Een zonderlinge dag

Op zaterdag 7 maart was de inmiddels traditionele fantasy en sciencefiction middag die jaarlijks door Godijn Publishing wordt georganiseerd. Bij deze dag hoort een verhalenwedstrijd waarbij de beste 25 verhalen in de gelijknamige bundel verschijnen. Op die manier zijn de verhalenbundels Achterblijvers en Nachtwakers ontstaan. In die laatste is mijn verhaal Vigilie opgenomen, waarbij ik me door Frankenstein heb laten inspireren. Ditmaal was het thema Zonderlingen. Mijn inzending, over een vampier die geen bloed lust, heeft helaas de longlist niet gehaald en daardoor wist ik van te voren al dat ik dit keer niet in de gelijknamige verhalenbundel zou staan.
Mijn reis naar Arnhem, want het was in theater Het Hof, ging met de trein. Na de nodige tegenslagen (werkzaamheden, dus bus inzet, en een verkeerde trein waardoor ik een stuk terug moest), kwam ik dan toch op de plaats van bestemming aan. Helaas heb ik door deze vertraging de workshop van Johan Klein Haneveld, over wereldbouw, moeten missen. Dus als iemand mij kan vertellen wat hij/zij daar geleerd heeft: graag!
Gelukkig was ik wel op tijd voor het panel. Drie auteurs, Patty van Delft, Ellis van Zijll en Jeffrey Debris, namen plaats op het podium waarna ze met vragen bestookt werden. Er ontstonden interessante discussies over o.a. waarom iemand zijn trilogie in het Engels heeft geschreven en over diversiteit in verhalen.
Na het panel en een pauze waarin o.a. mijn fairytale fantasy Het goud van de Gelaarsde Kat gekocht kon worden, was het tijd voor de uitslag van de schrijfwedstrijd Zonderlingen. Zoals hierboven al gezegd, stond ik niet op de longlist en dat deed best een beetje pijn. Aan de andere kant kon ik hierdoor heel relaxed alle juryrapporten aanhoren zonder de zenuwen te hebben van sta ik er wel of niet in. Want alleen de volgens de jury beste 25 verhalen zijn in de gelijknamige bundel opgenomen en er stonden 45 verhalen op de longlist. (Het totaal aantal inzendingen lag rond de 100.)
Na de uitreiking van de verhalenbundel aan de aanwezige auteurs, de overhandiging van de allereerste fantasy-scifi-award en een groepsfoto, was het programma helaas alweer afgelopen. Ik heb nog een tijd gekletst met verschillende mensen, een exemplaar van Conquistador Extended gekocht en laten signeren en natuurlijk de bundel Zonderlingen aangeschaft. Al met al was het een leuke, leerzame en gezellige middag en via deze weg wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik ben benieuwd wat volgend jaar het thema zal zijn…

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

4 thoughts on “Een zonderlinge dag

 1. Ja, Liesbeth al is het meedoen, belangrijker dan winnen, het is inderdaad geen excuus om niet je best te doen.

  Je moet altijd je best blijven doen.
  Maar meer dan je best kan je niet doen.

  Als je echt je best hebt gedaan en je wint niet, hoef je jezelf helemaal niets te verwijten.
  Want als je echt je best gedaan ben je altijd winnares, of je nu eindelijk wel of niet wint met de verhalenwedstrijd.

  Want je hebt dan een enorme inzet en motivatie laten zien.
  En als je ook nog genoten hebt van de verhalenwedstrijd heb je de prijs van de dikke pluim verdiend!
  En mag je altijd trots op jezelf zijn, want je bent echt een geweldig goede schrijfster en auteur, die al heel veel goede boeken, verhalen en gewonnen prijzen op haar naam heeft!

  Dit mag je nooit vergeten!
  Dus nogmaals wees maar super trots op jezelf!

  Lieve groet,
  Suzanne van den Buijs

 2. Beste Liesbeth,

  Wat ontzettend bijzonder en leuk dat je op Zaterdag
  7 Maart 2020, naar de jaarlijkse traditionele fantasy sciencefiction middag van Godijn bent geweest en dat je mee hebt gedaan met de verhalenwedstrijd Zonderlingen.

  Misschien een beetje jammer dat je verhaal de longlist niet heeft gehaald en in de verhalenbundel is opgenomen.

  Maar het allerbelangrijkste van een verhalenwedstrijd is meedoen, dat is nog veel belangrijker dan winnen of op de longlist te komen staan.

  Hoe dan ook van elke verhalenwedstrijd krijg je weer positieve en goede ervaringen, leer je weer heel veel van en groei je weer van als schrijfster of auteur.

  Of je nu wel wint of niet wint.
  Wel of niet op de longlist komt te staan.
  Of wel of niet in het verhalenbundel wordt opgenomen.

  Je bent gewoon een ontzettend goede schrijfster en auteur die al heel veel prachtig mooie boeken en verhalen op haar naam heeft en ook al heel vaak op een longlist heeft gestaan en prijzen heeft gewonnen met het schrijftalent!

  Ik zou het heel leuk vinden om je verhaal waarmee je hebt meegedaan met de verhalen wedstrijd Zonderlingen een keer te lezen.
  Want ik ben echt heel benieuwt!
  Dit zal ook vast een heel mooi verhaal zijn!

  Nogmaals je bent echt een fantastisch goede top schrijfster en auteur en je zult vast nog wel heel veel andere verhalenwedstrijden winnen en op heel veel andere longlisten komen te staan en verhalenbundels worden opgenomen!

  En ook zal jij denk ik nog heel veel prachtige boeken schrijven en uitgeven!

  In ieder geval heel veel succes, plezier en geluk met je verdere schrijfleven, die vast altijd heel mooi is en heel mooi zal blijven!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tandje terug

Uit zelfbehoud heb ik besloten om nog een tandje terug te doen. Momenteel heb ik mijn handen, tijd en hoofd al behoorlijk vol met de zorg voor mijn dochter en mijn baan als chemisch analist. Ik kom soms amper aan mezelf toe. Daarom verschijnen er vanaf heden geen blogs met schrijfupdates meer op mijn website. […]

Lees verder

BTW verhoging

Het kabinet wil de BTW op sport, horeca, kunst en cultuur verhogen naar 21%. Dit maakt het onbetaalbaar en zorgt voor een verarmde samenleving.

Lees verder

In ruil voor een wens

Met collega-auteur Nel Goudriaan deed ik aan boekenruil. We hebben elk een boek van de ander gelezen.
Verder publiceerde Out Of This World weer een verhaal van mij en ben ik gevraagd voor een detective.

Lees verder