Schrijfavonturen januari 2022

Gelukkig nieuwjaar!

Beste lezer,

Allereerst wil ik je een super gelukkig, gezond en liefdevol 2022 wensen!
Als cadeautje krijg je van mij een aantal korte verhalen. Je kunt ze hier lezen.
Wanneer je lid wordt van de Mythische Mare, krijg je nóg een verhaal van mij cadeau.

Niets missen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Mooie recensie

Valky1974 las mijn boek Het goud van de Gelaarsde Kat, waarvoor dank. Zij schreef er een mooie recensie over. Op hebban kun je deze lezen.
Zij las dit boek voor de groep Boeken toer lezen en recenseren van boeken van onbekende auteurs. In ruil voor een recensie krijg je een boek gratis opgestuurd, waarna je het op jouw kosten doorstuurt naar de volgende lezer. Een laagdrempelige manier om met een boek kennis te maken.

Achterflaptekst:
Twintig jaar na de gebeurtenissen uit De verdwenen prinses van Geografie is Vrouw Holle het kattenkwaad van een jongeman zo zat, dat ze hem in de Gelaarsde Kat verandert. Zodat hij goud kan maken van schapenwol, waardoor hij hopelijk een lesje leert.  Prins Hamlet, die nog steeds koning wil worden, heeft intussen een grote som geld nodig om Malle Fidus te betalen. Deze verschoppeling is door hem ingehuurd om de kastanjes uit het vuur te halen. Wat de prins niet weet, is dat Malle Fidus heel andere plannen heeft. Zowel prins Hamlet als Malle Fidus hebben het goud van de Gelaarsde Kat nodig om hun droom te realiseren.  Kan Vrouw Holle de jongeman op tijd vinden en de gevolgen van haar betovering beperken? Of is het te laat en staat het koninkrijk op instorten?

Het goud van de Gelaarsde Kat is een aanrader voor iedereen die van sprookjes houdt.

De droom van een prins vs de wraak van een verschoppeling

Nationale Ziekenomroep

In de podcast van de Nationale Ziekenomroep worden wekelijks een aantal boeken besproken. In week 50 was het boek Het goud van de Gelaarsde Kat aan de beurt. Via deze link kun je het terug luisteren (vanaf 10 minuten).

Boekenrubriek in Kerkwijzer

In onze Kerkwijzer hebben we een maandelijkse boekenrubriek. Deze maand ben ik gevraagd. Het was verleidelijk om een boek van mezelf te bespreken, maar dat leek me niet de bedoeling van die rubriek.
Het eerste boek dat in me opkwam was De vrouw met het boek van M.A. Mijnders- van Woerden. Het gaat over een jonge Britse vrouw die aan het begin van de twintigste eeuw naar China emigreert om daar het goede nieuws te brengen. Dit boek vond ik zo voor de hand liggend dat ik hard op zoek ging naar een ander boek.
Staand voor mijn boekenkast ging ik meerdere boeken langs. Kies ik er een met ervaringsverhalen van mensen met een psychische kwetsbaarheid? (Welkom in mijn hoofd van uitgeverij Tobi Vroegh) Of een boek waarin door middel van een gruwelijke metafoor, het fokken en eten van mensenvlees, wordt duidelijk gemaakt hoe wij met dieren omgaan? (Schitterend lichaam van Augustina Bazterrica) Of kies ik Elke dag een druppel gif, van Wilma Geldof, over een jongen die opgroeit in een NSB-gezin?
Ik heb hier echt enige weken over nagedacht en zelfs advies gevraagd in een online boekengroep. Uiteindelijk besloot ik te gaan voor een boek met een wat luchtiger onderwerp en mijn keuze viel tenslotte op Mijn indianennaam was Blanke Appel van Dorothea Born.

Sinterlootjes en Jolabokaflod

Het is alweer een tijdje geleden dat Sinterklaas in ons land was en ook Kerst is al even geleden. Voor beide gelegenheden heb ik met een facebookgroep lootjes getrokken. De bedoeling was om meerdere boeken op je lijstje te zetten en daarbij wat over jezelf te vertellen: wat eet je graag, wat zijn je hobby’s? Voor jouw lootje moest je dan een boek kopen en nog wat andere leuke/ lekkere dingen en dat leuk inpakken en opsturen.

Van Sinterlootjes kreeg ik:
– het boek Verhalen vertellers van diverse auteurs.
Dit boek stond ook op mijn lijstje.
– het boek Fragile things van Neil Gaiman.
Dit stond niet op mijn lijstje, maar degene die mijn lootje had, dacht dat ik dit boek ook leuk zou vinden. Ik vind het erg leuk dat zij dit voor mij bedacht heeft.
– Extra pure chocolade kruidnoten
– Sinterklaasthee
Ik ben gek op thee en op (pure) chocolade, dus dat komt helemaal goed.
– Een prachtige kaart (er staan vosjes, egels, slingers en gekleurde ballonnen op getekend) met een handgeschreven boodschap.
Een handgeschreven kaart heeft altijd extra waarde.

Jolabokaflod is een traditie uit IJsland om elkaar met Kerst een boek cadeau te geven.

Voor Jolabokaflod kreeg ik:
– Zuurstokken.
– Veel thee.
– Chocolade.
– Een handgeschreven kerstkaart met een leuke boodschap en waarom de gever juist deze cadeautjes voor mij kocht.
Zondagskind van Judith Visser. Dit boek stond niet om mijn lijstje, maar de gulle gever had het dubbel en dacht dat ik het ook mooi zou vinden. Dat is ook zo, ik had het boek namelijk al. Gelukkig kon ik iemand anders er blij mee maken.
Zilvergaren van Naomi Novik. Deze hertelling van Repelsteeltje stond op mijn lijstje.
– Een paar gekleurde belletjes. Hierdoor maakte het pakket een leuk geluid toen ik het ontving.

Overig nieuws

 • Zoals bijna iedere website moet ook deze website een privacy verklaring en een koekjes beleid hebben. Het eerste had ik al enige tijd. Sinds enkele weken is het tweede ook geregeld. Hopelijk voldoe ik hiermee aan alle wettelijk eisen.
 • Naar aanleiding van de vorige Schrijfavonturen heeft iemand op deze site rondgekeken. Zij vond de site er o.a. overzichtelijk uitzien met veel info. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee! Natuurlijk kan het altijd beter, dus hoor ik graag jouw mening. Wat mis jij nog op deze site? Wat zou je graag anders zien? Laat het me weten.

Andere boeken

Voor de groep Boeken toer las ik Gouden genen van Xavier Graff.
Yvonne Sonke stuurde mij een exemplaar van haar boek Wodka en Ranja.
Verder las ik nog Haaieneiland van Rob Ruggenberg.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

3 thoughts on “Schrijfavonturen januari 2022

 1. Dat mijn autobiografie
  “Maar Asperger bestond toen toch niet?”
  uitgroeit tot wereld beroemd boek,.
  En daarmee als auteur met het Syndroom van Asperger, een vorm van autisme nog veel, veel meer en meer ijzersterke en krachtige wonderschone bruggen kan bouwen tussen wel autisten en
  niet autisten.
  Is mijn allerdiepste hartewens voor dit nieuwe jaar 2022!

  Suzanne van den Buijs

 2. Beste Liesbeth,

  Allereerst natuurlijk een heel goed en een heel gelukkig nieuwjaar in 2022!

  Dat dit jaar jouw al het moois mag geven wat er maar is.
  En dat jij als auteur/schrijfster een top jaar zult hebben in 2022!
  En dat jouw boek dat dit jaar 2022 gelanceerd wordt en een heel groot positief en mooi succes zal worden.

  Wat heb jij weer prachtig mooie schrijfavonturen deze maand januari 2022.
  Het nieuwe jaar 2022 begint al heel goed voor jou, Liesbeth!

  Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tandje terug

Uit zelfbehoud heb ik besloten om nog een tandje terug te doen. Momenteel heb ik mijn handen, tijd en hoofd al behoorlijk vol met de zorg voor mijn dochter en mijn baan als chemisch analist. Ik kom soms amper aan mezelf toe. Daarom verschijnen er vanaf heden geen blogs met schrijfupdates meer op mijn website. […]

Lees verder

BTW verhoging

Het kabinet wil de BTW op sport, horeca, kunst en cultuur verhogen naar 21%. Dit maakt het onbetaalbaar en zorgt voor een verarmde samenleving.

Lees verder

In ruil voor een wens

Met collega-auteur Nel Goudriaan deed ik aan boekenruil. We hebben elk een boek van de ander gelezen.
Verder publiceerde Out Of This World weer een verhaal van mij en ben ik gevraagd voor een detective.

Lees verder