Schrijfavonturen juni 2021

Nieuws over Mozaïek van Geluk
Om verschillende redenen heb ik de publicatie van deze fairytale fantasy moeten uitstellen. De nieuwe publicatiedatum maak ik zsm bekend. Meer info is te vinden op de Thuis-pagina.

Televisiedebuut
Een tijd geleden behaalde mijn verhaal Opgericht de derde plek bij de wedstrijd Beste Verhaal uit de Sallandse IJsselstreek. Nu wil de organisatie graag beeldmateriaal van de verhalen hebben! Supergaaf!
Op een mooie dag gingen we daarom naar Het kruis op de Eikelhof, de locatie waar mijn verhaal zich afspeelt. Daar heb ik het verhaal voor de camera voorgelezen, terwijl er intussen beeldopnames bij werden gemaakt. Omdat er vanuit verschillende perspectieven is gefilmd, moest ik sommige stukjes meerdere keren voorlezen. Ook moest ikzelf op verschillende plekken gaan staan tijdens het filmen.
Toen mij werd gevraagd of ik hieraan mee wilde werken, vond ik het eerst doodeng. Toch wist ik meteen dat ik dit ging doen, want het is natuurlijk ook ontzettend gaaf. Morgen, 23 juni vanaf 20.00u is de uitzending bij het programma Magazine van Salland1. Tijdens deze uitzending zal ik ook geïnterviewd worden. De hele uitzending is ook terug te zien op youtube.

Fotofragment uit het filmpje waarin ik op locatie mijn verhaal Opgericht voorlees.

Mythische Mare
Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt, heb ik nu ook een nieuwsbrief, al wil ik die niet zo noemen. Maria Staal overtuigde mij van het nut van zo’n lijst met emailvolgers. Via verschillende bronnen wist ik al dat je je nieuwsbrief niet zo moet noemen en zelf vond ik dit ook geen geschikte naam. Ik wilde iets origineels dat echt bij mij paste, zoals in deze voorbeelden.
Na lang nadenken, met o.a. een synoniemenwoordenboek kwam ik op Legendarische Mare. Ik was er best tevreden over, maar had nog niet het wauw-gevoel. Gelukkig kwam auteur Pieter Wouter Broekharst met een fantastisch idee: Mythische Mare. Dus bij deze, Pieter bedankt!
Als lid van de Mythische Mare krijg je exclusieve achtergrondinfo over mijn verhalen, leuke kortingen en ontvang je iedere maand een gratis kort verhaal. Wanneer je nu lid wordt, krijg je meteen toegang tot het korte verhaal Coq au vin.

Kom je ook bij de Mythische Mare?

Hier deel ik exclusieve items zoals achtergrondinformatie over mijn boeken en verhalen, leuke kortingen én je leest nu en dan een gratis kort verhaal.
Door lid te worden krijg je meteen toegang tot het korte verhaal
Coq au vin.
Lidmaatschap is en blijft altijd gratis en vrijblijvend.

Boeken
Ik las deze maand het boek Henk en Anja van Nel Goudriaan, met tekeningen van Judith Zijtregtop. Mijn leeservaring vind je hier.
Ook las ik de indrukwekkende verhalenbundel Welkom in mijn hoofd van Uitgeverij Tobi Vroegh. Benieuwd wat ik daarvan vond? Dat lees je hier.
Het derde boek dat ik deze maand las, is Elke dag een druppel gif van Wilma Geldof. Dit boek gaat over een jongen die opgroeit in een NSB-gezin. Hier vind je mijn leeservaring.
Op de blog van Leesdame won ik het boek Er was eens van Jen Minkman, Miranda Peters, Suzanne Peters, Marijke F. Jansen en Cathinca van Sprundel.

8 thoughts on “Schrijfavonturen juni 2021

 1. Beste Liesbeth,

  Ik heb je interview en je verhaal op
  Salland Magazine op YouTube bekeken.
  En ik vond je interview en je verhaal dat je voorlas fantastisch.
  Ik vind echt dat je jouw interview en je verhaal voorlezen op Salland Magazine geweldig goed gedaan hebt.
  Het was allemaal heel mooi en interessant.
  Mijn super grote complimenten.
  Je bent echt een topster,
  waanzinnig goede auteur/ schrijfster.

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

  1. Wat ontzettend gaaf dat jij hebt gekeken en dat je ervan genoten hebt! Dat is ook de bedoeling, dat kijkers ervan genieten.
   Zelf heb ik er ook van genoten, van deze hele ervaring. Van de zenuwen had ik op het moment zelf gelukkig weinig last.
   Ik zal nog een keer een blog schrijven over dit alles en uiteraard komt het filmpje ook op deze site.
   Dankjewel voor je complimenten en het kijken!

 2. Een beetje gezonden spanning met zo’n groot gebeuren als in een televisie uitzending komen is heel normaal en ook heel begrijpelijk, Liesbeth. Dus je hebt daar ook helemaal gelijk in.
  Ik zou ook een beetje gezonden spanning hebben als ik in een televisie uitzending zou komen.
  Maar nogmaals het fantastisch dat jij als auteur/schrijfster op televisie komt.
  Daar mag je echt enorm trots op wezen!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 3. Ik denk dat de mensen jouw televisie uitzending vast heel mooi en interessant vinden. En het een heel groot en prachtig succes zal worden. Ik begrijp dat je zenuwachtig bent, maar het is niet nodig want het komt vast en zeker helemaal perfect met de televisie uitzending. Het zal vast helemaal TOP! worden!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 4. Wat super gaaf dat jij je eerste televisiedebuut krijgt als auteur bij het programma Magazine van Salland1, Liesbeth.
  Echt een geweldige eer.
  Wat prachtig mooi dat je ook nu op televisie gaat doorbreken als auteur.
  Je mag echt super trots op jezelf zijn.
  Zo blijf je steeds maar heel mooi groeien als schrijfster.
  En dat is echt heel goed en super knap!
  Ik wil deze televisie uitzending van jou zeker zien.
  Ik ben echt heel positief benieuwt.

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijfavonturen oktober 2021

Mythische Mare In de Mythische Mare vertel ik maandelijks iets meer over een personage uit één van mijn verhalen. De volgende keer gaat het over Wanda. Zij is de hoofdpersoon uit mijn verhaal De vrouw, de schelpenketting en het mes (gepubliceerd in De storm van 2020).Op dinsdag 19 oktober verschijnt er weer een nieuwe editie van de Mythische […]

lees meer

10 verse nachtwakers (deel 6)

Voor de verhalenbundel Nachtwakers schreef ik twee verhalen. Mijn verhaal Vigilie, waarbij ik me liet inspireren door Frankenstein, heeft uiteindelijk de bundel gehaald. Het andere verhaal, getiteld 10 verse nachtwakers, is gebaseerd op een oud kinderliedje. Ik heb er zelfs een synoniemen- en een rijmwoordenboek bij gepakt om alle coupletten en regels precies even lang te krijgen. In deze blog lees […]

lees meer

Boek in het zonnetje: Nadja en Najib

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek waarvan ik vind dat het extra aandacht verdiend. Deze keer: Nadja en NajibFiona Hack Helaas hebben meisjes nog steeds minder mogelijkheden dan jongens. En jongens die anders zijn dan de norm, worden moeilijk geaccepteerd. Het boek Nadja en Najib doorbreekt het vastgeroeste rollenpatroon […]

lees meer