Verhalenbundels

Ebook ten voordele van Maxi Mini Bieb Aurora

3 december 2023
In deze bundel staat mijn verhaal Van Lotje getikt.

In de groep Maxi Mini Bieb Aurora was een verhalenwedstrijd: schrijf een verhaal waarin de woorden ArtefactDuisternis en Puntmuts voorkomen. Alle inzendingen zijn gebundeld in dit ebook.
De opbrengsten zijn ten behoeve van de groep.

Welkom in de broeikaswereld

2 september 2023
Voor deze klimaatbundel schreef ik Brieven der voorvaderen.

Warmterecords sneuvelen elk jaar opnieuw, bosbranden breiden zich uit en de voedselvoorziening dreigt te bezwijken. Ondertussen gaat de winning van fossiele brandstoffen door en arresteert de politie jongeren die daartegen protesteren. 
Maakt de mensheid deze planeet voor zichzelf en andere soorten onleefbaar? Of zijn er paden die naar een betere toekomst leiden? 
27 Nederlandstalige SF-schrijvers leiden je rond in de broeikaswereld!

Inspiratiemagazine Boekenwurmen

30 mei 2023
Voor dit online magazine schreef ik Maria Onbevlekt Ontvangen.

Lieve lezers,
Eindelijk is het zover ons eigen BoekenWurmen verhalenboekje. Dit leuke verhalenboekje is tot stand gekomen door een verhalenwedstrijd op BoekenWurmen. Het zijn dan ook uiteenlopende verhalen, dat maakt dit boekje ook zo bijzonder. Ik wil alle deelnemers dan ook hartelijk bedanken voor hun deelname.
Dan gaat er nog een extra bedankje uit naar Esther van der Ham van Droomvallei Uitgeverij. Zonder haar was dit boekje er niet gekomen.
Dan rest mij nog de laatste woorden: veel leesplezier.
Lieve leesgroet Marijo (BoekenWurmen)

Meer dan Menselijk

16 januari 2023
Voor deze bundel schreef ik Versteende Verlangens
Alle opbrengsten gaan naar het Autismefonds

Ze komen voor in ieder land en elke cultuur. Ze zijn ook van alle tijden. Sommigen lijken vriendelijk, anderen ondeugend of zelfs kwaadaardig. We aanbidden of vrezen hen en denken hen te kennen. Maar is dat echt zo?
Ontmoet in deze bundel een aantal goden en godinnen en ontdek of zij werkelijk meer dan menselijk zijn.
Alle opbrengsten van deze bundel gaan naar het autismefonds.
www.autismefonds.nl

Auteurs:
Bieke de Loore, Bruno Lowagie, Carlijn Broers, el Sinistro, Ellen Kusters, Ignace Pollet, Jamie Lee Vermeer, Laura Scheepers, Liesbeth Jochemsen, Luc Vos, Martine Pauwels, Michelle Arts, Rick Vermunt en Soumya Shyam.

Het giftige diner

17 december 2022
Voor deze detective creëerde ik het personage Mevrouw Van den Seystenaer.

Een van de aanwezigen bij het diner in het landhuis is schuldig aan het overlijden van Heer Otto, zoals hij zich graag liet noemen. Shirley van Holmen, rechercheur in hart en nieren, is gevraagd om dit mysterie op te lossen. Lukt het haar in een korte tijd na de verhoren en met enkele bevindingen tot een conclusie te komen? Lukt het haar om antwoord te geven op de vraag: Wie heeft het gedaan?

Auteurs:
Kevin de Haan, Kelly de Vree, Janneke van Oorschot, Laura Weterings, Liesbeth Jochemsen, Romeo Mazzei, Annelies van Bloois, Carla van Vliet, Maarten van Loenen, Annette Akkerman, Yvette de Klerk, Marjoleine Moeijes, Lucy Neetens, Miranda van der Steen

De bar met de Duizend Deuren

27 oktober 2022
Voor deze bundel van Uitgeverij Macc schreef ik twee verhalen:

De piskabouter
over een kabouter die verantwoordelijk is voor de biervoorraad.
Waar voor je geld
over een wereld waarin mannen zijn gereduceerd tot fokvee.

De Bar met de Duizend Deuren is alleen voor Paul toegankelijk. Maar hij is er niet alleen. Ook zijn evenbeelden uit alternatieve universa weten de bar te vinden. Onder het genot van een kroes bier en een schaal geroosterde veldmuizen vertellen ze elkaar de wildste verhalen.
Johan Klein Haneveld nodigde 24 schrijvers uit Nederland en België uit met hem een bezoek te brengen aan deze bar in het hart van het multiversum. 
De omslag is gemaakt door Tais Teng.

Fantastische Vertellingen 58

Juni 2021
In editie 58 van het tijdschrift Fantastische Vertellingen staat Wie van de drie? 
Een verhaal over keuzes maken

In dit nummer vindt u korte verhalen van Ard Walburg, Peter Eijk, Liesbeth Jochemsen, Roos van der Velden, Bart Russel, Johan Klein Haneveld en Eowen Valk. Illustraties zijn van de hand van Fred Hemmes, Gert-Jan van den Bemd, Marco Bezoet de Bie, Marcel Ozymantra, Peter Erhardt, Ben van den Outenaar, Joshua Peeters, Dick van der Plas en Gidion van de Swaluw.
Daarnaast vindt u in dit nummer besprekingen van de hand van Johan Klein Haneveld, Paul van Leeuwenkamp en Jos Lexmond. (…) Max Moragie leverde een tweetal essays.
In totaal maar liefst 140 bladzijden op helderwit kwaliteitspapier, volledig in kleur! Van alle gepubliceerden is een korte, geïllustreerde bio-/bibliografie opgenomen.

Nevelkinderen

6 maart 2021
In de bundel Nevelkinderen van Godijn Publishing staat N.O.A.C.H.
Een verhaal over een intelligent ruimteschip

Houten poppen komen tot leven, terwijl de hemel is bezaaid met felle staarten. AI’s nemen de mensheid over in 2062. Zij die in nevelen gehuld gaan, verbergen iets of willen gevonden worden in de mist op Aarde tot aan de Andromedanevel 2.537.000 lichtjaren hier vandaan.

Auteurs:
Krista Noor, Daniel Warmoeskerken, Ronald van Assen, Mike Jansen, Bart de Wolf, Jacob Dens, Annika Cannaerts, Michiel Richards, Marieke van de Reep, Karin Hazendonk, Leonie Wouters, Maartje Cooijman, Peter Eijk, Marielja de Geus, Julie Ivens, Stefanie Hulst, Arne Hempenius, Amber Christen, Aad de Winter, Liesbeth Jochemsen, Erik van Oosterhout, Gitta Van Reeth, Lilian Veenhof, Trudy Pas.
Met een bonusverhaal van Garvin Pouw: Twee lege kelken

De storm van 2020

15 juli 2020
In de bundel De storm van 2020 van Godijn Publishing staat De schelpenketting en het mes.
Een verhaal geïnspireerd door de Wanda-sage

Verhalen van Vlieland
De zee slaat tegen de golfbrekers, de wind giert door de huizen. In 2020 wordt het Waddeneiland Vlieland geteisterd door een storm met windstoten tot wel 130 km per uur. De veerdienst vaart niet meer, het eiland is van het vaste land afgesloten. De stormachtige verhalen in deze bundel nemen de lezer mee naar een donker Vlieland; door de onweerswolken of door het duister in de mens. Niet elke storm gaat gepaard met windstoten en regenhozen, sommigen sluimeren aan de oppervlakte.
Auteurs
Frans van der Eem, Debora Degreef, Lucy Neetens, Liesbeth Jochemsen, Anita Kok, Nelleke Langendoen, Annemarie Snels, Ankie Wijbenga, Martin de Brouwer en Elly Godijn

Magie en Tovenaars

25 juli 2019
In de bundel Magie en Tovenaars van Keytree Uitgeverij staat De poppenjongen
Een hertelling van pinokkio

De Schrijfwedstrijd “Magie en Tovenaars” is gewonnen door auteur Steven Standaert met het verhaal “Welp”. De bundel bevat nog 49 andere spannende verhalen vol magie en tovenarij.

Auteurs:
Liesbeth Jochemsen, Steven Standaert, K.T. Sterling, Ellen Kusters, Petra van Engelenburcht, Tara Bakker, Reinder Veelinx, Claudia Heijnen, Cindy Hovins, Nicole Houkes, Marco Stroo, Edith E., Jorrit Stelma, Erik van der Velden, Hans van den Berg, Emmelie Arents, Michelle Arts, Roos Vroonhof, Anke van der Meer, Pepijn Vissers, Alain de Kinder, Morrigan Capall, J.N. Martina, Roelof Ham, Mark Tamminga, Olga Ponjee, Jane Barnaby, Arno Berendts, Hasan Habibovic, Renata R., Melanie Steentjes, Nakita Veltman, Jan Sebrechts, Kees Scheurwater, Ben Blom, Jens van Neyghem, Sarah Lenaars, Emsie Max, Yvonne Sonke, Selah Schonewille, Annette Akkerman, Magriet Spijker, Sandy Stokkel, Ans de Haan, Ido Venhuizen, Miranda Weernink, Frans van der Eem, Eveline Boonstra, Johan Tode, Felicia Trenning

Onze heldinnen verhalen

22 mei 2019
In de bundel Onze Heldinnen Verhalen staat Vrouwen zoals ik
Een autobiografie

Het thema van Internationale vrouwendag Olst-Wijhe 2019 was Heldinnen. Vrouwen werden uitgenodigd een kort verhaal over een eigen heldin te schrijven.
Alle dertien inzendingen zijn in dit boekje gepubliceerd. Ze gaan vaak over vrouwen van bijzondere betekenis in het leven van de auteur.
Daarnaast ging de werkgroep in de kerndorpen van de gemeente op zoek naar vrouwen met een bijzonder verhaal. Niet omdat ze zichzelf meldden, maar omdat ze volop te vinden waren. Zij werden geïnterviewd en hun persoonlijke verhalen zijn ook opgenomen in dit boekje.
De uitgave van dit boekje is tot stand gekomen dankzij ut Huus, Gemeente Olst-Wijhe, t Nut Olst-Deventer en Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe.

Onthullingen

11 mei 2019
In de bundel Onthullingen van Godijn Publishing staat De vrouw, de zeemeermin en de nachtegaal
Een hertelling van De kleine zeemeermin

Kinderen en dronkaards spreken de waarheid. Wat doen schrijvers met de waarheid? Schrijvers zijn soms kinderen, bedrogen mensen, kampioenen, verliezers, twijfelaars, zeurpieten, leukerds en ja, soms dronkaards. Ze zeggen ongezouten de waarheid, verbloemen haar, dikken haar aan of houden een slag om de arm.
De auteurs in deze bundel brengen hun eigen waarheden aan het licht. Bovenal onthullen ze iets van zichzelf: hun liefde voor het verhaal, hun verknochtheid aan het woord en de gezamenlijke wil om de lezer enkele uren puur leesplezier voor te schotelen.

Auteurs:
Ronald van Assen, Alice Bakker, Esmeralda van Belle, Lieve van den Berg, Silvia van Gimst, Elly Godijn, Jos Govaarts, Fiona Hack, Liesbeth Jochemsen, Antoinette Kalkman, Marc Kerkhofs, Johan Klein Haneveld, Wibo Kosters, Jeroen Kraakman, Monique Kroezen, Ingeborg van ’t Pad Bosch, José van Winden en Jolanda Zuydgeest.

Nachtwakers

2 mei 2019
In de bundel Nachtwakers van Godijn Publishing staat Vigilie
Een verhaal geïnspireerd door Frankenstein

Hij staat op de toren, uitkijkend over de zwarte velden onder een zilveren maan. Wie loopt er door de straten, een lantaarn hoog opgeheven, als andere mensen slapen? De nachtwaker. En hij zit als enige nog op de brug als het ruimteschip door de stille ruimte glijdt. De nachtwaker offert zijn slaap op om angstdromen en nachtmerries op een afstand te houden.
Maak in deze bundel kennis met vijfentwintig heel verschillende nachtwakers en wees blij dat jij hun plek niet hoeft in te nemen …

Auteurs:
Ronald van Assen, Eric van Berkel, F.P.G. Camerman, Frans van der Eem, Mark Groenen, Mike Jansen, Sam Janssen, Liesbeth Jochemsen, Marco Knauff, Stefanie Krijsens, Ilona de Lange, Eline Luijsterburg, Annette van der Meij, Hendrik van Oordt, Michiel Richards, Karen van Soomeren, Steven Standaert, Danny Talboom, F. Tuinman, Erik van der Velden, Luc vos, Debby Willems, Britt Zwijnenberg
Bonusverhaal: J. Sharpe

Aangenaam

29 september 2018
In de bundel Aangenaam van Godijn Publishing staat Een beter leven
Assepoester vs. De rattenvangen van Hamelen

Beste lezer, aangenaam kennis te maken …
Jouw nieuwsgierigheid is gewekt en je hebt dit boek omgedraaid om de achterflap te lezen. Groot gelijk. Wat je in handen houdt, is een bonte verzameling ontroerende, spannende, ingetogen en uitbundige verhalen, met liefde verteld door drieëntwintig auteurs. Dit is een uit de kluiten gewassen visitekaart van een hechte groep schrijvers, die hun inspiratie en kunnen hebben samengebracht in deze bundel. Dit boek belooft ontspanning en spanning en het hele scala aan emoties daartussenin. Je krijgt verhalen voorgeschoteld die de nieuwsgierigheid prikkelen en auteurs waar je meer van wilt lezen. Allemaal hebben ze een of meerdere boeken achter hun naam staan en deze verzameling is een kennismaking met hun stijl, hun taal, hun stem.

Ga op ontdekkingstocht, laat je verrassen door deze boeiende auteurs. Dit boek is een rendez-vous, want ook voor Alice Bakker, Aloysius Keller, Anja Maas, Elly Godijn, Esmeralda van Belle, Fiona Hack, Garvin Pouw, Ingeborg van ’t Pad Bosch, Jeroen Kraakman, Johan Klein Haneveld, José van Winden, Liesbeth Jochemsen, Lieve van den Berg, Marc Kerkhofs, Monique Kroezen, Motell Rijnen, Oli Veyn, Onno-Sven Tromp, Ronald van Assen, Silvia van Gimst, Sonn Franken, Titia Muizelaar en Wil van Bree is het aangenaam kennis met jou te maken.
Aangenaam

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *