Onze heldinnen verhalen

Een boekje van en over heldinnen

Voor de verhalenwedstrijd Heldinnen schreef ik het autobiografische verhaal Vrouwen zoals ik.
Dit boekje was o.a. verkrijgbaar bij Boek en kantoorhandel Korten te Olst.

Het thema van Internationale vrouwendag Olst-Wijhe 2019 was Heldinnen. Vrouwen werden uitgenodigd een kort verhaal over een eigen heldin te schrijven.
Alle dertien inzendingen zijn in dit boekje gepubliceerd. Ze gaan vaak over vrouwen van bijzondere betekenis in het leven van de auteur.
Daarnaast ging de werkgroep in de kerndorpen van de gemeente op zoek naar vrouwen met een bijzonder verhaal. Niet omdat ze zichzelf meldden, maar omdat ze volop te vinden waren. Zij werden geïnterviewd en hun persoonlijke verhalen zijn ook opgenomen in dit boekje.

De uitgave van dit boekje is tot stand gekomen dankzij ut Huus, Gemeente Olst-Wijhe, t Nut Olst-Deventer en Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

2 thoughts on “Onze heldinnen verhalen

 1. Een heel waardevol boek onze heldinnen verhalen. Ik heb dit boek zelf ook aangeschaft en heb het al meerdere keren helemaal uitgelezen.
  Maar het meest indrukwekkende vind ik aan dit boekje dat er verhalen instaan van de schrijfwedstrijd van de internationale vrouwendag Olst-Wijhe in 2019. Met mijn zelfgeschreven verhaal Ode aan heldin Marleen.
  Mijn hartsvriendin die precies zoals ik ook het Syndroom van Asperger had. Die ik heb leren kennen op een Antroposofische bewonersconferentie. Die nu in de hemel is. En het laatste stukje van haar leven getrouwd is met haar grote liefde. Ik heb met dit verhaal de tweede prijs gewonnen met deze schrijfwedstrijd van de internationale vrouwendag 2019.
  Ik kon mijn geluk niet op dat ik deze tweede prijs had gewonnen, Hiermee zend ik Marleen die ten hemelen is gegaan intense liefde die ik voor haar blij voelen. In mijn hart blijft mijn lieve hartsvriendin Marleen altijd voortbestaan!

  Suzanne van den Buijs

  1. Wat mooi dat je op die manier een ode aan je vriendin kon brengen! Dat zal ze vast hebben gewaardeerd.
   Het boekje Onze Heldinnen verhalen is inderdaad een mooi boek met zeer persoonlijke verhalen die recht uit het hart komen.
   Zelf lees ik ook wel eens (auto)biografie, bijvoorbeeld Wodka en Ranja van Yvonne Sonke en binnenkort ga ik Educated Drug dealer van Ellen Kruize lezen.
   Hoewel mijn eigen verhalen niet over mezelf gaan, zitten er wel vaak autobiografische elementen in. Als auteur stop je toch een stukje van jezelf in ieder verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *