Godijn Publishing Boekencafé (juni 2019)

In juni 2019 was in het Godijn Publishing Boekencafé mijn boek Het Goud van de Gelaarsde Kat Boek van de Maand. Een onderdeel daarvan is een interview met de auteur. Aaltje Blankman, auteur van Een klein beetje vertrouwen, stelde ditmaal de vragen.

Mysterious entrance to new life or beginning

Met dank aan meester Paul. Hij leerde mij dat meerdere letters achter elkaar een woord vormen, meerdere woorden achter elkaar een zin en wat je daar allemaal mee kunt doen.”

Deze tekst staat in mijn boek De verdwenen prinses van Geografie en geeft precies weer waarom ik ben gaan schrijven. Hiermee kon ik alle verhalen die in mijn hoofd zitten voor altijd vastleggen.

Heb je ook andere hobby’s?
Zo af en toe vind ik het leuk om te kleuren in een kleurboek voor volwassenen. Daarnaast kijk ik graag natuurprogramma’s op tv en ik lees graag.
Wat voor boeken lees je zelf graag?
Ik lees vooral fantasy, science fiction en historische romans, maar af en toe maak ik een uitstapje naar een ander genre. Mijn voorkeur gaat uit naar werk van Nederlanders en Vlamingen, omdat ik het belangrijk vind om de lokale auteurs te steunen. Ik ben zelf niet zo van de series, zeker niet als de boeken een heel open einde hebben, maar als een boek uit een serie ook goed los te lezen is, dan lees ik dat boek wel.
Waar ben je nu mee bezig op schrijfgebied?
Momenteel ben ik allemaal korte verhalen aan het schrijven die samen in een bundel zullen verschijnen. Verder ben ik een verhaal voor de schrijfwedstrijd “Misversta(a)nd” aan het bijschaven; ben ik bezig met het afronden van de eerste versie voor de fantasy-/ scifi- schrijfwedstrijd “Zonderlingen” van Godijn Publishing.
Heb je een website of blog?
Iedere dinsdag post ik iets op www.liesbethjochemsen.nl. Daarnaast ben ik actief op instagram en ik ben te volgen op facebook.
Waar kunnen we jouw werk bewonderen?
De verdwenen prinses van Geografie en Het goud van de Gelaarsde Kat vormen een tweeluik, maar zijn ook goed los te lezen. Deze twee boeken zijn bij iedere (online) boekwinkel te koop. Ook staan er verhalen van mij in de bundels AangenaamNachtwakers en Onthullingen. Op mijn website zijn verschillende van mijn verhalen gratis te lezen.
Wat is jouw favoriete personage uit Het goud van de Gelaarsde Kat?
Dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat ik dan toch ga voor Vrouw Holle. Door het betoveren van Felix denkt ze dat haar problemen zijn opgelost, maar die beginnen dan pas juist. Tegelijkertijd maakt ze ook een enorme ontwikkeling door en is ze bereid de gevolgen van haar daden te aanvaarden.
Hoe had jij gebruik gemaakt van Felix als Gelaarsde Kat?
Ik ben zelf niet zo’n kattenmens, maar voor een kat die schapenwol in goud kan veranderen maak ik graag een uitzondering. Ik zou met behulp van de Gelaarsde Kat de hypotheek afbetalen en zorgen voor genoeg financiële ruimte om een stuk minder te hoeven werken. Helemaal stoppen met werken lijkt me saai. Daarna zou ik wat geld geven aan verschillende goede doelen.
Wat ik vervolgens met de Gelaarsde Kat doe, daar moet ik nog over nadenken. Vroeg of laat zal het iemand lukken om de Gelaarsde Kat van mij te stelen en diegene zal het dier waarschijnlijk ook niet lang in bezit houden aangezien zo’n kat enorm lucratief is. Maar als de Gelaarsde Kat zoveel goud maakt, wordt dat goud steeds minder waard. Misschien is het het beste om de Gelaarsde Kat zo snel mogelijk af te maken, ook al is dat niet erg diervriendelijk. Of er moet ergens een anti-middel tegen de betovering zijn?
Waarom heb je er voor gekozen om open te laten hoe het met Felix afloopt?
Ik houd wel van dat mysterieuze. Gezien de omstandigheden ligt de afloop voor de hand. Tegelijkertijd is dit een fairytale fantasy, dus kan het ook anders afgelopen zijn.
Wanneer kwam je op het idee om dit boek te schrijven?
Toen ik De verdwenen prinses van Geografie af had, had ik nog zoveel ideeën met de personages dat ik besloot een tweede boek te schrijven.
Hoe kwam je op het idee om verschillende sprookjes te combineren?
Het begon toen ik een naam moest verzinnen voor een poppenwinkel. Zou het niet leuk zijn om daar een verwijzing naar Pinokkio in te stoppen? Vervolgens kreeg één van de personages de naam van een bekend sprookjesfiguur en toen was het hek van de dam. Soms dacht ik: welk sprookje ga ik in dit gedeelte verwerken? En soms dacht ik: hoe ga ik dit sprookje hierin verwerken?

 

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *