Godheden, een krant, een podcast en een interview

Meer dan Menselijk

Op 16 januari 2023 verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs uit Nederland en België, die het Autismefonds allemaal een warm hart toedragen, schreven ieder een verhaal rondom het thema “goden en godinnen”. Een aantal van hen heeft zelf ook autisme. De verhalen variëren in inspiratie: van godheden uit bestaande mythologieën tot compleet nieuwe karakters, je kunt ze daarmee rekenen tot zowel hervertellingen als tot fantasy/ sciencefiction.
Alle opbrengsten gaan naar het Autismefonds.

Voor deze bundel schreef ik het verhaal Versteende Verlangens.

Achterflaptekst:
Ze komen voor in ieder land en elke cultuur. Ze zijn ook van alle tijden. Sommigen lijken vriendelijk, anderen ondeugend of zelfs kwaadaardig. We aanbidden of vrezen hen en denken hen te kennen. Maar is dat echt zo?
Ontmoet in deze bundel een aantal goden en godinnen en ontdek of zij werkelijk meer dan menselijk zijn.

Alle opbrengsten van deze bundel gaan naar het autismefonds.
www.autismefonds.nl

Auteurs:
Bieke de Loore, Bruno Lowagie, Carlijn Broers, el Sinistro, Ellen Kusters, Ignace Pollet, Jamie Lee Vermeer, Laura Scheepers, Liesbeth Jochemsen, Luc Vos, Martine Pauwels, Michelle Arts, Rick Vermunt en Soumya Shyam.

Weekblad voor Salland

Op 28 december 2022 stond ik met een artikel over Mozaïek van Geluk in het Weekblad voor Salland.

Nationale Ziekenomroep:
Mozaïek van Geluk

In week 52 van 2022 werd Mozaïek van Geluk besproken in de wekelijkse podcast van de Nationale Ziekenomroep. Hieronder kun je het terugluisteren (vanaf 9 minuten en 49 seconden) Of ga naar hun website.

Mozaïek van Geluk in de podcast van de Nationale Ziekenomroep

Recensie Mozaïek van Geluk

Op Instagram verscheen een prachtige recensie over Mozaïek van Geluk door Sheila_hjv_inbooks.

Fragmenten uit de recensie
Of het hier gaat om een bundel met verschillende sprookjes waar een rode draad doorheen loopt, of om één sprookje met allerlei uitstapjes is eigenlijk niet zo belangrijk. Het is juist wel leuk dat je met Mozaïek van geluk alle kanten op kan en je je daardoor als lezer kan laten verrassen.
Wat in ieder geval duidelijk naar voren komt is dat het in grote lijnen draait om de zoektocht naar geluk. En over de vraag hoever je daarin mag gaan.
Liesbeth Jochemsen vult de bundel met korte sprookjes, liedjes en limericks en weeft daar op de een of andere manier een mooi geheel van. Het is ook echt de moeite waard om aan het einde te lezen hoe (interactief) alles is ontstaan. Samen met de ‘aftiteling’ verlengt dit het plezier dat je tijdens het lezen ervaart, nog tot ver na de laatste bladzijde.
(De afbeelding bij dit stukje is afkomstig van de instagram van Sheila_hjv_inbooks.)

Fantastische boeken 2022

In 2022 zijn er weer heel veel boeken uitgekomen binnen het fantastische genre. Schrijver Omnia maakte er een mooi filmpje van. Ook mijn boek Mozaïek van Geluk komt hierin voorbij, vanaf minuut 14.

De afbeelding van Mozaïek van Geluk die Schrijver Omnia maakte voor het filmpje

Kerstinterview Bookstamel

Het is alweer even geleden, maar toch wil ik je het leuke Kerstinterview met mij, dat in 2022 op Bookstamel verscheen, niet onthouden. Hieronder kun je het teruglezen.

Gelezen boeken

Deze maand las ik Witte vleugels zwarte vleugels van Sue Monk Kidd en De telefoonb*tch van Eveline de Groen.

Niets missen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alice houdt in de broeikaswereld een grote schoonmaak

Korte verhalen Er verschenen weer een aantal korte verhalen van mij: Voor Out Of This World schreef ik Specimen Honja. Dit verhaal is gebaseerd op de woorden Verdriet, Zonnesteek, Jubileum die Johan Klein Haneveld koos in de facebookgroep Maxi Mini Bieb Aurora. Op Hier in Salland verscheen het korte verhaal Ursula’s kindje. Ook dit verhaal ontstond […]

Lees verder

Publicatie in tijdschrift, een leuke discussie en een boek vol met handgeschreven reacties

Inspiratiemagazine BoekenWurmen In de facebookgroep BoekenWurmen werd dit voorjaar een verhalenwedstrijd gehouden met als thema “Seizoenen.” De beste verhalen zijn gebundeld en als online inspiratiemagazine uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Ik ben er supertrots op dat mijn verhaal Maria Onbevlekt Ontvangen ook hierin is gepubliceerd!Via de knop hieronder kun je het magazine downloaden. 500 error Tot mijn […]

Lees verder

Drie woorden verhalen, Schrijver van de Maand en EdgeZero

Prachtige recensie op Modern Myths Yvette Hazebroek van Modern Myths las Mozaïek van Geluk en schreef een prachtige recensie. Ze noemt het een “creatief, horrorachtig sprookje.” Ook schrijft ze: “Het plezier waarmee de auteur dit geschreven heeft, spat van de pagina’s af. Het is heel duidelijk dat Jochemsen een vertrouwd en bekend genre (sprookjes) heeft gebruikt […]

Lees verder