Schrijfavonturen mei 2021

Interview met schrijver Omnia


Deze maand had ik een interview met schrijver Omnia. Zij werkt momenteel aan een sciencefiction boek. Op haar youtube kanaal interviewt ze andere auteurs over allerlei schrijf gerelateerde onderwerpen. Het interview met mij ging over self pubben vs. uitgeven bij een uitgeverij. Dit omdat mijn boek De verdwenen prinses van Geografie in eigen beheer is uitgegeven en het los te lezen vervolg, Het goud van de Gelaarsde Kat, bij een uitgeverij is uitgebracht. Het interview vond plaats via skype. In het begin was ik best wel zenuwachtig, dus het was maar goed dat het niet direct live was. Uiteindelijk heeft schrijver Omnia er een heel leuk filmpje van gemaakt.

Publicatie in Fantastische Vertellingen
In de nieuwste editie van het tijdschrift Fantastische Vertellingen (nummer 58) is een verhaal van mij te lezen. Het heet Wie van de drie? Dit los te lezen verhaal is het tweede uit een serie van vijf verhalen die draaien om de sprookjes De prinses die niet kan lachen vs. De drie biggetjes. De andere vier verhalen komen in mijn nieuwe boek Mozaïek van Geluk.
Bij veel verhalen zijn prachtige illustraties gemaakt. Joshua Peeters maakte een geweldig mooie illustratie bij mijn verhaal.
Nieuwsgierig naar Wie van de Drie? Koop dan editie 58 van Fantastische Vertellingen. Of neem een abonnement. Let op: Wie van de drie? wordt niet gepubliceerd in Mozaïek van Geluk.

Boek gewonnen


Deze maand won ik het boek Welkom in mijn hoofd van uitgeverij Tobi Vroegh. Deze verhalenbundel staat vol ervaringsverhalen van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Psychische problemen zijn in principe onzichtbaar. De vraag is dan ook: wanneer vertel je je verhaal?
Verloochen je jezelf als je zo’n belangrijk stuk van jezelf geheimhoudt? Zie je dat als het buiten hangen van de vuile was? Of geeft ‘t juist kracht als je de moed hebt om het te delen?
In deze bundel staan 38 ervaringsverhalen van mensen met psychische kwetsbaarheden. Het zijn de winnende verhalen van de wedstrijd met als thema ‘zichtbaarheid’. De auteurs kunnen trots zijn op het eindresultaat: Welkom in mijn hoofd en andere verhalen. De rode draad ‘psychische kwetsbaarheid’ komt in allerlei vormen naar voren: van stoornissen als bipolariteit, PTSS en depressiviteit tot eetstoornissen, automutilatie en Alzheimer waarbij de associatie met een psychische stoornis minder bekend is. De auteurs hebben uiteindelijk hun verhaal zichtbaar kunnen maken: voor de lezer, maar vooral voor zichzelf.

‘De gebeurtenissen, hoe lang ook geleden, een plek te geven, bespreekbaar maken, zichtbaar maken, hoe fijn is dat.’
‘Met knikkende knieën bijna, verstuur ik dit, omdat ik het inderdaad moeilijk vind om over dit moeilijke onderwerp te praten. Toch wil ik mijn verhaal delen. De wereld heeft openheid nodig.’
‘Wat een mooi initiatief! Geweldig en hopelijk nodigt het mensen uit hun verhaal te doen voor zowel henzelf als voor anderen.’
Nieuwsgierig naar dit boek? Koop het dan bij uitgeverij Tobi Vroegh of bij je lokale boekwinkel.

Ik kocht het boek Elke dag een druppel gif van Wilma Geldof, over een jongen die opgroeit in een NSB-gezin.
Tot slot mag ik dankzij de groep Boeken Toer de komende tijd de avonturen van Henk & Anja lezen, geschreven door Nel Goudriaan en met illustraties van Judith Zijtregtop.

3 thoughts on “Schrijfavonturen mei 2021

 1. Heel graag gedaan, Liesbeth.
  Ja, ik vond het inderdaad heel erg leuk!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 2. Wat een super goed en mooi interview met
  schrijver Omnia en jou, Liesbeth.
  Echt heel interessant en goed.
  En wat bijzonder dat schrijver Omnia zo’n mooi en leuk filmpje heeft gemaakt.
  Je blijft steeds weer enorm groeien als schrijfster en auteur.
  Je wordt nog een beroemd.
  Wat zou dat fantastisch prachtig zijn!

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blogtour, tiktok, nieuwe serie en ziekenomroep

Meer dan Menselijk De verhalenbundel Meer dan Menselijk is inmiddels verschenen. Alle opbrengsten gaan naar het Autisme Fonds. De eerste recensies komen ook binnen. Soumya Shyam, die zelf ook een verhaal voor deze bundel schreef, zegt op Goodreads het volgende over de bundel: “Ik heb genoten van de variëteit aan verhalen, ideeën en settings dat […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: Geen kind meer

Geregeld zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Een boek dat zeker extra aandacht verdient. Dit keer: Geen kind meerEsther Boek De jonge zoon van de auteur wordt vals beschuldigd van verkrachting. Wat dit met hem en het gezin doet, heeft Esther Boek beschreven in Geen kind meer. AchterflaptekstHet is de eerste dag van de […]

Ik wil meer weten

In de boekhandel, een goed doel en mooie recensies

Mijn boeken nu fysiek in de boekhandel Mozaïek van Geluk en Ontdekkingsreis zijn nu ook fysiek verkrijgbaar bij Primera Korten in Olst. Hier ben ik natuurlijk superblij mee. Een dikke dankjewel aan de mensen van de lokale boekenwinkel! Meer dan Menselijk In januari verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs schreven belangeloos een verhaal rondom het […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security