Schrijfavonturen februari 2022

Mozaïek van Geluk

Ik heb nu bijna het manuscript van Mozaïek van Geluk af. Nog één laatste keer doorlezen en gelijk een laatste grotere wijziging doorvoeren:
Het personage Flip Vlierbes, die eerst Albert Appel heette, gebruikt vlierbessen als slaapmiddel. Deze bessen hebben echter geen slaapverwekkend effect en dus zocht ik iets anders. Uiteindelijk werd dat kamille, omdat deze plant een kalmerende werking heeft. Flip kreeg dus opnieuw naamswijziging.
Ik zou er een identiteitscrisis van krijgen.

Schrijver van de Maand

Op de facebookgroep Ik hou van Horror, Fantasy en spannende-boeken!!!!!!! van Tazzy Jenninga ben ik vanaf maart een maand lang Schrijver van de Maand. Ik zou zeggen: wordt vooral lid van deze gezellige groep.
Er hoort ook een website bij: https://ikhouvanhorrorfantasyenspanning.wordpress.com.

Wijzigingen

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, blog ik nu twee keer per maand, in plaats van wekelijks. De ene keer is dat Boek in het zonnetje, de andere keer zijn dat mijn Schrijfavonturen. Omdat ik Boek in het zonnetje ver van te voren kan inplannen, hoef ik nog maar eens per maand een blogbericht te schrijven. En natuurlijk een keer per maand een bericht vanuit de Mythische Mare (zie het volgende kopje). Op deze manier houd ik meer tijd over om te schrijven.

Een andere grote wijziging vind je bij Liesbeth Leest Hier staan mijn leeservaringen over andere boeken. Wanneer je op de titel van zo’n boek klikt, kom je bij mijn mening over dat boek. Eerst had ieder boek dat ik las een aparte pagina op mijn eigen site. Bij elkaar waren dat tientallen pagina’s en iedere maand werden dat er meer. Op die manier zou ik binnenkort meer pagina’s over andere boeken hebben, dan over boeken van mezelf. Daarom heb ik alle hyperlinks bij Mijn Leeservaringen omgezet naar links op Hebban of Goodreads. Dit zijn allebei boekencommunity’s waar je o.a. recensies kunt plaatsen/ lezen.

De bar met de duizend deuren

Vol trots kan ik hier al de cover laten zien van de verhalenbundel De bar met de duizend deuren!
Deze sciencefiction bundel bevat twee verhalen van mijn hand:

 • De piskabouter
 • Waar voor je geld

De Bar met de Duizend Deuren is alleen voor Paul toegankelijk. Maar hij is er niet alleen. Ook zijn evenbeelden uit alternatieve universa weten de bar te vinden. Onder het genot van een kroes bier en een schaal geroosterde veldmuizen vertellen ze elkaar de wildste verhalen.

Johan Klein Haneveld nodigde 24 schrijvers uit Nederland en België uit met hem een bezoek te brengen aan deze bar in het hart van het multiversum. 

De omslag is gemaakt door Tais Teng.

Andere boeken

Ik las In het daglicht van Kirstin Hannah en Educated drug dealer van Ellen Kruize. Vooral die laatste, over het leven van een apothekersassistent, vond ik erg leuk om te lezen.
Verder las ik de complete Ron en Geertje trilogie van Ronald van Assen. In deze boeken beleven Ron en Geertje allerlei avonturen in (historisch) Delft, waarbij je als lezer veel leert over deze stad en haar beroemde inwoners. Deze trilogie bestaat uit

 1. De acht poorten
 2. Een boodschap uit het verleden
 3. Het gevaar van het water

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

One thought on “Schrijfavonturen februari 2022”

 1. Wat goed dat jij het manuscript van
  Mozaïek van geluk bijna af hebt, Liesbeth!
  Ik ben echt enorm nieuwsgierig naar dit mooie nieuwe boek van jou.

  Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tandje terug

Uit zelfbehoud heb ik besloten om nog een tandje terug te doen. Momenteel heb ik mijn handen, tijd en hoofd al behoorlijk vol met de zorg voor mijn dochter en mijn baan als chemisch analist. Ik kom soms amper aan mezelf toe. Daarom verschijnen er vanaf heden geen blogs met schrijfupdates meer op mijn website. […]

Lees verder

BTW verhoging

Het kabinet wil de BTW op sport, horeca, kunst en cultuur verhogen naar 21%. Dit maakt het onbetaalbaar en zorgt voor een verarmde samenleving.

Lees verder

In ruil voor een wens

Met collega-auteur Nel Goudriaan deed ik aan boekenruil. We hebben elk een boek van de ander gelezen.
Verder publiceerde Out Of This World weer een verhaal van mij en ben ik gevraagd voor een detective.

Lees verder