Schrijfavonturen november 2021

Mythische Mare

Sinds enige tijd krijgen leden van de Mythische Mare maandelijks een bericht met nieuwtjes en unieke achtergrondinformatie over mijn boeken en verhalen. Eén van de vaste rubrieken daar is Kennismaken met…
Hierin maak je kennis met één van de personages uit mijn boeken en verhalen. Vrouw Holle uit De verdwenen prinses van Geografie en Het goud van de Gelaarsde Kat is o.a. al geweest. De volgende keer lezen leden meer over N.O.A.C.H., de hoofdpersoon uit mijn gelijknamige verhaal in Nevelkinderen.
Daarnaast krijgen leden van de Mythische Mare nog veel meer extra’s. Wanneer je je deze week nog inschrijft, krijg je aankomende dinsdag al een bericht van de Mythische Mare.

Niets missen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Mozaïek van Geluk

Ik ben bijna op het einde van Mozaïek van Geluk. Dat wil zeggen, ik heb de feedback van mijn tweede proeflezer bijna verwerkt. Een hele klus, want hij had best wat op- en aanmerkingen. Het boek is daardoor nog beter geworden, maar het vergde wel flink wat aanpassingen. Ook heb ik nog wat puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Zo hebben hoofdpersoon prinses Faeline en haar vader koning Archibald allebei ook een tweede naam gekregen.

Meer dan menselijk

Zoals je wellicht weet, leid ik het project Meer dan menselijk. Verschillende auteurs schrijven ieder een verhaal rondom het thema goden en godinnen. Deze verhalen worden gebundeld in het boek Meer dan menselijk.
Ik heb lang zitten puzzelen met mijn inzending en ik schoof het schrijven van een verhaal steeds voor me uit. Ik kon gewoon niet echt iets bedenken dat paste binnen het thema. Ik heb iets geprobeerd met Carnaval der goden, waarin alle goden uit alle religies een soort jaarlijkse bijeenkomst houden. Helaas werkte dat niet echt. Misschien dat ik dat verhaal alsnog ga afmaken en als tweede verhaal instuur. Of ik bewaar het voor een andere gelegenheid.
Voor de verhalenbundel Nevelkinderen schreef ik een SF-verhaal. Dat beviel zo goed, dat ik besloot dit nog eens te doen. Ik kreeg voor dit nieuwe verhaal inspiratie door een strandwandeling op Texel, waarbij honderden kwallen waren aangespoeld. Ook liet ik me inspireren door de enorme hoeveelheid afval die mensen produceren. Toch stelde ik het schrijven hiervan ook steeds uit, totdat de deadline bijna verstreken was. Toen pas lukte het me om het verhaal verder af te schrijven.

Prachtige recensie

Wijna Pronk las mijn boek Het goud van de Gelaarsde Kat. Ze deed dit voor de groep Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers. Hierbij laten auteurs hun boek rondreizen van lezer naar lezer, in ruil voor een recensie. Ze heeft van het boek genoten en noemt het “… een fantasie om dit in elkaar te zetten.” Ze geeft het boek 4 prachtige sterren. Hier ben ik natuurlijk heel blij mee.
De hele recensie staat o.a. op Hebban.

Overig nieuws

 • De afgelopen periode waren er achter de schermen wat storingen aan deze site. De plugin van Mailpoet werkte niet meer. Hiermee verstuur ik de berichten van de Mythische Mare. De facebookgroep wordpress help NL bood gelukkig uitkomst. Ik moest de plugin handmatig verwijderen en daarna opnieuw toevoegen. Na even online zoeken hoe dat werkte, is het gelukt. Het was wel heel eng om de plugin te verwijderen: ben ik dan niet al mijn gegevens kwijt? Het was een hele opluchting om te merken dat dit niet het geval was.
 • Een ander probleem was dat ik een tijdje de S van https kwijt was. Deze S betekend dat de site beveiligd is. Om een voor mij onbekende reden was deze ineens verdwenen. Ik had geen idee hoe ik dit kon oplossen. Natuurlijk heb ik wel online informatie opgezocht en ook zelf gekeken bij mijn hosting. Ik ben echter geen IT-er of professioneel websitebouwer en als ik niet weet wat er gebeurd, dan ga ik nergens aanzitten. Gelukkig heb ik een goede vriend die hier wel verstand van heeft. Hij hielp me uit de brand. Dankjewel, Maarten!
  Uiteindelijk was het een kwestie van een vinkje aanzetten. Een volgende keer hoop ik dat zelf te kunnen.
 • Johan Klein Haneveld, auteur van vele boeken en verhalen noemt mijn website op zijn tweemaandelijkse blog. Dit omdat ik de verhalenbundel Voorbij de storm in het zonnetje heb gezet.
  Johan is initiatiefnemer van deze klimaatbundel en schreef ook Plastic Vriend, waarvan de opbrengsten naar de Plastic Soup Foundation gaan.
  De hele blog van Johan kun je hier lezen.

Verdrietig bericht

Helaas hebben mijn man en ik afgelopen maand opnieuw een miskraam meegemaakt. Het is de tweede miskraam in vijf maanden tijd en dat hakt er psychisch behoorlijk in. Ik ga er niet te veel over uitweiden, maar kan wel zeggen dat het naar omstandigheden redelijk goed met ons gaat. De vele blijken van medeleven van familie, vrienden, collega’s en (on)bekenden op sociale media zijn voor ons een grote steun.
Heb je zelf een miskraam meegemaakt? Praat er alsjeblieft over en zoek, indien nodig, (professionele) hulp.

Andere boeken

Deze maand las ik De plek van de verloren dingen van Cecelia Ahern.
Ook begon ik in Vertraagde woede van Jan Heutink.
Verder ontving ik Gouden genen van Xavier Graff en Het portret van Marga Bruijnis.
Deze drie boeken mag ik lezen voor de groep Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers. (Zie elders in deze editie van Schrijfavonturen.)

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

2 thoughts on “Schrijfavonturen november 2021

 1. Beste Liesbeth en partner,

  Wat vreselijk naar dat jullie nu voor de tweede keer een miskraam hebben gekregen.
  Ik wens jullie heel veel sterkte, kracht en moed met deze verschrikkelijke verdrietige gebeurtenis.
  Ook jullie tweede kindje heeft nu een plekje in het hemelrijken.

  Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BTW verhoging

Het kabinet wil de BTW op sport, horeca, kunst en cultuur verhogen naar 21%. Dit maakt het onbetaalbaar en zorgt voor een verarmde samenleving.

Lees verder

In ruil voor een wens

Met collega-auteur Nel Goudriaan deed ik aan boekenruil. We hebben elk een boek van de ander gelezen.
Verder publiceerde Out Of This World weer een verhaal van mij en ben ik gevraagd voor een detective.

Lees verder

Gelukkig nieuwjaar in drie woorden

Gelukkig 2024!
Er verschenen mooie recensies van Welkom in de broeikaswereld, ik behaalde de eerste plaats met een verhalenwedstrijd en ik doe dit jaar mee aan de ESFS Awards.

Lees verder