Schrijfavonturen april 2021

Manuscript af


Het is eindelijk zover! Vorige maand heb ik het manuscript van Mozaïek van Geluk afgerond! Het ligt momenteel bij de redacteur en dan volgt het proces van herschrijven. Het was nog een hele kluif om het boek af te krijgen. Ik zat met verschillende losse verhaallijnen die ik moest samenbrengen/ afronden. Ook waren er een aantal personages waar ik nog iets mee moest. Uiteindelijk heb ik alles tot een goed einde weten te brengen. Of niet? Dat kun je binnenkort zelf ontdekken.

3e prijs


Vorige maand deed ik mee aan de verhalenwedstrijd Beste verhaal uit de Sallandse IJsselstreek. Mijn verhaal Opgericht behaalde de 3e plek! Daarom werd mijn verhaal in de lokale krant gepubliceerd en werd ik geïnterviewd.

Het krantenartikel van 14 april 2021 met daarin mijn verhaal Opgericht en een interview met mij

Schrijver van de Maand


Op de blog van Tazzy Jenninga ben ik deze maand Schrijver van de Maand. Er zijn een heleboel leuke dingen voorbijgekomen, die je op de blog en bijbehorende facebookgroep allemaal kunt teruglezen.

Mogelijk echt gebeurd


Eén van de verhalenwedstrijden waar ik aan deelneem is Wie heeft het gedaan? van 18.02 Publishing. Tot nu toe is het merendeel van mijn verhalen gebaseerd op sprookjes of legenden. Alleen N.O.A.C.H., dat gepubliceerd is in Nevelkinderen, is een sciencefictionverhaal.
Vrijwel al mijn verhalen kunnen (nog) niet echt gebeurd zijn. Behalve Vigilie, dat is gepubliceerd in Nachtwakers, al is dat wel wat luguber.
Voor de wedstrijd van 18.02 publishing schreef ik een verhaal dat volledig echt gebeurd kan zijn en ook niet gebaseerd is op een legende. Voor mij was het een keer heel wat anders om te schrijven, maar zeker een leuke ervaring. Het was zelfs zo leuk, dat ik daarna ook een tweede verhaal voor deze wedstrijd schreef.

Nevelkinderen in het nieuws


In de nieuwsbrief van Modern Myths werd de verhalenbundel Nevelkinderen genoemd. Zoals je weet, is mijn verhaal N.O.A.C.H. in dit boek gepubliceerd. Je kunt het artikel hier teruglezen.

Schrijfwedstrijd van Marceline de Waard


Een andere schrijfwedstrijd waar ik aan meedoe is Verlangen- de schrijfwedstrijd van Marceline de Waard. Voor deze wedstrijd schreef ik een hertelling van Doornroosje, maar dat verhaal is uiteindelijk gepubliceerd op de blog van Tazzy Jenninga, omdat ik daar in april onverwachts Schrijver van de Maand was. Ik moest dus een nieuw verhaal schrijven. Iets waar ik later even spijt van had, want dat nieuwe verhaal bevatte 150 woorden meer dan de maximaal toegestane 800 en het Doornroosje-verhaal had wel het juiste aantal woorden. Gelukkig is dat uiteindelijk allemaal goed gekomen en hopelijk kun je het verhaal deze zomer lezen op de website van Marceline.
Het bewuste Doornroosje verhaal kun je hier lezen.

Bingo


In navolging van Johan Klein Haneveld, die een bingo schreef rondom elementen uit zijn verhalen, besloot ik om iets soortgelijks te doen. Ik schreef een bingo rondom verschillende sprookjes en elementen daaruit. Elk begrip op die bingokaart heb ik in tenminste één van mijn verhalen gebruikt. Als Mozaïek van Geluk is verschenen, zijn ze ook allemaal gepubliceerd.
Kun jij raden welk sprookje of element daaruit in welk boek of verhaal is gepubliceerd?

Bingo

Andere website?


Al zo’n drie jaar gebruik ik met tevredenheid de gratis versie van wordpress. De laatste tijd loop ik steeds vaker tegen de beperkingen daarvan aan. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een geluidsbestand te uploaden. Ook het instellen van Instagram-shopping lukt niet, omdat ik op deze site geen winkel heb. Alle boeken en verhalenbundels staan namelijk doorgelinkt naar de website van de betreffende uitgever.
Voor Mozaïek van Geluk wil ik thuis een voorraad boeken houden, zodat je dit boek ook rechtstreeks via mij kan bestellen. Het bestellen en betalen moet natuurlijk van beide kanten zo gemakkelijk en veilig mogelijk zijn, en ook daar loop ik met mijn huidige wordpress abonnement tegenaan. De kans is dus zeer groot dat ik binnenkort overstap naar een andere website. Alleen welke nou het beste voor mij is, dat moet ik nog uitzoeken.

Leeservaringen


Deze maand las ik ook weer twee boeken:
Schaakmat van Joanne Harris en Een veilige plek van Wilma van den Akker.
Via de website van Joanne Harris stuurde ik haar een bericht dat ik haar boek had gelezen, met daarin een link naar mijn recensie. De volgende dag kreeg ik een persoonlijk berichtje terug. Superleuk!

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

2 thoughts on “Schrijfavonturen april 2021

 1. Beste Liesbeth,

  Wat fantastisch dat je de derde prijs hebt gewonnen met de verhalenwedstrijd Beste verhaal van
  De Sallandse IJsselstreek.
  Van harte gefeliciteerd hiermee!
  Ik heb je verhaal voor de verhalenwedstrijd Beste verhaal van de Sallandse IJsselstreek dan ook gelezen in de Reklamix.
  En ik vond het echt een heel prachtig verhaal! Echt heel knap en mooi gedaan.
  Mijn complimenten.

  Heel mooi dat het manuscript van jouw nieuwe boek; Mozaïek van Geluk nu bij de redacteur ligt. Ik ben echt heel benieuwt naar je nieuwe boek en wil jouw nieuw boek Moziek van geluk echt heel graag aanschaffen en lezen.

  Heel leuk dat je weer met een verhaal van jou in een verhalenbundel komt.
  Echt weer een hele mooie stap.

  Wat maak je allemaal weer prachtige ontwikkelingen en stappen als auteur.
  Je mag echt geweldig trots op jezelf zijn!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tandje terug

Uit zelfbehoud heb ik besloten om nog een tandje terug te doen. Momenteel heb ik mijn handen, tijd en hoofd al behoorlijk vol met de zorg voor mijn dochter en mijn baan als chemisch analist. Ik kom soms amper aan mezelf toe. Daarom verschijnen er vanaf heden geen blogs met schrijfupdates meer op mijn website. […]

Lees verder

BTW verhoging

Het kabinet wil de BTW op sport, horeca, kunst en cultuur verhogen naar 21%. Dit maakt het onbetaalbaar en zorgt voor een verarmde samenleving.

Lees verder

In ruil voor een wens

Met collega-auteur Nel Goudriaan deed ik aan boekenruil. We hebben elk een boek van de ander gelezen.
Verder publiceerde Out Of This World weer een verhaal van mij en ben ik gevraagd voor een detective.

Lees verder