Gelukkig nieuwjaar in drie woorden

Gelukkig nieuwjaar!

Van harte een heel gelukkig 2024 gewenst voor jou en allen die je lief zijn!

Welkom in de broeikaswereld

Jos Lexmond besprak voor het Nederlands Contact centrum voor Science Fiction (NCSF) de klimaatbundel Welkom in de broeiksaswereld. Het is een hele mooie recensie waarbij over alle verhalen een mening wordt gegeven. Hoewel, alle verhalen? De recensent weet niet goed in welk hokje mijn inzending Brieven der voorvaderen thuis hoort. Wel wordt de gehele bundel een “prachtige anthologie” genoemd. Iets waar ik als mede auteur natuurlijk ontzettend trots op ben!
De hele recensie lees je hier.

Een andere mooie recensie van Welkom in de broeikaswereld komt van ene Gillian. Op Goodreads schrijft hij over mijn verhaal:

“(Eén van) de meest origineel geschreven verhalen was ‘Brieven der Voorvaderen’, waar het verhaal een soort van Klimaatbijbel is, een collectie van quotes, gedichten en korte parabels …”

Kijk, dat vind ik natuurlijk leuk om te lezen!

3 woorden wedstrijd

In de facebookgroep Maxi Mini Bieb Aurora werd in het najaar van 2023 een drie woorden schrijfwedstrijd gehouden. De opdracht was om een kort verhaal te schrijven aan de hand van de woorden Artefact, DuisternisPuntmuts. Van alle dertien inzendingen koos de jury de beste drie verhalen. Vervolgens konden leden van de groep stemmen op hun favoriet.
Met 88% van de stemmen heeft mijn verhaal Van Lotje getikt gewonnen. Hier ben ik natuurlijk ontzettend trots op! Ik kreeg een mooi prijzenpakket opgestuurd met onder meer chocolade, koekjes, boeken van collega-auteurs en een handgemaakte trofee.

Week van het Korte Verhaal

De Science Fiction en Fantasy Boekenclub hield in oktober 2023 een Week van het Korte Verhaal. Ik schreef een column over mijn ontwikkeling in het schrijven van korte verhalen. Ik vertel onder meer over het eerste verhaal van mij dat in een bundel werd gepubliceerd, over mijn eerste verhalenwedstrijd en over de eerste keer dat ik op basis van mijn eerdere publicaties werd gevraagd mee te schrijven aan een verhalenbundel. De column verscheen ook op Hier in Salland en is via deze link te lezen.

Gastblog op AnderWereld-magie.nl

Voor AnderWereld-magie.nl schreef ik een gastblog over Sinterklaas en duurzaamheid. De hele blog is hier te lezen. Wist je trouwens dat mijn boek Mozaïek van Geluk o.a. ook via hen te koop is? Je krijgt er een handgemaakte kaart van Ayalda’s Art bij. (Voor de kaarten geldt: op is op.)

ESFS Awards

Dit staat voor de European Science Fiction Awards. Een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan opmerkelijke werken op het gebied van fantasy en sciencefiction. Alle werken van deze genres die de afgelopen twee jaar zijn gepubliceerd en zijn gemaakt door een inwoner van de Europese Unie, tellen mee. De prijzen worden uitgereikt tijdens Eurocon, een internationaal evenement dat dit jaar in Rotterdam wordt gehouden.
Hoe mooi zou het zijn als er ook een Nederlandstalige inzending bij de winnaars zit? Ik doe in ieder geval een goede poging met 7 verhalen en 1 boek:

Gelezen boeken

Ik las dit keer:

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

2 thoughts on “Gelukkig nieuwjaar in drie woorden

  1. Lieve Liesbeth,

    Ook voor jou en allen die jou lief zijn en alle mensen van deze wereld ook een heel gelukkig 2024 toegewenst!

    Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BTW verhoging

Het kabinet wil de BTW op sport, horeca, kunst en cultuur verhogen naar 21%. Dit maakt het onbetaalbaar en zorgt voor een verarmde samenleving.

Lees verder

In ruil voor een wens

Met collega-auteur Nel Goudriaan deed ik aan boekenruil. We hebben elk een boek van de ander gelezen.
Verder publiceerde Out Of This World weer een verhaal van mij en ben ik gevraagd voor een detective.

Lees verder

De A van interview en frequentie

Er verscheen een ABC-tje met mij en een interview op Out Of This World. Ook schreef ik een bijzonder 3-woorden verhaal.

Lees verder