Blogtour, tiktok, nieuwe serie en ziekenomroep

Meer dan Menselijk

De verhalenbundel Meer dan Menselijk is inmiddels verschenen. Alle opbrengsten gaan naar het Autisme Fonds. De eerste recensies komen ook binnen. Soumya Shyam, die zelf ook een verhaal voor deze bundel schreef, zegt op Goodreads het volgende over de bundel:

“Ik heb genoten van de variëteit aan verhalen, ideeën en settings dat het thema ‘goden en godinnen’ heeft geïnspireerd. Humor, spanning, drama en horror wisselen elkaar af. Ook hebben niet alle verhalen uitgesproken, ‘typische’ godheden, maar anderszins figuren met bovennatuurlijke krachten. Die afwisseling (…) komt ook goed naar voren wat betreft de volgorde waarin de verhalen in de bundel staan.”

Over mijn verhaal Versteende Verlangens zegt ze:

“Een origineel en goed geschreven verhaal over een man uit de middeleeuwen met twijfelachtige principes die in een stenen object is veranderd. Het verhaal heeft een sterke stem en het tweede persoons vertelperspectief werkt goed.”

Soumya’s hele recensie lees je op Goodreads.

Blogtour

Voor Meer dan Menselijk hebben we een blogtour georganiseerd. De eerste recensies staan al online:

 • Maxi Mini Bieb Aurora schrijft op Hebban: “Buiten dat je boek zeker moet lezen voor het doel dat ze steunen, is ieder verhaal het ook nog eens de moeite waard om te lezen.”
 • Sheila_hjv_inbooks over mijn verhaal Versteende Verlangens: “Heel anders dan vroeger, kan hij alleen nog maar naar het vrouwelijk schoon kijken en dat ervaart hij echt als afzien.
  Liesbeth Jochemsen neemt je mee in de mijmeringen van een bijzonder hoofdpersoon.”
 • Ook Het Boekenbijtje heeft “de bundel met plezier gelezen.”
 • Boekenpearls 76 schrijft: “Ieder verhaal in deze bundel is een pareltje. Soms bovennatuurlijke krachten die je bevattingsvermogen te boven gaan. Woorden die al je zintuigen gelijk op scherp zetten en je niet loslaten voordat het verhaal eindigt. Soms een zoektocht door heden en verleden. Leerzaam en het idee dat jezelf mee op zoek gaat naar het antwoord.”

Nationale Ziekenomroep

Ook de Nationale Ziekenomroep besteedt aandacht aan Meer dan Menselijk. In Boekbespreking 134 van maart 2023 komt ook deze verhalenbundel voorbij: vanaf minuut acht en een half.

Hier in Salland

Iedere dinsdag schrijf ik een stukje op Hier in Salland. De afgelopen periode blogde ik daar o.a. over welke films ik erg indrukwekkend vond, over de voetreis(!) die mijn ouders maken naar Rome (Je kunt hen hier volgen.) en over een dag vol pakketjes.

Mozaïek van Geluk

Ook van Mozaïek van Geluk komen er mooie recensies binnen. Zoals deze, (ook) van Soumya Shyam.
Op Hebban schrijft ze o.a.:

“Mozaïek van Geluk is een mooi in elkaar gezette raamvertelling. Het verhaal van prinses Faeline is om beurten sprookjesachtig, eng, grappig, luchtig, verdrietig, spannend…wat dat betreft is het boek niet alleen een mozaïek van verschillende verhalen maar ook van het gevoel dat je er als lezer bij krijgt.
Ik vind dit eerlijk gezegd de leukste raamvertelling die ik tot nu toe heb gelezen. In het begin kom je steeds nieuwe personages tegen per hoofdstuk, maar langzaam merk je dat ze in dezelfde wereld leven en een rol hebben in elkaars verhaal. Wat voor mij daarbij erg effectief werkt is dat elk verhaaleinde nét geen voldoening geeft. Je blijft je daardoor afvragen hoe het verder zal gaan met de personages hoewel het verhaal net afgelopen lijkt. En warempel, voor je het weet kom je ze alweer tegen in een volgend verhaal, zij het misschien wat meer op de achtergrond.
(…) De doorgaans droge vertelstijl past daar goed bij en leidt ook tot grappige momenten. Ik heb echt op meerdere momenten hardop gelachen.”

Soumya’s hele recensie lees je op Hebban.

Achterflaptekst:
Sinds de verdwijning van haar geliefde is prinses Faeline ongelukkig. Wie haar laat lachen, mag met haar trouwen. Dit brengt koning Archibald in een lastige positie. Misschien is het beter dat ze met een ander trouwt. Wat gebeurt er wanneer de prinses opnieuw ongelukkig wordt? Intussen wordt een jonge vrouw slachtoffer van de niet zo goede fee. Op de vlucht voor de prins met wie ze moest dansen, wordt ze ingezet als middel om Faeline te genezen van haar beestachtige toestand. Laat je door verhalen, limericks, een lied en een pamflet meevoeren naar een wereld vol biggen, pratende kikkers en levensgevaarlijke kamillethee. Een wereld waarin trouwen met een prinses letterlijk een rib uit je lijf kost.

“Dat van die kamillethee is niet waar! Tegenwoordig kun je onbezorgd genieten van mijn thee.” Flip

Nieuwe serie

Volgende maand start een nieuwe serie op deze site. In december 2022 was er namelijk in de Sciencefiction & Fantasy Boekenclub op facebook een winactie waarbij je een gedicht voor prinses Faeline moest schrijven. Je kon daarbij een gesigneerd exemplaar van Mozaïek van Geluk winnen. Dit leverde zo veel mooie, ontroerende en humorvolle gedichten op, dat ik deze de komende maanden met jou wil delen. In april komt de eerste online. Deze rubriek zal, samen met Boek in het Zonnetje, afwisselend maandelijks verschijnen.

Wil je alsnog een exemplaar van Mozaïek van Geluk winnen? Schrijf je dan uiterlijk 4 april in voor de Mythische Mare. Daar lees je hoe je kans maakt op een ebook van Mozaïek van Geluk.

Over selfpubben

Op Storkhouse, de website van auteur Patricia Bouwhuis- Ooyevaar, verscheen een dubbelinterview met mij en auteur Ronald van der Pol over het proces van uitgeven in eigen beheer. Je kunt het hele interview hier teruglezen, of lees gedeeltes ervan op mijn eigen website.

Gelezen boeken

Ik las De afvallige ster van Johan Klein Haneveld en Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

2 thoughts on “Blogtour, tiktok, nieuwe serie en ziekenomroep

 1. Wat ben jij weer ongelooflijk actief met jouw schrijfleven.
  Wat goed dat het verhalenbundel
  Meer de menselijk inmiddels verschenen is en daar de opbrengsten naar het Autisme fonds gaan.
  Dit vind ik als vrouw die zelf het Syndroom van Asperger, een vorm van autisme heeft heel mooi om te horen.
  Waar kan ik het boek Meer dan menselijk kopen of bestellen? En wat kost het?
  Want ik zou dit boek zelf ook wel willen aanschaffen.

  Jij bent echt een topper dat jij zo veel onderneemt als schrijfster, Liesbeth!

  Suzanne van den Buijs

  1. Hoi Suzanne,

   Meer dan Menselijk is via iedere (online) boekwinkel te bestellen. Het ISBN-nummer is 9789403686226.
   Wanneer je rechtsreeks via de uitgever besteld, blijft er meer geld over voor het goede doel. Dat kan via deze link.
   Het boek kost €22,50 en het ebook is €4,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BTW verhoging

Het kabinet wil de BTW op sport, horeca, kunst en cultuur verhogen naar 21%. Dit maakt het onbetaalbaar en zorgt voor een verarmde samenleving.

Lees verder

In ruil voor een wens

Met collega-auteur Nel Goudriaan deed ik aan boekenruil. We hebben elk een boek van de ander gelezen.
Verder publiceerde Out Of This World weer een verhaal van mij en ben ik gevraagd voor een detective.

Lees verder

Gelukkig nieuwjaar in drie woorden

Gelukkig 2024!
Er verschenen mooie recensies van Welkom in de broeikaswereld, ik behaalde de eerste plaats met een verhalenwedstrijd en ik doe dit jaar mee aan de ESFS Awards.

Lees verder