Wekelijks een kort verhaal en een culinair recept

De eerste recensie

Martine Pauwels schreef de eerste recensie van Mozaïek van Geluk. Het is een hele mooie recensie geworden. Dankjewel, Martine!
Martine schrijft zelf ook boeken. Kijk maar op haar website.

Wist je dat?

De fairytale horror Mozaïek van Geluk ook te koop is via AnderWereld?

En dat Mozaïek van Geluk momenteel rondreist in het OERgezellig Boekenlab? In ruil voor een recensie kun je boeken gratis lezen. Na het lezen schrijf je er iets leuks in voor de auteur en stuur je het boek op eigen kosten naar de volgende lezer. Na een jaar komt het boek vol mooie woorden terug bij de auteur.

Talentprijs en Muzeprijs 2022

Op zondag 20 november 2022 was ik bij de uitreiking van de Talentprijs en Muzeprijs 2022 bij ons in de gemeente. Suzanne van den Buijs, die de autobiografische dichtbundel Suus leven met Asperger schreef, was één van de genomineerden. Omdat ik haar persoonlijk goed ken, was ik bij de uitreiking aanwezig. Zo kon ik gelijk het door haar bestelde exemplaar van Mozaïek van Geluk aan Suzanne geven.
De middag bestond uit een aantal optredens van de genomineerden met tussendoor hapjes en drankjes. Het optreden dat ik het mooist/ indrukwekkendst vond was dat van Hasan Kaddour. Hij vluchtte van Syrië naar Nederland en schreef daarover het boek Het verhaal van mijn twee dorpen. Ik heb dit boek van hem gekocht en natuurlijk laten signeren.
Het was een hele gezellige middag!

Damast in Salland

Ik had naar de uitreiking van de Talentprijs en Muzeprijs 2022 (zie hierboven) ook een aantal bladwijzers van Mozaïek van Geluk meegenomen. Eén daarvan gaf ik aan Hasan Kaddour toen ik zijn boek Het verhaal van mijn twee dorpen kocht. Hasan is ook initiatiefnemer van het platform Damast in Salland, waar inwoners uit Salland elkaar kunnen ontmoeten. Nadat hij mijn website had bekeken, wilde hij graag nader met mij kennismaken.
Een paar dagen later zaten we samen in het restaurant van de bibliotheek om een aantal dingen te bespreken. Het resultaat is een mooie samenwerking:

ik ga iedere dinsdag een kort verhaal schrijven voor Damast in Salland.

Hoe gaaf is dat?!

Culinair recept

Naast Mozaïek van Geluk is ook De bar met de Duizend Deuren pas verschenen. In deze sciencefiction verhalenbundel staan twee verhalen van mij. Op Hebban schreef ene Charles daar het volgende over:

 • Waar voor je geld
  “Soms hebben de Paulen en Paula’s het wel heel slecht getroffen. Maar misschien is er nog hoop? Zo ja, dan speelt de Bar een rol. Een nachtmerrie-verhaaltje.”
 • De piskabouter
  “Wat is een Bar zonder bier en bitterballen? Voordat we de bundel verlaten, krijgen we nog wat recepten. Ik zou zeggen: leer en pas toe!”

De Bar met de Duizend Deuren is alleen voor Paul toegankelijk. Maar hij is er niet alleen. Ook zijn evenbeelden uit alternatieve universa weten de bar te vinden. Onder het genot van een kroes bier en een schaal geroosterde veldmuizen vertellen ze elkaar de wildste verhalen.

Johan Klein Haneveld nodigde 24 schrijvers uit Nederland en België uit met hem een bezoek te brengen aan deze bar in het hart van het multiversum. 

De omslag is gemaakt door Tais Teng.

Gelezen boeken

Deze maand las ik Het woud van de maker van Peter Schaap. Voor het OERgezellig Boekenlab (waar ook Mozaïek van Geluk rondreist) las ik Tot onze wegen scheiden van Emma Anna.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

3 thoughts on “Wekelijks een kort verhaal en een culinair recept

 1. Nee, Liesbeth die heb ik nog niet gekocht.
  Maar het boek van Het verhaal van mijn twee dorpen van Hasan Kaddour wil ik wel heel graag nog kopen en heel graag lezen.
  Want ik ben zeer benieuwd naar dit mooie en indrukwekkende verhaal van Hasan Kaddour.

  Suzanne van den Buijs

 2. Beste Liesbeth,

  Enorm bedankt dat jij bij de talentprijs uitreiking Olst-Wijhe 2022 bent geweest.
  Ik vond het heel leuk dat jij hier naar toegekomen bent, nu ik ook genomineerd was als schrijfster en dichteres met het
  Syndroom van Asperger, een vorm van autisme en die bruggenbouwer is voor de autistische wereld.
  Wat formidabel dat jij nu een goede samenwerking heb met schrijver en dichter
  Hasan Kaddour.
  Hassan Kaddour is echt een uitzonderlijk goede schrijver en dichter met een heel belangrijke boodschap voor deze wereld over zijn leven in Syrie en Nederland.
  Ik heb hier echt diep respect voor!

  Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In ruil voor een wens

Met collega-auteur Nel Goudriaan deed ik aan boekenruil. We hebben elk een boek van de ander gelezen.
Verder publiceerde Out Of This World weer een verhaal van mij en ben ik gevraagd voor een detective.

Lees verder

Gelukkig nieuwjaar in drie woorden

Gelukkig 2024!
Er verschenen mooie recensies van Welkom in de broeikaswereld, ik behaalde de eerste plaats met een verhalenwedstrijd en ik doe dit jaar mee aan de ESFS Awards.

Lees verder

De A van interview en frequentie

Er verscheen een ABC-tje met mij en een interview op Out Of This World. Ook schreef ik een bijzonder 3-woorden verhaal.

Lees verder