De droomprins

Dit verhaal over Doornroosje verscheen ook op de blog van Tazzy Jenninga.
Wist je dat De verdwenen prinses van Geografie ook op dit sprookje gebaseerd is?

De droomprins

Aurora was weggelopen. Ze wilde geen huizen schoonmaken en doen wat haar werd opgedragen. Ze wilde avonturen beleven, met een knappe prins trouwen en boeken lezen. Thuis kon dat niet. Thuis was iedere dag hetzelfde. En lezen was verboden. Ze had het stiekem geleerd van een vriendin, die daarvoor was gestraft. Aurora’s ouders zagen zich toen genoodzaakt hun dochter iets te bekennen.
Bij haar geboorte was het meisje vervloekt. Als zij ooit in een boek zou lezen over een spinnewiel, zou zij ter plekke in slaap vallen en pas wakker worden nadat een prins haar had gekust.
Aurora geloofde niet in die onzin. Ze vond het overdreven dat ze daarom geen boeken mocht lezen en dus was ze weggelopen.
Na een wandeling door onbekend gebied arriveerde ze bij een verlaten kasteel. Ze duwde tegen de deur. Met een zacht gekraak gaf deze mee en Aurora stapte naar binnen.
Hier hebben ze boeken, dacht ze hoopvol. Achter de tiende deur op de tweede verdieping vond ze een grote kamer die vol stond met boeken. Enthousiast rende ze naar binnen en pakte willekeurig wat boeken van de planken. Met haar schat nestelde ze zich op één van de aanwezige sofa’s en begon te lezen.
Ze las over een prinses die honderd jaar sliep, over knappe prinsen in kastelen en over een jonge koningszoon die bij een brand zwaar verminkt raakte. Een ander boek ging over handwerken, breien en een houten machine waarmee je draden kon maken van schapenwol. Dat boek was zo saai, dat ze in slaap viel.
Ze werd wakker doordat iemand haar op de mond kuste. Ze opende haar ogen. De jongeman die voor haar stond had een ernstig verbrand gezicht. Hij was niet de knappe prins uit haar dromen. Ze draaide haar rug naar hem toe en sliep weer verder.

Nieuwsgierig naar meer? Hier vind je nog meer verhalen om te lezen. Of kijk bij Publicaties voor een mooi boek of een verhalenbundel.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *