Schrijfavonturen februari 2022

Mozaïek van Geluk

Ik heb nu bijna het manuscript van Mozaïek van Geluk af. Nog één laatste keer doorlezen en gelijk een laatste grotere wijziging doorvoeren:
Het personage Flip Vlierbes, die eerst Albert Appel heette, gebruikt vlierbessen als slaapmiddel. Deze bessen hebben echter geen slaapverwekkend effect en dus zocht ik iets anders. Uiteindelijk werd dat kamille, omdat deze plant een kalmerende werking heeft. Flip kreeg dus opnieuw naamswijziging.
Ik zou er een identiteitscrisis van krijgen.

Mythische Mare

Voor de lezers van de mythische mare heb ik aankomende dinsdag de vraag of ik onder een pseudoniem moet gaan schrijven. Waarom ik die vraag stel? Dat weet je als je je inschrijft. Dan krijg je ook het verhaal Coq au vin cadeau.

Niets missen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Schrijver van de Maand

Op de facebookgroep Ik hou van Horror, Fantasy en spannende-boeken!!!!!!! van Tazzy Jenninga ben ik vanaf maart een maand lang Schrijver van de Maand. Ik zou zeggen: wordt vooral lid van deze gezellige groep.
Er hoort ook een website bij: https://ikhouvanhorrorfantasyenspanning.wordpress.com.

Wijzigingen

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, blog ik nu twee keer per maand, in plaats van wekelijks. De ene keer is dat Boek in het zonnetje, de andere keer zijn dat mijn Schrijfavonturen. Omdat ik Boek in het zonnetje ver van te voren kan inplannen, hoef ik nog maar eens per maand een blogbericht te schrijven. En natuurlijk een keer per maand een bericht vanuit de Mythische Mare (zie het volgende kopje). Op deze manier houd ik meer tijd over om te schrijven.

Een andere grote wijziging vind je bij Wat lees ik? Hier staan mijn leeservaringen over andere boeken. Wanneer je op de titel van zo’n boek klikt, kom je bij mijn mening over dat boek. Eerst had ieder boek dat ik las een aparte pagina op mijn eigen site. Bij elkaar waren dat tientallen pagina’s en iedere maand werden dat er meer. Op die manier zou ik binnenkort meer pagina’s over andere boeken hebben, dan over boeken van mezelf. Daarom heb ik alle hyperlinks bij Mijn Leeservaringen omgezet naar links op Hebban of Goodreads. Dit zijn allebei boekencommunity’s waar je o.a. recensies kunt plaatsen/ lezen.

De bar met de duizend deuren

Vol trots kan ik hier al de cover laten zien van de verhalenbundel De bar met de duizend deuren!
Deze sciencefiction bundel bevat twee verhalen van mijn hand:

 • De piskabouter
 • Waar voor je geld

De Bar met de Duizend Deuren is alleen voor Paul toegankelijk. Maar hij is er niet alleen. Ook zijn evenbeelden uit alternatieve universa weten de bar te vinden. Onder het genot van een kroes bier en een schaal geroosterde veldmuizen vertellen ze elkaar de wildste verhalen.

Johan Klein Haneveld nodigde 24 schrijvers uit Nederland en België uit met hem een bezoek te brengen aan deze bar in het hart van het multiversum. 

De omslag is gemaakt door Tais Teng.

Andere boeken

Ik las In het daglicht van Kirstin Hannah en Educated drug dealer van Ellen Kruize. Vooral die laatste, over het leven van een apothekersassistent, vond ik erg leuk om te lezen.
Verder las ik de complete Ron en Geertje trilogie van Ronald van Assen. In deze boeken beleven Ron en Geertje allerlei avonturen in (historisch) Delft, waarbij je als lezer veel leert over deze stad en haar beroemde inwoners. Deze trilogie bestaat uit

 1. De acht poorten
 2. Een boodschap uit het verleden
 3. Het gevaar van het water

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

One thought on “Schrijfavonturen februari 2022”

 1. Wat goed dat jij het manuscript van
  Mozaïek van geluk bijna af hebt, Liesbeth!
  Ik ben echt enorm nieuwsgierig naar dit mooie nieuwe boek van jou.

  Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alice houdt in de broeikaswereld een grote schoonmaak

Korte verhalen Er verschenen weer een aantal korte verhalen van mij: Voor Out Of This World schreef ik Specimen Honja. Dit verhaal is gebaseerd op de woorden Verdriet, Zonnesteek, Jubileum die Johan Klein Haneveld koos in de facebookgroep Maxi Mini Bieb Aurora. Op Hier in Salland verscheen het korte verhaal Ursula’s kindje. Ook dit verhaal ontstond […]

Lees verder

Publicatie in tijdschrift, een leuke discussie en een boek vol met handgeschreven reacties

Inspiratiemagazine BoekenWurmen In de facebookgroep BoekenWurmen werd dit voorjaar een verhalenwedstrijd gehouden met als thema “Seizoenen.” De beste verhalen zijn gebundeld en als online inspiratiemagazine uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Ik ben er supertrots op dat mijn verhaal Maria Onbevlekt Ontvangen ook hierin is gepubliceerd!Via de knop hieronder kun je het magazine downloaden. 500 error Tot mijn […]

Lees verder

Drie woorden verhalen, Schrijver van de Maand en EdgeZero

Prachtige recensie op Modern Myths Yvette Hazebroek van Modern Myths las Mozaïek van Geluk en schreef een prachtige recensie. Ze noemt het een “creatief, horrorachtig sprookje.” Ook schrijft ze: “Het plezier waarmee de auteur dit geschreven heeft, spat van de pagina’s af. Het is heel duidelijk dat Jochemsen een vertrouwd en bekend genre (sprookjes) heeft gebruikt […]

Lees verder