Mijn jaaroverzicht in boeken 2022

Wie de pagina Wat lees ik? bekijkt, ziet dat ik veel boeken lees. In 2022 las ik in totaal 31 boeken.

Hiervan waren twee boeken vertaald uit het Engels: In het daglicht van Kirstin Hannah en Dagboek van een manny van Holly Peterson. Deze laatste is het enige boek dat uit een minibieb komt.
De rest van de boeken waren oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven.
Verder las ik één bookazine, namelijk Tulpenliefde van Femke Roobol.
Ook las ik één ebook: Pangea, verloren wereld van Tycho Scholten.

Er zaten 6 autobiografische verhalen bij:

8 boeken waren een historische roman:

Ook las ik 5 verhalenbundels:

4 boeken bestonden uit columns:

17 boeken behoorden tot het fantastische genre:

Ik las 11 boeken voor de groep Boeken toer:

Via deze faceboekgroep reizen boeken van lezer naar lezer. Je schrijft je in voor een boek en krijgt het gratis opgestuurd. Na het lezen schrijf je een recensie en stuur je het boek op jouw kosten door naar de volgende lezer.

Voor het OERgezellig boekenlab las ik 3 boeken:

Via deze faceboekgroep reizen boeken van lezer naar lezer. Je schrijft je in voor een boek en krijgt het gratis opgestuurd. Na het lezen schrijf je een recensie en stuur je het boek op jouw kosten door naar de volgende lezer. Ook schrijf je een leuke boodschap in het boek, want na een jaar keert het boek terug bij de auteur.

8 boeken kreeg ik cadeau of heb ik gewonnen:

Ik kocht 7 boeken:

Welke boeken heb jij in 2022 gelezen?

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

One thought on “Mijn jaaroverzicht in boeken 2022”

 1. Dag Liesbeth,

  Wat ontzettend goed van jou dat jij in 2022 zo ontzettend veel goede boeken hebt gelezen.

  Ik heb ook boeken gelezen in 2022.

  Zoals Zondagsleven van Judith Visser waar ik nu in 2023 nog een bezig ben te lezen en dat ik echt een prachtig mooi boek vind en heel herkenbaar voor mij is, ik als vrouw met het Syndroom van Asperger, een vorm van autisme.

  Ook heb ik in 2022 Het dagboek van
  Anne Frank aangeschaft en gelezen en dat is heel indrukwekkend en heel goed boek.

  Ook heb ik jouw gedichtenbundel Ontdekkingsreis gelezen in 2022.

  En ik ga zeker in 2023 jouw nieuwe boek Mozaïek van Geluk lezen.

  Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alice houdt in de broeikaswereld een grote schoonmaak

Korte verhalen Er verschenen weer een aantal korte verhalen van mij: Voor Out Of This World schreef ik Specimen Honja. Dit verhaal is gebaseerd op de woorden Verdriet, Zonnesteek, Jubileum die Johan Klein Haneveld koos in de facebookgroep Maxi Mini Bieb Aurora. Op Hier in Salland verscheen het korte verhaal Ursula’s kindje. Ook dit verhaal ontstond […]

Lees verder

Publicatie in tijdschrift, een leuke discussie en een boek vol met handgeschreven reacties

Inspiratiemagazine BoekenWurmen In de facebookgroep BoekenWurmen werd dit voorjaar een verhalenwedstrijd gehouden met als thema “Seizoenen.” De beste verhalen zijn gebundeld en als online inspiratiemagazine uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Ik ben er supertrots op dat mijn verhaal Maria Onbevlekt Ontvangen ook hierin is gepubliceerd!Via de knop hieronder kun je het magazine downloaden. 500 error Tot mijn […]

Lees verder

Drie woorden verhalen, Schrijver van de Maand en EdgeZero

Prachtige recensie op Modern Myths Yvette Hazebroek van Modern Myths las Mozaïek van Geluk en schreef een prachtige recensie. Ze noemt het een “creatief, horrorachtig sprookje.” Ook schrijft ze: “Het plezier waarmee de auteur dit geschreven heeft, spat van de pagina’s af. Het is heel duidelijk dat Jochemsen een vertrouwd en bekend genre (sprookjes) heeft gebruikt […]

Lees verder