Wie ben ik?

Leuk dat je hier bent!

Mijn naam is Liesbeth Jochemsen, auteur van verhalen binnen de genres fantasy en scienceficion. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander genre. Ik lees en schrijf al zo lang ik me kan herinneren. Sinds 2016 heb ik het schrijven weer serieus opgepakt en doe ik veelvuldig mee aan wedstrijden. Tot nu toe heb ik drie boeken en een dichtbundel (deze laatste onder het pseudoniem Elizabeth Johanna) geschreven en ben ik gepubliceerd in meerdere verhalenbundels. Een aantal van mijn verhalen zijn gratis te lezen. Je vindt ze hier. Daarnaast schrijf ik wekelijks voor Damast in Salland.
Ik ben geboren in 1987 in Zeist en daar ook grotendeels opgegroeid; ik woonde ook een aantal jaar in Leiden. Na een korte periode in Lunteren, woon ik sinds 2012 met mijn gezin in Olst. Omdat ik van schrijven alleen niet kan leven, werk ik vier dagen per week als chemisch analist op een laboratorium in de agrarische sector. Hier ga ik met veel plezier op de fiets naar toe.
Naast schrijven en lezen houd ik ook van thee, kleuren voor volwassenen, natuurdocumentaires en zwemmen in open water. Dat laatste doe ik het hele jaar in De Lange Kolk, een prachtige vis- en zwemvijver vlakbij mijn huis.

Nu weet je een beetje meer over mij. Andersom vind ik het ook leuk om van jou te horen. Hoe ben je hier terechtgekomen? Wat vind jij leuk om te lezen? Ik kom graag met je in verbinding.

Dit ben ik, tijdens de uitreiking van Beste verhaal van Salland in juni 2021.
Mijn verhaal Opgericht, dat de derde plaats behaalde, kun je hier teruglezen.

En dit ben ik ook, tijdens een kampeervakantie met Pinksteren 2024.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.