Nevelkinderen, een modern sprookje en drie leeservaringen

De afgelopen periode is er veel gebeurd. Zoals eerder al aangekondigd, ga ik niet meer wekelijks bloggen. Ik hield te weinig tijd over om te schrijven. De vrijdagblog, over mijn nieuwste boek Mozaïek van Geluk is helemaal gestopt.
Het is nu de bedoeling om op regelmatige basis een blog te schrijven over mijn schrijven, over boeken en over alles dat daarmee te maken heeft. Over de frequentie denk ik nog na. Als ik iets publiceer, zal dat op dinsdag blijven.
Zoals je wellicht hebt gemerkt, heeft deze website ook een aantal veranderingen ondergaan. Dat komt doordat ik hem opnieuw aan het inrichten ben.
Goed, dan nu de update. Wat is er de laatste tijd gebeurd?

Uitslagen verhalenwedstrijden

De uitslag van de verhalenwedstrijd Nevelkinderen werd bekend. Ik deed mee met twee verhalen, waarvan er eentje door was naar de volgende ronde. Dat verhaal was N.O.A.C.H. en eindigde op de 21e plek, van de 101 inzendingen.
Om eerlijk te zijn, had ik dit niet verwacht. Ik vond mijn andere verhaal dat ik voor deze wedstrijd had ingezonden veel beter en dacht dus ook dat dát verhaal door zou zijn. Mijn proeflezer van dit andere verhaal vond dit zelfs zó goed, dat hij een top tien notering voorspelde. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen bij mij en eerlijk gezegd was ik wel een beetje teleurgesteld dat ik “slechts” 21e werd.
Nu ik het een paar dagen heb laten bezinken, kan ik met opgeheven hoofd, ook naar mezelf toe, zeggen dat ik hartstikke trots ben op deze prestatie. Met N.O.A.C.H. schreef ik namelijk mijn allereerste SF-verhaal en dan zo hoog scoren, dat is gewoon hartstikke goed!

Minder goed ging mijn deelname aan de verhalenwedstrijd Er was eens of toch niet? van Uitgeverij Inkt. De bedoeling was om een modern sprookje te schrijven. De beste vijftien verhalen worden opgenomen in de gelijknamige bundel. Helaas behoort mijn verhaal niet tot de beste vijftien.

Leeservaringen

Ik publiceerde drie leeservaringen, alle drie de boeken las ik via de groep Boekentoer. Dit is een platform waarop auteurs hun boeken laten rondreizen. In ruil voor een recensie kunnen lezers het boek gratis lezen, waarna ze het op eigen kosten doorsturen naar de volgende lezer. Het Selfpubcafé is een vergelijkbaar initiatief.
De drie boeken zijn:

Een biografie over het leven van de overgrootmoeder van de auteur. Zij en haar ouders leefden in het Dordrecht van eind negentiende eeuw.

Een boek over de Spaanse furie en de plundering van Antwerpen in 1576. Te midden van de chaos bloeit er een liefde op tussen een Spaanse soldaat en een protestante bankiersdochter.

Dit eerste deel van De verloren stammen van Aden beschrijft de gezamenlijke strijd van de Belgische stammen tegen de oprukkende Romeinen.

Voorbij de storm

Ook verscheen er op modern myths.nl een recensie over de verhalenbundel Voorbij de storm. Schrijvers uit Nederland en België, die zich zorgen maken om het klimaat, werpen een blik in de toekomst. Eerder schreef ik al een serie blogs over dit boek (zoek op Voorbij de storm).

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

5 thoughts on “Nevelkinderen, een modern sprookje en drie leeservaringen

 1. Heel lief van jou, Liesbeth!
  Dankjewel!
  Ik zal ook duimen voor jou voor alle verhalenwedstrijden waar jij aan meedoet of mee gaat doen!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 2. Ik heb momenteel een verhaal ingezonden voor de verhalenwedstrijd
  Beste verhaal van de Sallandse
  IJsselstreek en een gedicht ingezonden voor de gedichtenwedstrijd
  Blij dat ik besta van Tobi Vroegh.
  En ik wacht met smart op de uitslagen hiervan!
  Dus ja ik doe weleens mee met
  verhalenwedstrijden en gedichtenwedstrijden.
  Ik heb ook al een paar keer eerder mee gedaan aan verhalenwedstrijden en gedichtenwedstrijden.
  En ik vond het super leuk om mee te doen!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 3. Gefeliciteerd met het behalen van de
  21ste plaats van de schrijfwedstrijd
  Nevelkinderen.
  Echt helemaal super dat je van de
  101 deelnemers 21ste bent geworden.
  Dan behoort je verhaal toch tot de beste verhalen van deze verhalenwedstrijd.
  Echt heel knap en heel goed van jou!

  Jammer dat je verhaal bij de verhalenwedstrijd Inkt Er was eens of toch weer niet van uitgeverij Inkt niet bij de winnaars zit en niet gepubliceerd wordt in deze verhalenbundel.
  Maar het is toch heel goed en heel leuk dat je hieraan mee hebt gedaan.
  Je bent daar weer een hele goede schrijfervaring verder mee.
  En dat is weer heel positief en heel mooi!
  En daarbij is het ook nog eens zo meedoen is belangrijker dan winnen.
  Het gaat om het plezier wat je eraan beleefd en de positieve en leuke ervaringen die je hiermee opdoet!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

  Daar mag je echt trots op zijn!

  1. Je hebt helemaal gelijk, Suzanne.
   Meedoen is inderdaad belangrijker dan winnen. Het waren voor mij goede schrijfoefeningen en voor het andere verhaal van Nevelkinderen heb ik al een andere bestemming.

   Doe jij wel eens mee aan wedstrijden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alice houdt in de broeikaswereld een grote schoonmaak

Korte verhalen Er verschenen weer een aantal korte verhalen van mij: Voor Out Of This World schreef ik Specimen Honja. Dit verhaal is gebaseerd op de woorden Verdriet, Zonnesteek, Jubileum die Johan Klein Haneveld koos in de facebookgroep Maxi Mini Bieb Aurora. Op Hier in Salland verscheen het korte verhaal Ursula’s kindje. Ook dit verhaal ontstond […]

Lees verder

Publicatie in tijdschrift, een leuke discussie en een boek vol met handgeschreven reacties

Inspiratiemagazine BoekenWurmen In de facebookgroep BoekenWurmen werd dit voorjaar een verhalenwedstrijd gehouden met als thema “Seizoenen.” De beste verhalen zijn gebundeld en als online inspiratiemagazine uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Ik ben er supertrots op dat mijn verhaal Maria Onbevlekt Ontvangen ook hierin is gepubliceerd!Via de knop hieronder kun je het magazine downloaden. 500 error Tot mijn […]

Lees verder

Drie woorden verhalen, Schrijver van de Maand en EdgeZero

Prachtige recensie op Modern Myths Yvette Hazebroek van Modern Myths las Mozaïek van Geluk en schreef een prachtige recensie. Ze noemt het een “creatief, horrorachtig sprookje.” Ook schrijft ze: “Het plezier waarmee de auteur dit geschreven heeft, spat van de pagina’s af. Het is heel duidelijk dat Jochemsen een vertrouwd en bekend genre (sprookjes) heeft gebruikt […]

Lees verder