In ruil voor een wens

Boekenruil

Samen met collega-auteur Nel Goudriaan hield ik een boekenruil. In ruil voor een recensie lazen we elk een boek van de ander. Ik las van haar Hart en Hemel en zij las mijn boek Mozaïek van Geluk.
Over Mozaïek van Geluk schrijft Nel onder meer:

“…een fantasierijk geheel met herkenbare sprookjes die op eigen wijze zijn verwerkt door de auteur.”
“De titels van de hoofdstukken zijn zeer goed gevonden (…)”

Achterflaptekst
Sinds de verdwijning van haar geliefde is prinses Faeline ongelukkig. Wie haar laat lachen, mag met haar trouwen. Dit brengt koning Archibald in een lastige positie. Misschien is het beter dat ze met een ander trouwt. Wat gebeurt er wanneer de prinses opnieuw ongelukkig wordt?
Intussen wordt een jonge vrouw slachtoffer van de niet zo goede fee. Op de vlucht voor de prins met wie ze moest dansen, wordt ze ingezet als middel om Faeline te genezen van haar beestachtige toestand.
Laat je door verhalen, limericks, een lied en een pamflet meevoeren naar een wereld vol biggen, pratende kikkers en levensgevaarlijke kamillethee. Een wereld waarin trouwen met een prinses letterlijk een rib uit je lijf kost.

Verhalen

Out Of This World publiceerde mijn verhaal Een droom van een boom als onderdeel van hun reeks over sprookjes.

Voor de verhalenwedstrijd “de wens” (ook van Out Of This World) schreef ik een verhaal over een wensput, een markies en een kat. De deadline heb ik helaas niet gehaald, dus nu kan ik het verhaal ergens anders voor gebruiken. Ik schreef het verhaal aan de hand van de negen levens van de kat, een vertelvorm die ik nog niet eerder heb gebruikt.

Aankomende recensie

Stephs boekenblog gaat Mozaïek van Geluk lezen en recenseren. Ze kreeg ook de ebooks van De verdwenen prinses van Geografie en Het goud van de Gelaarsde Kat. Wie weet komen daar ook recensies uit. Ik ben in elk geval heel benieuwd naar haar recensie(s) en zal ze tzt zeker ook hier delen!

Het zoete zout der aarde

Op Out Of This World verscheen het verhaal Het zoete zout der aarde. Dit is geschreven door Soumya Shyam en verscheen eerder in de verhalenbundel Meer dan Menselijk, waarvan de opbrengsten naar het Autisme Fonds gaan. Wist je dat mijn verhaal Versteende Verlangens ook in deze bundel is gepubliceerd?

Ze komen voor in ieder land en elke cultuur. Ze zijn ook van alle tijden. Sommigen zijn vriendelijk, anderen ondeugend of zelfs kwaadaardig. We aanbidden of vrezen hen en denken hen te kennen. Maar is dat echt zo?
Ontmoet in deze bundel een aantal goden en godinnen en ontdek of zij werkelijk meer dan menselijk zijn.

Alle opbrengsten van deze bundel gaan naar het autismefonds.
www.autismefonds.nl

Fantastische Vertellingen 69

In het tijdschrift Fantastische Vertellingen, editie 69 (hier te bestellen) staat een bespreking van Finn Audenaert over Meer dan Menselijk. Hij schrijft onder meer:

“… Een voortreffelijke bundel, die grotendeels amusante en soms ook ernstige verhalen biedt. (…) Het siert de auteurs en de illustrator dat ze zulk mooi werk leverden voor een goed doel.”

(In editie 58 van datzelfde tijdschrift is mijn verhaal Wie van de drie? opgenomen.)

Detective verhalenbundel

Collega-auteur Johan Klein Haneveld heeft mij gevraagd om mee te schrijven aan een detective verhalenbundel. Alle verhalen zullen zich afspelen in een fantasy- of sciencefiction wereld. De bundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Macc.
Dit wordt de tweede keer dat ik meewerk aan een detective. Mijn verhaal Mevrouw Van den Seystenaer verscheen in de bundel Het giftige diner van 18.02 Publishing.
Johan Klein Haneveld stelt vaker verhalenbundel samen rondom een bepaald thema. Zo schreef ik al eens twee verhalen voor De bar met de Duizend Deuren (waarin Paul zichzelf uit andere universums ontmoet) en een verhaal voor de klimaatbundel Welkom in de Broeikaswereld.

Gelezen boeken

De afgelopen twee maanden las ik:

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

One thought on “In ruil voor een wens”

  1. WAUW! Wat weer veel mooie schrijfontwikkelingen in jouw schrijfbestaan, Liesbeth!
    Echt helemaal top!

    Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BTW verhoging

Het kabinet wil de BTW op sport, horeca, kunst en cultuur verhogen naar 21%. Dit maakt het onbetaalbaar en zorgt voor een verarmde samenleving.

Lees verder

Gelukkig nieuwjaar in drie woorden

Gelukkig 2024!
Er verschenen mooie recensies van Welkom in de broeikaswereld, ik behaalde de eerste plaats met een verhalenwedstrijd en ik doe dit jaar mee aan de ESFS Awards.

Lees verder

De A van interview en frequentie

Er verscheen een ABC-tje met mij en een interview op Out Of This World. Ook schreef ik een bijzonder 3-woorden verhaal.

Lees verder