Salland Magazine (23 juni 2021)

Foto fragment uit het filmpje waarin ik op locatie mijn verhaal Opgericht voorlees

Op 23 juni 2021 was ik te gast in het programma Magazine van Salland1 tv. Mijn verhaal Opgericht had de derde plaats behaald in de verhalenwedstrijd Beste verhaal uit de Sallandse IJsselstreek, georganiseerd door Kunst en Cultuur Olst-Wijhe. Om deze reden waren de organisatie van de wedstrijd en de auteurs van de drie beste verhalen te gast bij Salland1.
Tijdens de live uitzending waren er interviews en natuurlijk werden er filmpjes vertoond waarin de auteurs op locatie hun eigen verhalen voorlazen.
Opgericht rustig nog eens lezen? Dat kan hier. Via deze link kun je een ander interview over dit verhaal lezen.

Behalve dat ik op televisie kwam, kreeg ik ook een mooie geldprijs, het boek Verhalen gespot langs de Sallandse IJssel en een prachtige oorkonde.

De jury zegt het volgende over mijn verhaal:

“Een aantal van de verhalen gaat terug op vanouds bekende streekverhalen, maar zijn voor de gelegenheid in een nieuw jasje gestoken. Zo is ook het verhaal van het Stenen Kruis naar het heden gehaald. Iemand is gegrepen door de historie van het Stenen Kruis en voelt de geschiedenis op hem neerkijken. Dan gaat de fantasie met hem op de loop en ontwikkeld zich een broeierig verhaal, vilein en suggestief geschreven. De plot aan het eind van het verhaal is een leuke verrassing waarin de naam van degene voor wie het Stenen Kruis heet opgericht te zijn terugkomt.”

    

Deel van een krantenartikel van 16 juni 2021 over de lol van schrijven, n.a.v. Beste verhaal uit de Sallandse IJsselstreek

Afgelopen weken zijn Reklamix en st. Kunst en Cultuur op tournee gegaan om alle schrijvers van het Beste verhaal van de Sallandse IJsselstreek als dank voor hun deelname het boek Gespot te overhandigen. Het werd een rondreis langs alle plekken in onze gemeente en personages, die zo weer een nieuwe serie voor Gespot kon opleveren. Alle inzenders hadden wat met taal, als docent of dagboekenschrijver, als gelegenheid scribent voor jubilea, als noodzaak om je gedachten op te schrijven en als behoefte om de verhalen te behouden voor naasten. Of als professioneel schrijver van (meerdere) boeken of als uitgever, verteller of verzamelaar. In deze tijd worden verhalen ook gedeeld via sociale media, bijvoorbeeld als blog. Onze nieuwsgierigheid naar de mens achter de verhalen werd ruimschoots beloond: wat een prachtschrijvers kent onze gemeente. En daarom hieronder zes vrouwen (waaronder Liesbeth Jochemsen, red.) uit onze rondreis die allemaal schrijven en op internet te vinden zijn.

Deel van een krantenartikel van 16 juni 2021 over de lol van schrijven, n.a.v. Beste verhaal uit de Sallandse IJsselstreek

Liesbeth, die de derde prijs won, noemt zichzelf ronduit auteur van fairytale fantasy en leest en schrijft al zolang ze zich kan herinneren. Ze doet veelvuldig mee aan schrijfwedstrijden, heeft al zes verhalenbundels en twee boeken geschreven en binnenkort komt haar derde boek uit: Mozaïek van Geluk. Zelf zegt ze: “Ik schrijf fairytale fantasy, dat is fantasy gebaseerd op sprookjes. Mijn verhalen hebben vaak een wat rauwer, soms ook luguber randje en zijn dus bedoeld voor volwassenen. Voor mijn verhalen kies ik steeds één of meerdere bekende sprookjes en geef daar mijn eigen draai aan”.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *