Schrijfavonturen juni 2022

Science Fiction & Fantasy Boekenclub

Sinds enige tijd ben ik lid van de facebookgroep Science Fiction & Fantasy Boekenclub. Een supertoffe groep voor iedereen die houdt van sciencefiction, fantasy en horror. Met veel leuke discussies en elke maand een ander thema.

Niets missen van mijn boeken en verhalen? En leuke extra’s ontvangen? Word dan lid van mijn nieuwsbrief, de Mythische Mare.
Je krijgt dan meteen
het eerste hoofdstuk van Mozaïek van Geluk cadeau.

Maxi Mini Bieb Aurora

Dat is de naam van een facebookgroep waar ik deze hele maand Schrijver van de Maand ben. Ik vertel meer over mijn boeken en verhalen, je kunt mij alles vragen én ik geef het e-book van De verdwenen prinses van Geografie weg.

Achterflaptekst
Wat als je bent vervloekt en door een spinnenbeet honderd jaar zal slapen?
Wat als een huwelijk de enige manier is om dat te voorkomen en jij je aanstaande niet kunt uitstaan?
Voor dit dilemma komt de zestienjarige Dorarosa, prinses van het land Geografie, te staan. Als ze uiteindelijk toch door een spinnenbeet in slaap valt en een prins haar na honderd jaar weer wakker kust, is niets meer hetzelfde. Wie denkt dat ze met de prins trouwt en nog lang en gelukkig leeft, heeft het mis. Het is zelfs de vraag of ze ooit nog haar ware identiteit bekend kan maken.

“Liesbeth Jochemsen heeft in haar verhaal over prinses Dorarosa tal van elementen uit bekende sprookjes verborgen. Ondanks deze vele leuke toevoegingen blijft het originele verhaal duidelijk en goed te volgen.” Yvonne
“Voor elke sprookjesliefhebber een absolute aanrader!” Samantha Scherps
“Een sprookjesachtig pareltje. Het verhaal vliegt in volle vaart door het koninkrijk Geografie en neemt je mee op doldwaze avonturen die je je nog lang zal herinneren… Een aanrader!” Samantha’s boekenhoekje
“Ik ben benieuwd naar het vervolg, want de pasgeboren Alice smeekt om een nieuw vermakelijk verhaal.” Heleen van der Velde

In deze facebookgroep is het de traditie dat auteurs meedoen aan de 3 woorden verhalen. Lezers geven de auteur 3 woorden, waarna hij/zij/hen aan de hand van die woorden een kort verhaal schrijft. Ik deed ook mee:

afbeelding bij Wat zullen we eten?

EdgeZero en Ganymedes

  • EdgeZero publiceert jaarlijks een bundel met de beste verhalen uit de fantasy, sciencefiction en horror. Hiervoor kun je verhalen insturen die het jaar daarvoor zijn ingestuurd voor een wedstrijd of die zijn gepubliceerd in een bundel. Dit jaar had ik twee verhalen die mee mogen doen met EdgeZero 2022. Hiervan heb ik er eentje ingestuurd. Het andere verhaal komt namelijk in zeer aangepaste vorm in mijn fairytale horror Mozaïek van Geluk.
  • Ganymedes is een jaarboek met daarin een bundel korte verhalen en poëze binnen de Nederlandstalige fantasy, sciencefiction en horror. Voor de 2022 editie heb ik één verhaal ingestuurd.
    Het jaarboek van Ganymedes wordt uitgegeven door de stichting Fantastische Vertellingen. Zij geven ook het gelijknamige tijdschrift uit, waarin (recensies van) korte verhalen, essays en kunstuitingen worden gepubliceerd. In editie 58 is mijn verhaal Wie van de drie? gepubliceerd.

Op de afbeelding staat de cover van editie 58 van het tijdschrift Fantastische Vertellingen, met daarin mijn verhaal Wie van de drie?

About Books

About Books is het boekenprogramma van uitgeverij Zilverspoor. Iedere week om 19.30u live op youtube en facebook. Eens per maand hebben ze de rubriek textperts, waarin een (fragment uit een) verhaal van een lezer live wordt voorzien van feedback. Op 25 mei werd een verhaal van mij besproken, getiteld De vervloekte kasteelheer. Supergaaf natuurlijk en ik ga zeker met de tips aan de slag!

Wist je trouwens dat De vervloekte kasteelheer een tweelingverhaal is? Het andere verhaal, Een klok in tijdnood, is te lezen op deze site.

Nieuwsbrief Godijn Publishing

In de nieuwsbrief van Godijn Publishing staat dit keer mijn boek Het goud van de Gelaarsde Kat vermeld. Superleuk natuurlijk! Wil jij de nieuwsbrief ook ontvangen? Ga dan naar hun website. En Elly, dankjewel voor deze promotie!

Boek in het zonnetje

Eens per maand zet ik een bijzonder boek in het zonnetje. Deze maand was dat Wodka en ranja van Yvonne Sonke.

Moeder Ria, 1970: ‘Mijn kinderen zijn mijn alles, ik doe mijn best om alles draaiende te houden, ook als ik koppijn heb en misselijk ben. Tussen de bedrijven door moet ik mijn kleine jongen bezoeken in het ziekenhuis. Ik hoop dat hij mee naar huis mag, hoewel de zorg voor me meissies al zwaar genoeg is. Als het me te veel wordt, ben ik blij dat Jacob er is. Me meissies, de liefde en de drank. Ik houd van hen alle drie … als er maar genoeg wodka en bier in huis is. ’

Jasmijn (6), 1972: ‘Mama heeft vaak hoofdpijn en soms moet ze spugen, dan help ik haar. Ik pas ook op mijn zusje. Dat kan ik best, als oom Jacob ons maar met rust laat. Mama drinkt biertjes met hem en dat andere, dat op water lijkt. Er komt weleens een mevrouw met ons praten. Mama zegt dat we haar moeten vertellen dat alles goed gaat. Mijn mama is de aller, allerliefste mama. Ik hoop dat ze een brood koopt, alles is op. Er is alleen nog ranja. Waar mijn papa is weet ik niet.’

Wodka & ranja is gebaseerd op herinneringen uit de vroege jeugd van de auteur, aangevuld met fictie. Grotendeels waargebeurd, semi-autobiografisch en kan ook als non-fictie worden gezien.

Gelezen boeken

Ik las Engel in Cassel van Pat Caron, Alle mensen zijn (niet) gelijk van Ilse Bockstaele, De draak van Walarga van Aafke Pleket, Tulpenliefde van Femke Roobol en De getrouwde monnik van Arie de Ruiter.

One thought on “Schrijfavonturen juni 2022”

  1. Complimenten voor jouw nieuw schrijfavonturen, Liesbeth!
    Wauw, echt helemaal te gek!

    Suzanne van den Buijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Godheden, een krant, een podcast en een interview

Meer dan Menselijk Op 16 januari 2023 verscheen de verhalenbundel Meer dan Menselijk. Veertien auteurs uit Nederland en België, die het Autismefonds allemaal een warm hart toedragen, schreven ieder een verhaal rondom het thema “goden en godinnen”. Een aantal van hen heeft zelf ook autisme. De verhalen variëren in inspiratie: van godheden uit bestaande mythologieën […]

Ik wil meer weten

Mijn jaaroverzicht in boeken 2022

Wie de pagina Mijn leeservaringen bekijkt, ziet dat ik veel boeken lees. In 2022 las ik in totaal 31 boeken. Hiervan waren twee boeken vertaald uit het Engels: In het daglicht van Kirsten Hannah en Dagboek van een manny van Holly Peterson. Deze laatste is het enige boek dat uit een minibieb komt.De rest van […]

Ik wil meer weten

Mooie recensies en een unboxing tijdens een giftig diner

Recensie Mozaïek van Geluk Wijna Pronk schreef een mooie recensie over de fairytale horror Mozaïek van Geluk. “Het is met humor in elkaar gezet, de verhaallijn blijft er ondanks de vele zijweggetjes goed in.” Nog een mooie recensie Ook Johan Klein Haneveld las Mozaïek van Geluk. Hij schreef een kritische recensie, maar gaf me daarmee een […]

Ik wil meer weten
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security