In de boekhandel, een goed doel en mooie recensies

Mijn boeken nu fysiek in de boekhandel

Mozaïek van Geluk en Ontdekkingsreis zijn nu ook fysiek verkrijgbaar bij Primera Korten in Olst. Hier ben ik natuurlijk superblij mee. Een dikke dankjewel aan de mensen van de lokale boekenwinkel!

Meer dan Menselijk

In januari verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs schreven belangeloos een verhaal rondom het thema goden en godinnen. Alle opbrengsten gaan naar het autismefonds.
Tais Teng maakte de prachtige cover.

Achterflaptekst:
Ze komen voor in ieder land en elke cultuur. Ze zijn ook van alle tijden. Sommigen lijken vriendelijk, anderen ondeugend of zelfs kwaadaardig. We aanbidden of vrezen hen en denken hen te kennen. Maar is dat echt zo?
Ontmoet in deze bundel een aantal goden en godinnen en ontdek of zij werkelijk meer dan menselijk zijn.

Alle opbrengsten van deze bundel gaan naar het autismefonds.
www.autismefonds.nl

Auteurs:
Bieke de Loore, Bruno Lowagie, Carlijn Broers, el Sinistro, Ellen Kusters, Ignace Pollet, Jamie Lee Vermeer, Laura Scheepers, Liesbeth Jochemsen, Luc Vos, Martine Pauwels, Michelle Arts, Rick Vermunt en Soumya Shyam.

Een must voor de echte sprookjesfanaat

Dat zijn de woorden van Ronald van Assen in zijn recensie van Mozaïek van Geluk!

Uit de recensie van Ronald van Assen:
Mozaïek van Geluk is een bijzonder boek. Het begint al met de werkelijk schitterende cover die je meteen wegvoert naar Sprookjesland. Maar dat is uiteraard niet het enige. De opbouw van afwisselend verhalen, limericks, een lied en pamfletten zorgt ervoor dat dit boek als iets bijzonders leest. Daarbij zijn de verhalen ook nog eens heel goed doordacht. Ze zitten vol plotwendingen, lopen op een geraffineerde manier in elkaar over en grossieren in humor en scherpe randjes. Daarnaast zijn er verwijzingen naar andere boeken in de verhalen verstopt die je uiteraard alleen zult vinden als je die verhalen kent.
Liesbeth heeft met dit boek iets speciaals op de markt gebracht. Hertellingen of moderne versies van sprookjes zijn niet nieuw, maar zo zou ik dit boek niet willen classificeren. Het gaat verder dan dat. Verschillende sprookjes zijn door elkaar gehusseld met nieuwe elementen waardoor er een magische brei ontstaat. Begrijp je nog wat ik bedoel? Er is maar één manier om het te ontdekken en dat is door zelf dit boek te lezen.

Verhalenwedstrijd Seizoenen

In de faceboekgroep Boekenwurmen is een verhalenwedstrijd gehouden rondom het thema Seizoenen. Bij voldoende kwalitatief goede verhalen zal er een bundel uitkomen waarin hopelijk ook mijn verhaal Maria Onbevlekt Ontvangen zal staan.

Wonderlijke sprookjesbundel vol humor en avontuur

Ook Finn Audenaert van Verhalen uit vreemde oorden las Mozaïek van Geluk.

Hij schrijft onder meer:
Deze novelle slash sprookjesbundel heeft een aparte charme. Je merkt dat auteur Liesbeth Jochemsen haar hart en ziel in dit boek gelegd heeft. Ze heeft de bundel duidelijk uitgegeven net zoals zij het wil. Nog voor je aan de inhoudsopgave voorin het boek toekomt, glimlach je. De fijne humor op de eerste bladzijden (meer vertellen zou zonde zijn) brengt je in de juiste stemming voor het openingsverhaal. Evengoed zijn de bladzijden na het laatste verhaal razend interessant. Liesbeth Jochemsen licht daar het hele schrijfproces toe, zorgt nadien zoals bij films voor een originele aftiteling van het boek en eindigt met een persoonlijke boodschap voor de lezer.
De hele recensie lees je op de site Verhalen uit vreemde oorden. (Mogelijk moet je naar beneden scrollen). Of lees de recensie op Out Of This World.

Gelezen boeken

Ik las Anders pak je toch gewoon een goed boek? van Kim de Lange. Dit boek las ik voor het OERgezellig Boekenlab, waar ook mijn boek Mozaïek van Geluk rondreist en te koop is.

Ook las ik Het lot van de roos van K.T. Sterling. Dit boek zat in oktober 2022 in een mysterieboekenbox van AnderWereld. Ook Mozaïek van Geluk is via hen te koop.

En ik las Land van stilte van Tessa Afshar.

Niets missen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

2 thoughts on “In de boekhandel, een goed doel en mooie recensies

 1. Jij bent echt heel goed op weg om een beroemd schrijfster te worden, Liesbeth!
  Jouw nieuwe boek Mozaiek van geluk en jouw gedichtenbundel Ontdekkingsreis die verkocht worden bij boekhandel Korten in Olst, goede recensies, prijzen winnen met schrijfwedstrijden en er zijn nog een aantal voorbeelden te noemen die laten zien dat jij er echt gaat komen om een top schrijfleven te krijgen. Heel gaaf, een grote dikke pluim voor jou, Liesbeth

  Suzanne van den Buijs

 2. Helemaal geweldig dat jouw nieuwe boek
  Mozaïek van Geluk en jouw gedichtenbundel
  Ondekkingsreis nu ook bij boekhandel
  Korten in Olst in de winkel liggen en verkocht worden!👍👍👍👍👍

  Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alice houdt in de broeikaswereld een grote schoonmaak

Korte verhalen Er verschenen weer een aantal korte verhalen van mij: Voor Out Of This World schreef ik Specimen Honja. Dit verhaal is gebaseerd op de woorden Verdriet, Zonnesteek, Jubileum die Johan Klein Haneveld koos in de facebookgroep Maxi Mini Bieb Aurora. Op Hier in Salland verscheen het korte verhaal Ursula’s kindje. Ook dit verhaal ontstond […]

Lees verder

Publicatie in tijdschrift, een leuke discussie en een boek vol met handgeschreven reacties

Inspiratiemagazine BoekenWurmen In de facebookgroep BoekenWurmen werd dit voorjaar een verhalenwedstrijd gehouden met als thema “Seizoenen.” De beste verhalen zijn gebundeld en als online inspiratiemagazine uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Ik ben er supertrots op dat mijn verhaal Maria Onbevlekt Ontvangen ook hierin is gepubliceerd!Via de knop hieronder kun je het magazine downloaden. 500 error Tot mijn […]

Lees verder

Drie woorden verhalen, Schrijver van de Maand en EdgeZero

Prachtige recensie op Modern Myths Yvette Hazebroek van Modern Myths las Mozaïek van Geluk en schreef een prachtige recensie. Ze noemt het een “creatief, horrorachtig sprookje.” Ook schrijft ze: “Het plezier waarmee de auteur dit geschreven heeft, spat van de pagina’s af. Het is heel duidelijk dat Jochemsen een vertrouwd en bekend genre (sprookjes) heeft gebruikt […]

Lees verder