De A van interview en frequentie

Schrijfvirus

Op 10 september verscheen er een interview van mij online in de facebookgroep Schrijfvirus. Ik vertel o.a. over mijn jeugd, mijn (schrijf)dromen en over mijn schrijfrituelen. Je kunt het interview hier teruglezen.

Ontdekkingsreis in de Nationale Ziekenomroep

Het is alweer even geleden, maar in week 34 van 2023 werd mijn dichtbundel Ontdekkingsreis besproken in de wekelijkse podcast van de Nationale Ziekenomroep. Via hun website kun je het terugluisteren (vanaf 11 min. 7).

3 woorden wedstrijd Maxi Mini Bieb Aurora

In de groep Maxi Mini Bieb Aurora wordt dit jaar een 3 woorden wedstrijd gehouden. Aan de hand van de woorden Puntmuts, Artefact, Duisternis moet je een kort verhaal schrijven. De winnaar krijgt een mooi prijzenpakket. Ik schreef een verhaal dat volledig is opgebouwd uit spreekwoorden en gezegdes. Ik probeer op schrijfgebied graag nieuwe dingen uit, en zoiets had ik nog niet gedaan.

ABC-tje op Bookstamel.com

Op Bookstamel.com verscheen een ABC-tje met mij. Leer mij kennen aan de hand van de 26 letters van het alfabet.

Welkom in de broeikaswereld

Welkom in de broeikaswereld is een bundel waarin 27 Nederlandstalige auteurs elk een verhaal hebben geschreven over (de gevolgen van) klimaatverandering. Ook mijn verhaal Brieven der voorvaderen is in deze bundel opgenomen.
De boeklancering was op 2 september op Fantasticon, een evenement georganiseerd door de Stichting Fantastische Vertellingen. Eowen Valk vertelt op haar website hoe de boeklancering is geweest.

SF-auteurs voor het klimaat

Warmterecords sneuvelen elk jaar opnieuw, bosbranden breiden zich uit en de voedselvoorziening dreigt te bezwijken. Ondertussen gaat de winning van fossiele brandstoffen door en arresteert de politie jongeren die daartegen protesteren. 

Maakt de mensheid deze planeet voor zichzelf en andere soorten onleefbaar? Of zijn er paden die naar een betere toekomst leiden? 

27 Nederlandstalige SF-schrijvers leiden je rond in de broeikaswereld!

Interview op Out Of This World

Ook Out Of This World sprak met mij. Onder meer over mijn verrassende verhaal concept in Welkom in de broeikaswereld. Het hele interview is hier terug te lezen.

Aangepaste frequentie

Voorheen verscheen er om de dinsdag een bericht op deze website. De ene keer een vaste rubriek zoals Boek in het Zonnetje, waarbij ik aandacht vroeg voor bijzondere boeken. De andere keer een blog met mijn schrijfavonturen. Hoewel ik die eerste ver van te voren kon inplannen, had ik er toch een hoop werk mee. Zeker omdat ik ook maandelijks een nieuwsbrief verstuur (met superleuke achtergrondinfo en weetjes over mijn schrijven, dus wordt zeker lid!) en wekelijks een column schrijf voor Hier in Salland.
Nu mijn dochter is geboren, werd ik gedwongen om dingen anders aan te pakken. De rubriek Boek in het Zonnetje is nu geheel verdwenen. Ik wil me in het vervolg met deze site meer gaan richten op mijn eigen boeken en verhalen. Om daar tijd voor te maken, blog ik voortaan eens in de twee maanden op deze site. Op die manier weet ik zeker dat ik genoeg te vertellen heb over mijn schrijfavonturen en ik houd genoeg tijd over om nieuwe verhalen te schrijven.

Gelezen boeken

Ik las Ik, robot van Isaac Asimov en Winteruren van Filip Bastien.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

One thought on “De A van interview en frequentie”

  1. Wat ben jij weer lekker en goed actief als schrijfster, Liesbeth.
    Jij bent een uitmuntende schrijfster

    Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In ruil voor een wens

Met collega-auteur Nel Goudriaan deed ik aan boekenruil. We hebben elk een boek van de ander gelezen.
Verder publiceerde Out Of This World weer een verhaal van mij en ben ik gevraagd voor een detective.

Lees verder

Gelukkig nieuwjaar in drie woorden

Gelukkig 2024!
Er verschenen mooie recensies van Welkom in de broeikaswereld, ik behaalde de eerste plaats met een verhalenwedstrijd en ik doe dit jaar mee aan de ESFS Awards.

Lees verder

Alice houdt in de broeikaswereld een grote schoonmaak

Er zijn weer twee nieuwe korte verhalen van mij te lezen. Ook verscheen de klimaatbundel Welkom in de broeikaswereld, met daarin een bijdrage van mij. En ik hield op deze website een groet schoonmaak.

Lees verder