uit een aantal optredens van de genomineerden met tussendoor hapjes en drankjes. Het optreden dat ik het mooist/ indrukwekkendst vond was dat van Hasan Kaddour. Hij vluchtte van Syrië naar Nederland en schreef daarover het boek Het verhaal van mijn twee dorpen. Ik heb dit boek van hem gekocht en natuurlijk laten signeren.
Het was een hele gezellige middag!

Damast in Salland

Ik had naar de uitreiking van de Talentprijs en Muzeprijs 2022 (zie hierboven) ook een aantal bladwijzers van Mozaïek van Geluk meegenomen. Eén daarvan gaf ik aan Hasan Kaddour toen ik zijn boek Het verhaal van mijn twee dorpen kocht. Hasan is ook initiatiefnemer van het platform Damast in Salland, waar inwoners uit Salland elkaar kunnen ontmoeten. Nadat hij mijn website had bekeken, wilde hij graag nader met mij kennismaken.
Een paar dagen later zaten we samen in het restaurant van de bibliotheek om een aantal dingen te bespreken. Het resultaat is een mooie samenwerking:

ik ga iedere dinsdag een kort verhaal schrijven voor Damast in Salland.

Hoe gaaf is dat?!

Nederlander Hasan Kaddour is van oorsprong Syriër. Zowel tijdens zijn vlucht naar hier als tijdens zijn integratie in de Nederlandse samenleving, is hij (journalist en dichter) blijven schrijven. Een selectie van die verhalen is nu bijeengebracht in een boek met de titel: ‘Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst‘. De verhalen zijn fascinerend en ontluisterend als het gaat over de vlucht, en ze zijn tenenkrommend en verhelderend waar het gaat over het integratietraject. Dit zou verplichte leesstof moeten zijn voor alle mensen die betrokken zijn bij de integratie van nieuwe Nederlanders. Sommige van de hoofdstukken kunnen ook worden gelezen als een verantwoording naar zijn drie kinderen die hier in Nederland geboren zijn: “Kijk, daar kom ik vandaan.”

Culinair recept

Naast Mozaïek van Geluk is ook De bar met de Duizend Deuren pas verschenen. In deze sciencefiction verhalenbundel staan twee verhalen van mij. Op Hebban schreef ene Charles daar het volgende over:

 • Waar voor je geld
  “Soms hebben de Paulen en Paula’s het wel heel slecht getroffen. Maar misschien is er nog hoop? Zo ja, dan speelt de Bar een rol. Een nachtmerrie-verhaaltje.”
 • De piskabouter
  “Wat is een Bar zonder bier en bitterballen? Voordat we de bundel verlaten, krijgen we nog wat recepten. Ik zou zeggen: leer en pas toe!”

De Bar met de Duizend Deuren is alleen voor Paul toegankelijk. Maar hij is er niet alleen. Ook zijn evenbeelden uit alternatieve universa weten de bar te vinden. Onder het genot van een kroes bier en een schaal geroosterde veldmuizen vertellen ze elkaar de wildste verhalen.

Johan Klein Haneveld nodigde 24 schrijvers uit Nederland en België uit met hem een bezoek te brengen aan deze bar in het hart van het multiversum. 

De omslag is gemaakt door Tais Teng.

Gelezen boeken

Deze maand las ik Het woud van de maker van Peter Schaap. Voor het OERgezellig Boekenlab (waar ook Mozaïek van Geluk rondreist) las ik Tot onze wegen scheiden van Emma Anna.

Niets missen van mijn boeken en verhalen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van mijn nieuwsbrief, de Mythische Mare.
Je krijgt dan meteen
het eerste hoofdstuk van Mozaïek van Geluk cadeau.

3 thoughts on “Wekelijks een kort verhaal en een culinair recept

 1. Nee, Liesbeth die heb ik nog niet gekocht.
  Maar het boek van Het verhaal van mijn twee dorpen van Hasan Kaddour wil ik wel heel graag nog kopen en heel graag lezen.
  Want ik ben zeer benieuwd naar dit mooie en indrukwekkende verhaal van Hasan Kaddour.

  Suzanne van den Buijs

 2. Beste Liesbeth,

  Enorm bedankt dat jij bij de talentprijs uitreiking Olst-Wijhe 2022 bent geweest.
  Ik vond het heel leuk dat jij hier naar toegekomen bent, nu ik ook genomineerd was als schrijfster en dichteres met het
  Syndroom van Asperger, een vorm van autisme en die bruggenbouwer is voor de autistische wereld.
  Wat formidabel dat jij nu een goede samenwerking heb met schrijver en dichter
  Hasan Kaddour.
  Hassan Kaddour is echt een uitzonderlijk goede schrijver en dichter met een heel belangrijke boodschap voor deze wereld over zijn leven in Syrie en Nederland.
  Ik heb hier echt diep respect voor!

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Godheden, een krant, een podcast en een interview

Meer dan Menselijk Op 16 januari 2023 verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs uit Nederland en België, die het Autismefonds allemaal een warm hart toedragen, schreven ieder een verhaal rondom het thema “goden en godinnen”. Een aantal van hen heeft zelf ook autisme. De verhalen variëren in inspiratie: van godheden uit bestaande mythologieën […]

Ik wil meer weten

Mijn jaaroverzicht in boeken 2022

Wie de pagina Mijn leeservaringen bekijkt, ziet dat ik veel boeken lees. In 2022 las ik in totaal 31 boeken. Hiervan waren twee boeken vertaald uit het Engels: In het daglicht van Kirsten Hannah en Dagboek van een manny van Holly Peterson. Deze laatste is het enige boek dat uit een minibieb komt.De rest van […]

Ik wil meer weten

Mooie recensies en een unboxing tijdens een giftig diner

Recensie Mozaïek van Geluk Wijna Pronk schreef een mooie recensie over de fairytale horror Mozaïek van Geluk. “Het is met humor in elkaar gezet, de verhaallijn blijft er ondanks de vele zijweggetjes goed in.” Nog een mooie recensie Ook Johan Klein Haneveld las Mozaïek van Geluk. Hij schreef een kritische recensie, maar gaf me daarmee een […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security