Schrijfavonturen juni 2022

Science Fiction & Fantasy Boekenclub

Sinds enige tijd ben ik lid van de facebookgroep Science Fiction & Fantasy Boekenclub. Een supertoffe groep voor iedereen die houdt van sciencefiction, fantasy en horror. Met veel leuke discussies en elke maand een ander thema.

Niets missen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

Maxi Mini Bieb Aurora

Dat is de naam van een facebookgroep waar ik deze hele maand Schrijver van de Maand ben. Ik vertel meer over mijn boeken en verhalen, je kunt mij alles vragen én ik geef het e-book van De verdwenen prinses van Geografie weg.

Achterflaptekst
Wat als je bent vervloekt en door een spinnenbeet honderd jaar zal slapen?
Wat als een huwelijk de enige manier is om dat te voorkomen en jij je aanstaande niet kunt uitstaan?
Voor dit dilemma komt de zestienjarige Dorarosa, prinses van het land Geografie, te staan. Als ze uiteindelijk toch door een spinnenbeet in slaap valt en een prins haar na honderd jaar weer wakker kust, is niets meer hetzelfde. Wie denkt dat ze met de prins trouwt en nog lang en gelukkig leeft, heeft het mis. Het is zelfs de vraag of ze ooit nog haar ware identiteit bekend kan maken.

“Liesbeth Jochemsen heeft in haar verhaal over prinses Dorarosa tal van elementen uit bekende sprookjes verborgen. Ondanks deze vele leuke toevoegingen blijft het originele verhaal duidelijk en goed te volgen.” Yvonne
“Voor elke sprookjesliefhebber een absolute aanrader!” Samantha Scherps
“Een sprookjesachtig pareltje. Het verhaal vliegt in volle vaart door het koninkrijk Geografie en neemt je mee op doldwaze avonturen die je je nog lang zal herinneren… Een aanrader!” Samantha’s boekenhoekje
“Ik ben benieuwd naar het vervolg, want de pasgeboren Alice smeekt om een nieuw vermakelijk verhaal.” Heleen van der Velde

In deze facebookgroep is het de traditie dat auteurs meedoen aan de 3 woorden verhalen. Lezers geven de auteur 3 woorden, waarna hij/zij/hen aan de hand van die woorden een kort verhaal schrijft. Ik deed ook mee:

EdgeZero en Ganymedes

  • EdgeZero publiceert jaarlijks een bundel met de beste verhalen uit de fantasy, sciencefiction en horror. Hiervoor kun je verhalen insturen die het jaar daarvoor zijn ingestuurd voor een wedstrijd of die zijn gepubliceerd in een bundel. Dit jaar had ik twee verhalen die mee mogen doen met EdgeZero 2022. Hiervan heb ik er eentje ingestuurd. Het andere verhaal komt namelijk in zeer aangepaste vorm in mijn fairytale horror Mozaïek van Geluk.
  • Ganymedes is een jaarboek met daarin een bundel korte verhalen en poëze binnen de Nederlandstalige fantasy, sciencefiction en horror. Voor de 2022 editie heb ik één verhaal ingestuurd.
    Het jaarboek van Ganymedes wordt uitgegeven door de stichting Fantastische Vertellingen. Zij geven ook het gelijknamige tijdschrift uit, waarin (recensies van) korte verhalen, essays en kunstuitingen worden gepubliceerd. In editie 58 is mijn verhaal Wie van de drie? gepubliceerd.

Op de afbeelding staat de cover van editie 58 van het tijdschrift Fantastische Vertellingen, met daarin mijn verhaal Wie van de drie?

About Books

About Books is het boekenprogramma van uitgeverij Zilverspoor. Iedere week om 19.30u live op youtube en facebook. Eens per maand hebben ze de rubriek textperts, waarin een (fragment uit een) verhaal van een lezer live wordt voorzien van feedback. Op 25 mei werd een verhaal van mij besproken, getiteld De vervloekte kasteelheer. Supergaaf natuurlijk en ik ga zeker met de tips aan de slag!

Wist je trouwens dat De vervloekte kasteelheer een tweelingverhaal is? Het andere verhaal, Een klok in tijdnood, is te lezen op deze site.

Nieuwsbrief Godijn Publishing

In de nieuwsbrief van Godijn Publishing staat dit keer mijn boek Het goud van de Gelaarsde Kat vermeld. Superleuk natuurlijk! Wil jij de nieuwsbrief ook ontvangen? Ga dan naar hun website. En Elly, dankjewel voor deze promotie!

Gelezen boeken

Ik las Engel in Cassel van Pat Caron, Alle mensen zijn (niet) gelijk van Ilse Bockstaele, De draak van Walarga van Aafke Pleket, Tulpenliefde van Femke Roobol en De getrouwde monnik van Arie de Ruiter.

Niets missen? En leuke extra's ontvangen? Word dan lid van de Mythische Mare.

One thought on “Schrijfavonturen juni 2022”

  1. Complimenten voor jouw nieuw schrijfavonturen, Liesbeth!
    Wauw, echt helemaal te gek!

    Suzanne van den Buijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alice houdt in de broeikaswereld een grote schoonmaak

Korte verhalen Er verschenen weer een aantal korte verhalen van mij: Voor Out Of This World schreef ik Specimen Honja. Dit verhaal is gebaseerd op de woorden Verdriet, Zonnesteek, Jubileum die Johan Klein Haneveld koos in de facebookgroep Maxi Mini Bieb Aurora. Op Hier in Salland verscheen het korte verhaal Ursula’s kindje. Ook dit verhaal ontstond […]

Lees verder

Publicatie in tijdschrift, een leuke discussie en een boek vol met handgeschreven reacties

Inspiratiemagazine BoekenWurmen In de facebookgroep BoekenWurmen werd dit voorjaar een verhalenwedstrijd gehouden met als thema “Seizoenen.” De beste verhalen zijn gebundeld en als online inspiratiemagazine uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Ik ben er supertrots op dat mijn verhaal Maria Onbevlekt Ontvangen ook hierin is gepubliceerd!Via de knop hieronder kun je het magazine downloaden. 500 error Tot mijn […]

Lees verder

Drie woorden verhalen, Schrijver van de Maand en EdgeZero

Prachtige recensie op Modern Myths Yvette Hazebroek van Modern Myths las Mozaïek van Geluk en schreef een prachtige recensie. Ze noemt het een “creatief, horrorachtig sprookje.” Ook schrijft ze: “Het plezier waarmee de auteur dit geschreven heeft, spat van de pagina’s af. Het is heel duidelijk dat Jochemsen een vertrouwd en bekend genre (sprookjes) heeft gebruikt […]

Lees verder