Schrijfavonturen mei 2022

Mozaïek van Geluk

Het manuscript van deze fairytale horror is eindelijk af! Dat wil zeggen dat het nu bij de redactie ligt voor een tweede redactieronde. Eerder heeft Annemiek Steur er al professioneel naar gekeken. Ook heeft het manuscript twee rondes proeflezers gehad. Hierna heb ik nog zoveel herschreven en veranderd (ik voegde zelfs nog een extra hoofdstuk toe) dat een nieuwe redactieronde nodig was.
Voor deze laatste redactieronde maak ik via het STAP-budget gebruik van de diensten van Pumbo. Doordat zij echter héél veel aanmeldingen hebben gekregen, moet ik nu toch begin juli wachten voordat mijn manuscript geredigeerd is. Daar baal ik eerlijk gezegd wel een beetje van. Daarna moet ik alle feedback en op- en aanmerkingen nog verwerken. Ik verwacht dat Mozaïek van Geluk na de zomer gepubliceerd zal worden.

Eerste persoon meervoud

Voor een kort verhaal gebruikte ik een uniek perspectief, namelijk eerste persoon meervoud. Ik had al eerder met dat perspectief geëxperimenteerd, maar toen werkte het niet. Dit keer, met een bos tulpen als hoofdpersoon, paste het wel goed. Ik heb het verhaal ingezonden voor de bundel Verder voorbij de storm van uitgeverij Macc. Of het verhaal ook in de bundel komt, is afhankelijk van de andere inzendingen.

Van idee naar verhaal

Anna Mattaar van Fictera Schrijfcoaching vroeg of ik voor haar website een stukje wilde typen over mijn schrijfproces. Eerder gaf zij op haar website al feedback op mijn verhaal Versteende verlangens. Dat kun je hier teruglezen.
Voor het stukje over mijn schrijfproces koos ik ervoor om één specifiek verhaal als voorbeeld te nemen, namelijk Een klok in tijdnood.
Mijn blog voor Fictera over mijn schrijfproces kun je hier lezen.
Let op: heb je Een klok in tijdnood nog niet gelezen? Lees dat verhaal dan eerst, om spoilers te voorkomen.

Meer dan menselijk

Momenteel werk ik met een aantal anderen aan het project Meer dan menselijk. Het is de titel van een verhalenbundel waarbij het overkoepelende thema goden en godinnen is. Alle opbrengsten van deze bundel zullen naar het autismefonds gaan. Veel auteurs die aan deze bundel meewerken hebben persoonlijk iets met autisme.
Op dit moment zijn we druk bezig met de redactie van alle verhalen.

Schrijver van de maand

In juni 2022 ben ik schrijver van de maand in de facebookgroep Maxi Minibieb Aurora. Een supergezellige groep waar ik dus een maand lang allerlei leuke dingen ga delen over mijn leven als auteur. En ik ga zeker ook een poging wagen met de beroemde drie woorden verhalen.
De Maxi Minibieb Aurora is ook een fysieke minibieb in Limburg. Als aanvulling op de collectie heb ik een exemplaar van Het goud van de Gelaarsde Kat opgestuurd.

Boekenrubriek kerkblad

Opnieuw ben ik gevraagd om een boek te bespreken in de boekenrubriek van ons kerkblad. In januari mocht ik dit ook al doen. Toen koos ik voor Mijn indianennaam was Blanke Appel van Dorothea Born.
Dit keer heb ik gekozen voor een vertaald boek, namelijk Eva van W. Paul Young. Dit boek gaat over de schepping. De auteur verweeft Bijbelse geschiedenis met eeuwenoude mythologie en zet elke vastgeroeste gedachte over God op losse schroeven.

Andere boeken

Deze maand las ik De machineplaag en De feind invasie van Frank van Dongen. Dit zijn het tweede en derde deel uit de Ontdekking van de mens serie.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

3 thoughts on “Schrijfavonturen mei 2022

 1. Graag gedaan, Liesbeth.
  Nee, ik ben nog geen lid van deze groep.
  Maar dat kan ik misschien in de toekomt wel worden.
  Ik ga dit eerst overleggen met mijn ouders, schrijfdocente en persoonlijke begeleider of ik dit wel of niet ga doen.
  Het lijkt mij in ieder geval wel heel leuk!

  Hartelijke groet,
  Suzanne van den Buijs

 2. Wat super geweldig dat jij in juni 2022 schrijver van de maand bent in de facebookgroep Maxi Minibieb Aurora.
  Hartelijk gefeliciteerd hiermee.

  Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alice houdt in de broeikaswereld een grote schoonmaak

Korte verhalen Er verschenen weer een aantal korte verhalen van mij: Voor Out Of This World schreef ik Specimen Honja. Dit verhaal is gebaseerd op de woorden Verdriet, Zonnesteek, Jubileum die Johan Klein Haneveld koos in de facebookgroep Maxi Mini Bieb Aurora. Op Hier in Salland verscheen het korte verhaal Ursula’s kindje. Ook dit verhaal ontstond […]

Lees verder

Publicatie in tijdschrift, een leuke discussie en een boek vol met handgeschreven reacties

Inspiratiemagazine BoekenWurmen In de facebookgroep BoekenWurmen werd dit voorjaar een verhalenwedstrijd gehouden met als thema “Seizoenen.” De beste verhalen zijn gebundeld en als online inspiratiemagazine uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Ik ben er supertrots op dat mijn verhaal Maria Onbevlekt Ontvangen ook hierin is gepubliceerd!Via de knop hieronder kun je het magazine downloaden. 500 error Tot mijn […]

Lees verder

Drie woorden verhalen, Schrijver van de Maand en EdgeZero

Prachtige recensie op Modern Myths Yvette Hazebroek van Modern Myths las Mozaïek van Geluk en schreef een prachtige recensie. Ze noemt het een “creatief, horrorachtig sprookje.” Ook schrijft ze: “Het plezier waarmee de auteur dit geschreven heeft, spat van de pagina’s af. Het is heel duidelijk dat Jochemsen een vertrouwd en bekend genre (sprookjes) heeft gebruikt […]

Lees verder