Tweede schrijfavonturen januari 2022

Zoals je bovenaan deze blog kunt lezen, zijn dit de tweede schrijfavonturen van januari 2022. Omdat ik met een cyclus van vier weken werk, schuift alles steeds een beetje op. Door twee keer een “schrijfavonturen januari” te hebben, is alles weer gelijkgetrokken. De schrijfavonturen van februari verschijnen nu begin maart en niet een maand eerder.

De verdwenen prinses van Geografie

Het boek De verdwenen prinses van Geografie is vanwege een paar wijzigingen tijdelijk uit de publicatie geweest. Aan het verhaal zelf is niets veranderd, het ging om de colofonpagina. Het opnieuw uploaden van het ebook wilde eerst niet lukken; gelukkig heeft Stefanie van Mol me hierin goed geholpen. Dankjewel, Stefanie!
De verdwenen prinses van Geografie is nu weer overal verkrijgbaar, ook digitaal.

 

cover De verdwenen prinses van Geografie

De bar met de duizend deuren

Dat is de naam van een bar waar Paul(a) graag wat drinkt. In deze bar ontmoet hij/zij/die talloze versies van zichzelf. Allemaal komen ze uit een ander universum. In het ene universum bestaan nog dinosaurussen, in het andere blijken kabouters echt te bestaan. Natuurlijk heeft iedere Paul(a) een eigen verhaal en al die verhalen worden gebundeld in het boek De bar met de duizend deuren.
Twee van deze verhalen zijn van mijn hand! Initiatiefnemer Johan Klein Haneveld zegt over mijn verhalen:

“op een goede manier choquerend en een mooi contrast met de rest van de bundel.”

Hier ben ik natuurlijk hartstikke trots op. Net als het feit dat ik hieraan mocht meewerken.

Verder voorbij de storm

In 2020 verscheen de verhalenbundel Voorbij de storm bij uitgeverij Macc, waarin auteurs uit Nederland en België een zorgelijke blik in de toekomst werpen wat betreft het klimaat. In 2023 (planning) komt er een nieuwe klimaatbundel uit met als voorlopige titel Verder voorbij de storm. Ik ben gevraagd om één van de verhalen te schrijven! Ik vind het een hele eer! 

Kapotte linkjes

Alice Bakker gaf op haar website de tip om geregeld kapotte linkjes te repareren. Dat zijn linkjes op een website die nergens meer naar verwijzen. Met behulp van de tool die zij aanraadde ging ik aan de slag. Mijn website bleek een enorme waslijst aan kapotte linkjes te hebben. Ergens wist ik dat wel. In het voorjaar van 2021 ben ik overgestapt van punt wordpress punt com naar punt nl. Ik had toen lang niet alle linkjes gecontroleerd. Die klus heb ik de afgelopen periode wel gedaan.
Eerst hield ik grote schoonmaak. Meer dan 40 blogberichten zijn verwijderd en ook een flink aantal pagina’s. Daarna heb ik van elk bericht afzonderlijk alle linkjes handmatig gecontroleerd. Dit deed ik ook met alle pagina’s en alle reacties en pingbacks op zowel de berichten als de pagina’s. Vervolgens heb ik met de online tool broken link checker mijn site opnieuw gecontroleerd op gebroken linkjes. Het waren er nog steeds veel en dat verbaasde me.
Gelukkig geeft de tool ook per linkje de url aan en de pagina/ het bericht waar deze zou staan, maar ik kon de gebroken linkjes niet vinden. Als ik namelijk naar de bewuste pagina/ het bewuste bericht ging, dan werkten daar alle linkjes. Dus vroeg ik hulp in de facebookgroep wordpress help NL. Zij raadden mij aan om weg te gaan bij mijn huidige hosting omdat ze daar allemaal slechte ervaringen mee hebben, o.a. dat de website vaak langzaam is. Ik vind deze website inderdaad langzaam. In ieder geval ben ik nu aan het denken over hoe ik dat kan oplossen en als ik overstap, welke hosting dan?
Het probleem met de linkjes kreeg ik uiteindelijk dankzij een tip opgelost. Ik had bij elk bericht en elke pagina de publicatiedatum staan en daar maakte wordpress automatisch een hyperlink van. Dat waren de boosdoeners van al die gebroken linkjes. De oplossing was simpelweg de publicatiedatum niet meer tonen. Weer wat geleerd.

Godijn Publishing Boekencafé

Voor het Godijn Publishing Boekencafé beheer ik met Esmeralda van Belle het item Boek van de Maand. Als dank hiervoor ontving ik van uitgever Elly Godijn een tof pakket:

In het pakket zaten drie boeken:
Sluimerend kwaad van Ronald van Assen. Een horror verhalenbundel;
Het gevaar van het water, ook van deze auteur. Dit is het laatste deel van de Ron en Geertje trilogie. De andere delen had ik al;
Alle mensen zijn (niet) gelijk van Ilse Bockstaele. Over een wereld waarin mannen en vrouwen strikt gescheiden leven.

Mythische Mare

Leden van de Mythische Mare konden afgelopen maand een zeer persoonlijk bericht van mij lezen. Het ging over de tweede miskraam en hoe ik dat ervaren heb. In de toekomst wil ik vaker (zeer) persoonlijke berichten delen. Wil jij niets missen, word dan snel lid.

Niets missen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Andere boeken

Ik las de sciencefiction verhalenbundel Het teken in de lucht van Johan Klein Haneveld. Hij vertelde me later wat zijn gedachte achter de Autoriteit was en hierdoor ben ik anders (in positieve zin) naar dit boek gaan kijken. Met de kennis van nu ga ik het zeker nog eens lezen.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

2 thoughts on “Tweede schrijfavonturen januari 2022

  1. Weer hele bijzondere schrijfavonturen,
    Liesbeth.
    Je hebt een heel mooi en bijzonder leven als auteur!

    Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alice houdt in de broeikaswereld een grote schoonmaak

Korte verhalen Er verschenen weer een aantal korte verhalen van mij: Voor Out Of This World schreef ik Specimen Honja. Dit verhaal is gebaseerd op de woorden Verdriet, Zonnesteek, Jubileum die Johan Klein Haneveld koos in de facebookgroep Maxi Mini Bieb Aurora. Op Hier in Salland verscheen het korte verhaal Ursula’s kindje. Ook dit verhaal ontstond […]

Lees verder

Publicatie in tijdschrift, een leuke discussie en een boek vol met handgeschreven reacties

Inspiratiemagazine BoekenWurmen In de facebookgroep BoekenWurmen werd dit voorjaar een verhalenwedstrijd gehouden met als thema “Seizoenen.” De beste verhalen zijn gebundeld en als online inspiratiemagazine uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Ik ben er supertrots op dat mijn verhaal Maria Onbevlekt Ontvangen ook hierin is gepubliceerd!Via de knop hieronder kun je het magazine downloaden. 500 error Tot mijn […]

Lees verder

Drie woorden verhalen, Schrijver van de Maand en EdgeZero

Prachtige recensie op Modern Myths Yvette Hazebroek van Modern Myths las Mozaïek van Geluk en schreef een prachtige recensie. Ze noemt het een “creatief, horrorachtig sprookje.” Ook schrijft ze: “Het plezier waarmee de auteur dit geschreven heeft, spat van de pagina’s af. Het is heel duidelijk dat Jochemsen een vertrouwd en bekend genre (sprookjes) heeft gebruikt […]

Lees verder