Achterflaptekst Mozaïek van Geluk
Het schrijven van de achterflaptekst van Mozaïek van Geluk was een uitdaging. Het is namelijk een mozaïekroman (of eigenlijk novelle) met meerdere verhaallijnen. Tezamen vormen ze één geheel. Hoe schrijf je daar een achterflaptekst van? Ik besloot om te kijken wat de belangrijkste verhaallijn is en die steeds bondiger samen te vatten. Net zolang tot ik een tekst van zo’n 80 woorden overhield.
Toch was ik niet helemaal tevreden. Er miste nog iets. Dat “iets” was een stukje uit een andere verhaallijn, die van grote invloed is op de hoofdlijn in het boek.
Nog later voegde ik een quote toe. Deze quote komt niet uit het boek zelf, maar Flip zou dit zeker zo gezegd kunnen hebben.
De uiteindelijke versie van de achterflaptekst deel ik graag met jou.
Sinds de verdwijning van haar geliefde is prinses Faeline ongelukkig. Wie haar laat lachen, mag met haar trouwen. Dit brengt koning Archibald in een lastige positie. Misschien is het beter dat ze met een ander trouwt. Wat gebeurt er wanneer de prinses opnieuw ongelukkig wordt?
Intussen wordt een jonge vrouw slachtoffer van de niet zo goede fee. Op de vlucht voor de prins met wie ze moest dansen, wordt ze ingezet als middel om Faeline te genezen van haar beestachtige toestand.
Laat je door verhalen, limericks, een lied en een pamflet meevoeren naar een wereld vol biggen, pratende kikkers en levensgevaarlijke kamillethee. Een wereld waarin trouwen met een prinses letterlijk een rib uit je lijf kost.
“Dat van die kamillethee is niet waar! Tegenwoordig kun je onbezorgd genieten van mijn thee.”
Flip
De achterflaptekst is natuurlijk ook te vinden op de speciale pagina van dit boek.
En wist je dat je daar ook kunt terugzien hoe de achterflaptekst is ontstaan?
Bio over de auteur
Bij de meeste boeken staat op de achterflaptekst een stukje biografie over de auteur. Voor Mozaïek van Geluk wil ik dat zeker ook doen. In ieder geval deze website wil ik vermelden en mijn boeken De verdwenen prinses van Geografie en Het goud van de Gelaarsde Kat. De vraag is, wat zal ik er nog meer inzetten?
Suggesties zijn van harte welkom!
Mythische Mare
Volgende week verschijnt er weer een nieuwe editie van de Mythische Mare. Dit keer vertel ik iets over Ruud, Guus en Huub. Zij zijn drie personages uit Mozaïek van Geluk en hebben een aangename invloed op prinses Faeline. Hoewel, aangenaam? Enfin, wanneer je je inschrijft als lid van de Mythische Mare, wordt het vanzelf duidelijk.
Nog meer nieuws over Mozaïek van Geluk
Zelf noemde ik Mozaïek van Geluk steeds een fairytale fantasy: fantasy gebaseerd op sprookjes. Een genre dat, naar mijn mening, goed paste bij de inhoud. Manon van Loenen van Weerwolfblog kwam op basis van de achterflaptekst met een ander genre: een fairytale horror. Dit past nog beter bij het boek, dus daarom noem ik dat voortaan als iemand naar het genre vraagt.
Als ik het helemaal officieel wil maken dan is Mozaïek van Geluk een fairytale horror mozaïek novelle. Een hele mond vol.
STAP budget
Via het STAP-budget kun je jaarlijks €1000,- aanvragen voor opleiding en scholing. Dit jaar gebruik ik dat geld voor Mozaïek van Geluk. Zo krijgt het boek bijvoorbeeld een uitgebreide redactieronde. De opleiding begint in april en is online. Ik heb er nu al veel zin in en het zal het boek ongetwijfeld nog beter maken.
Schrijver van de Maand
Op de facebookgroep Ik hou van Horror, Fantasy en spannende-boeken!!!!!!! van Tazzy Jenninga was ik deze maand Schrijver van de Maand. Hier hoort ook een website bij: https://ikhouvanhorrorfantasyenspanning.wordpress.com.
Eén van de items die ik daar deelde was het volgende:
Hoe verzin je een naam voor een fictief land?
Een vraag die menig schrijver zal bezighouden. De namen die ik (tot nu toe) heb gebruikt zijn Geografie, Topografie, Romangeen en Shuirontje. Hoe ik die heb verzonnen?
Geografie en Topografie zijn de namen van de koninkrijken uit De verdwenen prinses van Geografie en Het goud van de Gelaarsde Kat. Deze zijn ontstaan dankzij een tv-programma.
Ik zocht een naam voor het koninkrijk waar Dorarosa woonde. Op tv zag ik toen een programma waarin iemands kennis van topografie werd getest. Iemand zei toen tegen de kandidaat: “jij weet ook niets van topografie.” Hierop antwoordde de kandidaat: “Topografie? Is dat een land dan?”
Zo ontstond het idee voor deze bijzondere naam. De naam Geografie vond ik daar goed bij passen.
Romangeen en Shuirontje zijn namen van koninkrijken uit mijn nieuwste boek Mozaïek van Geluk. Het zijn anagrammen van voor mij dierbare plaatsnamen in Nederland. De naam Romangeen was makkelijk te maken. Voor Shuirontje ben ik langer aan het puzzelen geweest.
Weet jij welke plaatsnamen aan de basis stonden van Romangeen en Shuirontje?
Zomer vol boeken
Op de facebookgroep Boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs start in juni “zomer vol boeken”. Drie maanden lang zijn er te gekke acties. Zo worden er heel veel boeken verloot en zijn er flink wat live vraag en antwoordsessie met auteurs. Bij deze groep hoort ook een youtube-kanaal, waarop je alle filmpjes terug kunt zien.
Hoi Liesbeth,
Beetje late reactie, maar ik kom er nu pas achter dat je mij genoemd had op je blog, met een link naar de mijne. Dank je wel!
Groeten,
Manon
Complimenten voor de achterflap tekst voor jouw nieuw boek Mozaïek van geluk,
Liesbeth.
Echt heel mooi!
En wat fantastisch dat jij deze maand van
Tazzy Jenninga schrijver van de maand bent.
Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs en deze knappe prestatie!
Op deze prachtige prijs mag jij ook super,
super trots op zijn!
Suzanne van den Buijs