Huis aan huis reklamix (14 april 2021)

In het voorjaar van 2021 organiseerde Cultuurfonds Olst-Wijhe een verhalenwedstrijd met als thema Beste verhaal uit de Sallandse IJsselsteek. De opdracht was een kort verhaal te schrijven waarin dit gebied een rol speelt. Mijn verhaal, dat hier is terug te lezen, behaalde de derde plek van de 32 inzendingen en daarom werd ik ook geïnterviewd, door Hans Zwijnenberg. Dankjewel daarvoor!
Hieronder kun je het interview lezen.

Krantenartikel van 14 april 2021 met daarin mijn verhaal Opgericht en een interview met mij

Over de schrijver Liesbeth Jochemsen
Liesbeth Jochemsen vond van kinds af aan schrijven al fantastisch. De uitspraak ‘Taal is echt mijn ding’ van Paulien Cornelisse zou zo maar één op één op haar van toepassing kunnen zijn. Het liefst zou ze beroepsschrijver willen worden maar verlegenheid zat haar in de weg. Ze zou het ook moeilijk vinden om te moeten schrijven voor een bestaansinkomen en zou zeker tegen niet onbelangrijke bijzaken zoals bijvoorbeeld deadlines opzien. Met haar werk als chemisch analist op een laboratorium in Wijhe heeft ze een mooi evenwicht gevonden. “In mijn werk ben ik met mijn handen bezig, met het schrijven als hobby met mijn hoofd” vertelt ze.
Maar dan wel een hobby waar ze zeer intensief mee bezig is. Liesbeth heeft al twee boeken geschreven ,met een derde op komst: Mozaïek van Geluk (“ik verwacht deze zomer”), is gepubliceerd in meerdere verhalenbundels, houdt een uitgebreide website in stand, is actief op Facebook en Instagram en neemt regelmatig deel aan schrijfwedstrijden die in het land worden georganiseerd. De schrijfwedstrijden betreffen vaak essays of korte verhalen en zijn vrijwel altijd online. En vers van de pers: momenteel is ze Schrijver van de Maand op https://ikhouvanhorrorfantasyenspanning.wordpress.com.
Liesbeth houdt het het liefst bij fantasy. Met haar boek ‘Het goud van de Gelaarsde Kat’ heeft ze samen met nog negen andere schrijvers een boekpresentatie mogen geven op uitnodiging van uitgeverij Godijn Publishing in Hoorn. Dit in het kader van hun project Boek10. Ze vond het een geweldige ervaring.
De liefde heeft Liesbeth bijna negen jaar geleden naar Olst gebracht waar ze nu samen met haar man woont. Ze vindt de omgeving mooi, het is hier lekker rustig en alles is op fietsafstand te bereiken. Op een van die fietstochten is ze op het idee gekomen iets met het kruis op de Eikelhof te doen. Het verhaal dat daarover rondgaat is heerlijk mysterieus en dat is precies wat het voor Liesbeth aantrekkelijk maakte om er een eigen verhaal over te fantaseren. Ze had er al eerder een verhaal over geschreven voor een andere wedstrijd, maar dat was voor Beste verhaal uit de Sallandse IJsselstreek veel te lang. Toen ze over het Beste Verhaal uit de Sallandse IJsselstreek in de Huis aan Huis Reklamix las, besloot ze er een nieuw verhaal van te maken. Met succes, naar nu blijkt.
Liesbeth heeft een mooie formule gevonden om dicht bij haar ideaal als schrijver te blijven en voldoening te vinden in het werk waar ze haar inkomsten uit genereert. We gaan ongetwijfeld meer van haar horen. U kunt ook alvast gaan kijken op haar website: liesbethjochemsen.wordpress.com.

Nieuwsgierig naar Opgericht? Je leest het via onderstaande knop.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *