Publicatie in tijdschrift, een leuke discussie en een boek vol met handgeschreven reacties

Inspiratiemagazine BoekenWurmen

In de facebookgroep BoekenWurmen werd dit voorjaar een verhalenwedstrijd gehouden met als thema “Seizoenen.” De beste verhalen zijn gebundeld en als online inspiratiemagazine uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Ik ben er supertrots op dat mijn verhaal Maria Onbevlekt Ontvangen ook hierin is gepubliceerd!
Via de knop hieronder kun je het magazine downloaden.

500 error

Tot mijn grote spijt was deze website enige tijd onbereikbaar. Het enige dat bezoekers kregen te zien was een witte pagina. Achter de schermen zag ik dat het om een 500 error ging. Even online zoeken leerde me dat dit waarschijnlijk door een plugin werd veroorzaakt. Plugins zijn kleine programma’s die op een website geïnstalleerd kunnen worden om de site te laten werken. Ik gebruik bijvoorbeeld een plugin voor het verzenden van mijn nieuwsbrief, de Mythische Mare. De vraag was alleen, welke plugin was de boosdoener?
Om die vraag te beantwoorden, moest ik via een FTP programma handmatig achter de schermen zien te komen. Het downloaden van een betrouwbaar FTP programma was niet zo moeilijk. De uitdaging kwam daarna. Hoe log je in? Hoe vind je de boosdoener qua plugins? Een vriend van mij, die websitebouwer is, heeft me hierbij telefonisch geholpen. Uiteindelijk bleek de echte oorzaak te liggen bij het feit dat er elke paar dagen automatisch een back-up van deze site werd gemaakt. Doordat die allemaal werden opgeslagen, raakte de opslagruimte heel snel vol. Iedereen weet dat je geregeld updates moet uitvoeren, maar dan moet er natuurlijk wel voldoende ruimte zijn.
Na ruim anderhalf uur was het probleem gelukkig opgelost.

Losse verhalen

  • Ik ben gevraagd om mee te werken aan een bundel met spookverhalen.
  • Ik schreef een aantal verhalen gebaseerd op drie woorden (zie hier voor een voorbeeld).
  • Ik stuurde een verhaal in voor Out Of This World, zij bespraken eerder mijn boek Mozaïek van Geluk.

Hier in Salland

Iedere dinsdag schrijf ik een column over wat mij bezighoudt op Hier in Salland. Op 6 juni deelde ik mijn gedachten over sciencefiction en fantasy in Nederland en waarom Nederlandstalige boeken binnen die genres zo weinig aandacht krijgen. Ik deelde de column ook op facebook en daar ontstond een leuke discussie. Wil je meer weten/lezen van sciencefiction en fantasy in Nederland? Wordt dan zeker lid van de groep Sciencefiction & Fantasy Boekenclub!

OERgezellig Boekenlab

De afgelopen twee jaar was het OERgezellig Boekenlab de plek waar auteurs hun boek(en) konden laten rondreizen van lezer naar lezer. Als lezer zijnde kreeg je het boek van je keuze gratis opgestuurd. In ruil voor je eerlijke mening mocht je het boek dan lezen. Wanneer je het uit had, schreef je er iets leuks in voor de auteur en stuurde je het op jouw kosten door naar de volgende lezer. De laatste stuurde het boek dan terug naar de auteur. Dit was een hele leuke, laagdrempelige manier om een boek of auteur te leren kennen.
Mijn eigen boek Mozaïek van Geluk heeft hier ook rondgereisd. Als auteur kreeg ik daardoor een aantal mooie recensies én meer zichtbaarheid van mijn boek. Maar het allermooiste vond ik nog wel het moment dat ik het exemplaar van Mozaïek van Geluk weer terugkreeg, volgeschreven met lieve berichten van enthousiaste lezers.
Ook langs deze weg wil ik beheerder Ilona heel erg bedanken voor alles wat ze voor de auteurs en lezers heeft gedaan. Dankjewel!

Wil jij Mozaïek van Geluk ook lezen? Het is te koop in iedere (online) boekwinkel. Of bestel via mij een gesigneerd exemplaar. Je krijgt er dan tevens een unieke bladwijzer bij cadeau.

Gelezen boeken

De afgelopen periode las ik de volgende boeken:

Niets missen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alice houdt in de broeikaswereld een grote schoonmaak

Korte verhalen Er verschenen weer een aantal korte verhalen van mij: Voor Out Of This World schreef ik Specimen Honja. Dit verhaal is gebaseerd op de woorden Verdriet, Zonnesteek, Jubileum die Johan Klein Haneveld koos in de facebookgroep Maxi Mini Bieb Aurora. Op Hier in Salland verscheen het korte verhaal Ursula’s kindje. Ook dit verhaal ontstond […]

Lees verder

Drie woorden verhalen, Schrijver van de Maand en EdgeZero

Prachtige recensie op Modern Myths Yvette Hazebroek van Modern Myths las Mozaïek van Geluk en schreef een prachtige recensie. Ze noemt het een “creatief, horrorachtig sprookje.” Ook schrijft ze: “Het plezier waarmee de auteur dit geschreven heeft, spat van de pagina’s af. Het is heel duidelijk dat Jochemsen een vertrouwd en bekend genre (sprookjes) heeft gebruikt […]

Lees verder

Blogtour, tiktok, nieuwe serie en ziekenomroep

Meer dan Menselijk De verhalenbundel Meer dan Menselijk is inmiddels verschenen. Alle opbrengsten gaan naar het Autisme Fonds. De eerste recensies komen ook binnen. Soumya Shyam, die zelf ook een verhaal voor deze bundel schreef, zegt op Goodreads het volgende over de bundel: “Ik heb genoten van de variëteit aan verhalen, ideeën en settings dat […]

Lees verder