Schrijfavonturen mei 2021

Interview met schrijver Omnia


Deze maand had ik een interview met schrijver Omnia. Zij werkt momenteel aan een sciencefiction boek. Op haar youtube kanaal interviewt ze andere auteurs over allerlei schrijf gerelateerde onderwerpen. Het interview met mij ging over self pubben vs. uitgeven bij een uitgeverij. Dit omdat mijn boek De verdwenen prinses van Geografie in eigen beheer is uitgegeven en het los te lezen vervolg, Het goud van de Gelaarsde Kat, bij een uitgeverij is uitgebracht. Het interview vond plaats via skype. In het begin was ik best wel zenuwachtig, dus het was maar goed dat het niet direct live was. Uiteindelijk heeft schrijver Omnia er een heel leuk filmpje van gemaakt.

Publicatie in Fantastische Vertellingen
In de nieuwste editie van het tijdschrift Fantastische Vertellingen (nummer 58) is een verhaal van mij te lezen. Het heet Wie van de drie? Dit los te lezen verhaal is het tweede uit een serie van vijf verhalen die draaien om de sprookjes De prinses die niet kan lachen vs. De drie biggetjes. De andere vier verhalen komen in mijn nieuwe boek Mozaïek van Geluk.
Bij veel verhalen zijn prachtige illustraties gemaakt. Joshua Peeters maakte een geweldig mooie illustratie bij mijn verhaal.
Nieuwsgierig naar Wie van de Drie? Koop dan editie 58 van Fantastische Vertellingen. Of neem een abonnement. Let op: Wie van de drie? wordt niet gepubliceerd in Mozaïek van Geluk.

Boek gewonnen


Deze maand won ik het boek Welkom in mijn hoofd van uitgeverij Tobi Vroegh. Deze verhalenbundel staat vol ervaringsverhalen van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

‘De gebeurtenissen, hoe lang ook geleden, een plek te geven, bespreekbaar maken, zichtbaar maken, hoe fijn is dat.’
‘Met knikkende knieën bijna, verstuur ik dit, omdat ik het inderdaad moeilijk vind om over dit moeilijke onderwerp te praten. Toch wil ik mijn verhaal delen. De wereld heeft openheid nodig.’
‘Wat een mooi initiatief! Geweldig en hopelijk nodigt het mensen uit hun verhaal te doen voor zowel henzelf als voor anderen.’
Nieuwsgierig naar dit boek? Koop het dan bij uitgeverij Tobi Vroegh of bij je lokale boekwinkel.

Psychische problemen zijn in principe onzichtbaar. De vraag is dan ook: wanneer vertel je je verhaal?
Verloochen je jezelf als je zo’n belangrijk stuk van jezelf geheimhoudt? Zie je dat als het buiten hangen van de vuile was? Of geeft ‘t juist kracht als je de moed hebt om het te delen?
In deze bundel staan 38 ervaringsverhalen van mensen met psychische kwetsbaarheden. Het zijn de winnende verhalen van de wedstrijd met als thema ‘zichtbaarheid’. De auteurs kunnen trots zijn op het eindresultaat: Welkom in mijn hoofd en andere verhalen. De rode draad ‘psychische kwetsbaarheid’ komt in allerlei vormen naar voren: van stoornissen als bipolariteit, PTSS en depressiviteit tot eetstoornissen, automutilatie en Alzheimer waarbij de associatie met een psychische stoornis minder bekend is. De auteurs hebben uiteindelijk hun verhaal zichtbaar kunnen maken: voor de lezer, maar vooral voor zichzelf.

Ik kocht het boek Elke dag een druppel gif van Wilma Geldof, over een jongen die opgroeit in een NSB-gezin.
Tot slot mag ik dankzij de groep Boeken Toer de komende tijd de avonturen van Henk & Anja lezen, geschreven door Nel Goudriaan en met illustraties van Judith Zijtregtop.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

3 thoughts on “Schrijfavonturen mei 2021

 1. Heel graag gedaan, Liesbeth.
  Ja, ik vond het inderdaad heel erg leuk!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 2. Wat een super goed en mooi interview met
  schrijver Omnia en jou, Liesbeth.
  Echt heel interessant en goed.
  En wat bijzonder dat schrijver Omnia zo’n mooi en leuk filmpje heeft gemaakt.
  Je blijft steeds weer enorm groeien als schrijfster en auteur.
  Je wordt nog een beroemd.
  Wat zou dat fantastisch prachtig zijn!

  Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tandje terug

Uit zelfbehoud heb ik besloten om nog een tandje terug te doen. Momenteel heb ik mijn handen, tijd en hoofd al behoorlijk vol met de zorg voor mijn dochter en mijn baan als chemisch analist. Ik kom soms amper aan mezelf toe. Daarom verschijnen er vanaf heden geen blogs met schrijfupdates meer op mijn website. […]

Lees verder

BTW verhoging

Het kabinet wil de BTW op sport, horeca, kunst en cultuur verhogen naar 21%. Dit maakt het onbetaalbaar en zorgt voor een verarmde samenleving.

Lees verder

In ruil voor een wens

Met collega-auteur Nel Goudriaan deed ik aan boekenruil. We hebben elk een boek van de ander gelezen.
Verder publiceerde Out Of This World weer een verhaal van mij en ben ik gevraagd voor een detective.

Lees verder