Schrijfavonturen december 2021

Nationale Ziekenomroep

Onlangs werd ik benaderd door de Nationale Ziekenomroep. Zij hebben een wekelijkse podcast waarin ze boeken bespreken. In week 50 (vanaf 15 december) is mijn boek Het goud van de Gelaarsde Kat aan de beurt. Hoe gaaf is dat! Alles zal te vinden zijn via https://nationaleziekenomroep.com. Natuurlijk zal ik het tzt ook op deze site delen.

 • Wist je dat Het goud van de Gelaarsde Kat eerder ook al op de radio is geweest? Dat was bij Boeken met Michel van omroep NOOS. Hieronder kun je die uitzending terug luisteren.
Beluister het gesprek over Het goud van de Gelaarsde Kat bij Omroep NOOS

Tien verse nachtwakers

Sinds 27 juli dit jaar kun je tweewekelijks genieten van een nieuwe aflevering van het vervolgverhaal 10 verse nachtwakers. Op 8 februari 2022 zal de laatste aflevering geplaatst worden. Al enige tijd probeer ik te bedenken of en zo ja, wat er hierna geplaatst gaat worden. Op dit moment verschijnt er nog elke dinsdag een item op deze site. Naast om de week een aflevering van 10 verse nachtwakers is dat eens per maand Boek in het zonnetje en elke maand een overzicht van mijn Schrijfavonturen van de voorgaande periode.
Hoewel ik 10 verse nachtwakers maanden geleden al helemaal heb ingepland, zit er achter de schermen een hoop werk en tijd in het bijhouden van en publiceren op deze site. Tijd die ik niet in schrijven kan stoppen. Daarom heb ik besloten dat er vanaf 8 februari volgend jaar nog maar twee keer per maand een item geplaatst zal worden. Dat zullen zijn: Boek in het zonnetje en Schrijfavonturen. Beiden op dezelfde frequentie en dag als nu.
Voor de nieuwsgierigen: nee, ik ga niet alle afleveringen van 10 verse nachtwakers nu al plaatsen. Ik vind dat zonde van het vele werk dat ik heb gehad om al die 15 afleveringen te plannen. Bovendien kan het heerlijk zijn om in spanning te zitten over hoe een verhaal verder zal gaan.

Selfpub café

Al een aantal jaren runnen Shirley Pellikaan en Kim Verheugen het Selfpub café. In dit digitale café reizen boeken rond van lezer naar lezer. Je krijgt het boek gratis opgestuurd, waarna je het mag lezen en een recensie schrijft. Vervolgens schrijf je iets leuks in het boek voor de auteur en stuurt het op jouw kosten door naar de volgende. Na een jaar rondreizen krijgt de auteur het boek weer terug, vol met mooie woorden van enthousiaste lezers. Dit is natuurlijk een heel mooi aandenken. Als lezer kun je zo op een laagdrempelige manier kennis maken met een boek. Zelf heb ik al verschillende mooie boeken mogen ontdekken dankzij dit café:

Helaas hebben Kim en Shirley besloten om te stoppen met dit café. Ik snap hun beslissing, want achter de schermen zit er een hoop werk in. Dankzij hun inzet en enthousiasme liep dit café op rolletjes en hebben vele boeken nog veel meer lezers mogen bereiken. Daarom ook vanaf deze plek:

Shirley en Kim: Bedankt!

 • Wist je dat Kim zelf ook boeken schrijft? Zie haar profiel op Hebban.
 • En wist je dat Shirley ieder weekend boeken verloot? Dit en meer staat op haar website.

Mythische Mare

Aankomende dinsdag verschijnt er weer een nieuwe editie van de Mythische Mare, dé nieuwsbrief voor echte fans. Ook in deze editie kom je meer te weten over één van de personages uit mijn verhalen.
Natuurlijk wil je dit niet missen. Als lid van de Mythische Mare krijg je nog veel meer extra’s, zoals o.a. het korte verhaal Een verhaal met een boodschap. Via het formulier hieronder kun je je vrijblijvend inschrijven.

Hoe ontstaan mijn verhalen?
Welke geheimen dragen de personages met zich mee?
Hoe kun je zelf fantastische verhalen schrijven?

Leden van onderstaande groep weten het

Mythische Mare

Kom erbij en krijg Een verhaal met een boodschap

Meer dan menselijk

Al enige tijd leid ik het project Meer dan menselijk. Ik heb destijds het stokje van iemand overgenomen, toen deze persoon ermee stopte. Meer dan menselijk is de titel van een nog te verschijnen verhalenbundel waarvan alle opbrengsten naar het autismefonds zullen gaan. Alle verhalen hebben een link met goden en godinnen.
Op dit moment hebben we naast een groep auteurs ook een aantal andere mensen die hier aan meewerken. Denk aan bijvoorbeeld coverontwerp en redactie.
Er was wel een deadline voor het insturen van verhalen, maar er waren toen slechts drie verhalen binnen. Ikzelf had door omstandigheden ook nog niets ingestuurd. Om die reden hebben we de deadline voorlopig losgelaten. Op het moment dat er ruim voldoende verhalen binnen zijn, zal er een uiterste inzendtermijn komen. Ook is er in verschillende facebookgroepen een oproep geplaatst en dat heeft gewerkt. De facebookgroep die we hebben om te communiceren is flink gegroeid.
Wanneer de bundel Meer dan menselijk verkrijgbaar is, is nog niet bekend.

Andere boeken

Deze maand las ik Vertraagde Woede van Jan Heutink en Het portret van Marga Bruijnis.

2 thoughts on “Schrijfavonturen december 2021

 1. Wauw, wat ontzettend knap dat jij met jou boek op de radio komt bij de nationale ziekenomroep, Liesbeth.
  Het is prachtig om te zien hoe ongelooflijke mooie grote stappen jij zet als auteur.
  Echt ik bewonder jouw enorm hoe jij het allemaal zo fantastisch doet als auteur.
  En hoe enorme groei jij maakt in jouw schrijfontwikkelingen.

  Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pre order, Slendaf en een lezersgroep

Pre order Mozaïek van Geluk De fairytale horror Mozaïek van Geluk is nu in de voorverkoop! Houd jij van sprookjes die wat minder zoetsappig zijn, dan is dit boek zeker iets voor jou. Het is een mozaïeknovelle, een bundel verhalen die samen een doorlopend geheel vormen. Met o.a. limericks en verschillende liederen. Via deze link […]

Ik wil meer weten

Boek in het zonnetje: Marcel, sterk met down

Eens per maand zet ik een boek in het zonnetje. Een boek dat absoluut extra aandacht verdient. Dit keer: Marcel, sterk met downPatsi Desiree In Marcel, sterk met down vertelt Patsi Desiree het semi-autobiografische verhaal van Marcel, een jongeman met Downsyndroom. Hij is bevriend met een paar lieve mensen en met een hond. Dit boek geeft een […]

Ik wil meer weten

Pre order Mozaïek van Geluk, gastblog en een prachtige recensie

Pre order Mozaïek van Geluk Vanaf november verkrijgbaar: De fairytale horror Mozaïek van Geluk.Nu al te bestellen.Inclusief gratis leuke extra’s voor de snelle beslissers: Een brief, handgeschreven door één van de personages; Bijpassende goodies; Korting op de verzendkosten. AchterflaptekstSinds de verdwijning van haar geliefde is prinses Faeline ongelukkig. Wie haar laat lachen, mag met haar […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security